Camelia Voiculescu, audiata in cazul Rompetrol - vezi ce a recunoscut

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 22:32
4317 citiri
Camelia Voiculescu, audiata in cazul Rompetrol - vezi ce a recunoscut
Foto: Arhiva

Camelia Voiculescu si specialistul care i-a oferit consultanta pentru a cumpara actiuni Rompetrol in prima zi de listare la bursa au fost audiati, miercuri, in procesul in care Dinu Patriciu si alti inculpati sunt judecati pentru manipularea pietei de capital.

Specialistul pe bursa Nicolae Gheorghe a declarat in fata instantei ca fiica lui Dan Voiculescu, Camelia, a cumparat, in 2004, actiuni Rompetrol in prima jumatate de ora de la listarea acestora pe Bursa de Valori Bucuresti, fiind prima tranzactie pe bursa facuta de aceasta.

Camelia Voiculescu a precizat in fata judecatorului ca a investit in bursa si mai mult si mai putin decat in actiunile RRC si ca a facut acest lucru la vremea respectiva la sfatul specialistului Nicolae Gheorghe de la Societatea Rombell.

"Imi aduc aminte de listarea la banca a actiunilor RRC, am discutat cu domnul Nicolae despre achizitionarea unor actiuni si m-a sfatuit ca, daca pretul se situeaza intre 300 si 400 lei pe actiune, sa cumpar. Daca pretul ar fi fost mai mare, nu s-ar fi meritat sa le cumpar", a relatat Camelia Voiculescu.

"Nu-mi aduc aminte daca participarea mea la cumpararea de actiuni a fost prima, a doua sau a treia, dar dupa aceea am mai cumparat actiuni la Bursa si am mai vandut", a adaugat aceasta.

Specialistul in bursa, care a sfatuit-o pe Camelia Voiculescu, a declarat in fata instantei ca a fost prima tranzactie efectuata de aceasta pe Bursa de Valori Bucuresti, iar cumpararea actiunilor Rompetrol s-a facut in prima jumatate de ora de la listarea acestora pe Bursa.

"Din estimarile noastre de evolutie a pretului rezulta ca doamna Voiculescu putea sa cumpere actiunile RRC (Rompetrol Rafinare - n.red.) in limita sub 400 de lei vechi pe actiune", a declarat in instanta specialistul Nicolae Gheorghe.

El a mai spus ca era firesc ca ordinul de introducere in piata sa fie efectuat cat mai repede, sens in care Camelia Voiculescu a cumparat actiuni Rompetrol la jumatate de ora de la listarea acestora.

Dinu Patriciu si dosarul Rompetrol

In septembrie 2006, Dinu Patriciu a fost trimis in judecata de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) in dosarul Rompetrol, pentru comiterea a sapte infractiuni. Patriciu este acuzat de delapidare, spalare de bani si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

In acelasi timp, el este invinuit de manipularea pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare care dau sau ar putea da semnale false sau care induc in eroare in legatura cu cererea, oferta sau pretul instrumentelor financiare si care mentin, prin actiunea uneia sau a mai multor persoane actionand impreuna, pretul unuia sau al mai multor instrumente financiare, la un nivel anormal ori artificial, coroborate cu prevederile unui articol din Legea 297 din 2004 privind piata de capital.

O alta infractiune de care a fost acuzat Patriciu este cea de dezvaluire de informatii privilegiate, dar si de initiere sau constituire a unui grup infractional organizat.

Alaturi de el, in acest caz mai sunt inculpati Alexandru Bucsa, Petrica Grama, Florin Iulian Aldea, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Stefan Rosca Stanescu, Sorin Pantis, Victor Eros, Paul Gabriel Miclaus, Elena Albu si Gabriela Victoria Anghelache.

Potrivit Parchetului, activitatea infractionala a inculpatilor a fost analizata sub doua aspecte: creanta Libia (primele trei infractiuni ale lui Patriciu, precum si cele de care sunt acuzati Grama si Bucsa) si manipularea pietei de capital.

Totodata, in octombrie 2008, fostul vicepresedinte al Comisiei Nationale de Valori Mobiliare (CNVM), Irina Mihaela Popovici, a fost trimisa in judecata de procurorii DIICOT pentru fals intelectual, favorizarea infractorului si aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat.

Citește și:
Cât de mult se teme Lucian Bode de moțiunea împotriva sa: ”E un fel de șaorma cu de toate”
Cât de mult se teme Lucian Bode de moțiunea împotriva sa: ”E un fel de șaorma cu de toate”
Ministrul de Interne, Lucian Bode, și-a exprimat convingerea joi, 6 octombrie, că moțiunea simplă iniţiată de USR şi semnată și de parlamentarii Forţa Dreptei împotriva sa nu va trece....
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe, după anexarea celor patru regiuni ucrainene, demers considerat ilegal de...
Comentarii
Poza DemonBanal
DemonBanal
rank 5
camelia voiculescu are nevoie stringenta de tratament cu bulau
Poza cristoiu
cristoiu
rank 5