Benzina s-a scumpit cu 77 de bani in 2009

Duminica, 15 Februarie 2009, ora 20:35
1388 citiri
Benzina s-a scumpit cu 77 de bani in 2009

Petrom, Rompetrol si Lukoil au scumpit carburantii, de la inceputul anului, cu pana la 77 de bani pentru un sortiment de benzina si 45 de bani pentru motorina, in timp ce pretul barilului de petrol a scazut cu circa 15 dolari in acelasi interval.

De la inceputul anului, companiile petroliere care activeaza pe piata din Romania scumpesc aproape saptamanal carburantii in timp ce pretul petrolului scade in acelasi ritm. Cei trei mari operatori, Petrom, Rompetrol si LukOil, par hotarati sa recupereze cat mai repede ieftinirile din a doua parte a anului trecut, ca urmare a scaderii vertiginoase a pretului petrolului, dupa ce acesta atinsese nivelul record de 147 de dolari/baril, informeaza NewsIn.

Daca anul trecut invocau conditiile de pe piata internationala, din acest an, cele trei companii nu mai invoca nici un motiv, limitandu-se la a anunta scumpirile operate.

Astfel, daca in data de 6 ianurie cotatia petrolului ajunsese la 50 de dolari/ baril, acest nivel fiind cel mai ridicat in ultima luna si jumatate, in data de 13 februarie cotatia barilului era de 34 de dolari. In cursul acestei saptamani a fost anuntata si ultima scumpire la benzina: Petrom cu 9 bani/litru, LukOil cu 8 bani/litru si Rompetrol cu 9 bani/litru.

Citeste si:
Consiliul Local Timișoara a amânat votul pentru scumpirea gigacaloriei, urmând să fie organizată o dezbatere publică
Consiliul Local Timișoara a amânat votul pentru scumpirea gigacaloriei, urmând să fie organizată o dezbatere publică
Consiliul Local Timişoara a amânat proiectul propus de primarul Dominic Fritz, de dublare a preţului gigacaloriei, pe care ar fi trebuit să îl supună la vot în şedinţa de marţi seara,...
Va deveni energia în curând imposibil de plătit?
Va deveni energia în curând imposibil de plătit?
Prețurile la curent, gaz, benzină și motorină cresc tot mai mult. Și consumatorii germani se vor freca la ochi în curând când vor primi facturile. Nu se întrevede deocamdată ameliorarea...
Sursa: Ziare.com