Ziare.com

Benzina s-a scumpit cu 77 de bani in 2009

Duminica, 15 Februarie 2009, ora 20:35

   

Benzina s-a scumpit cu 77 de bani in 2009
Petrom, Rompetrol si Lukoil au scumpit carburantii, de la inceputul anului, cu pana la 77 de bani pentru un sortiment de benzina si 45 de bani pentru motorina, in timp ce pretul barilului de petrol a scazut cu circa 15 dolari in acelasi interval.

De la inceputul anului, companiile petroliere care activeaza pe piata din Romania scumpesc aproape saptamanal carburantii in timp ce pretul petrolului scade in acelasi ritm. Cei trei mari operatori, Petrom, Rompetrol si LukOil, par hotarati sa recupereze cat mai repede ieftinirile din a doua parte a anului trecut, ca urmare a scaderii vertiginoase a pretului petrolului, dupa ce acesta atinsese nivelul record de 147 de dolari/baril, informeaza NewsIn.

Daca anul trecut invocau conditiile de pe piata internationala, din acest an, cele trei companii nu mai invoca nici un motiv, limitandu-se la a anunta scumpirile operate.

Astfel, daca in data de 6 ianurie cotatia petrolului ajunsese la 50 de dolari/ baril, acest nivel fiind cel mai ridicat in ultima luna si jumatate, in data de 13 februarie cotatia barilului era de 34 de dolari. In cursul acestei saptamani a fost anuntata si ultima scumpire la benzina: Petrom cu 9 bani/litru, LukOil cu 8 bani/litru si Rompetrol cu 9 bani/litru.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Citeste mai multe despre benzina scumpire petrol ieftinire
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1002 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Link util

Un articol foarte bun, de pe un blog, despre cam car ar trebui sa fie benzina in momentul de fata si furtul din buzunarele noastre la care asistam fara replica:

http://khris.ro/index.php/02/2009/despre-pretul-benzinei-in-romania/

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor