UPDATE Rompetrol, ținta unui atac cibernetic complex. Emiterea rovinietelor nu este posibilă

Luni, 07 Martie 2022, ora 13:55
14656 citiri
UPDATE Rompetrol, ținta unui atac cibernetic complex. Emiterea rovinietelor nu este posibilă
Rompetrol a luat măsuri pentru protejarea datelor FOTO Facebook/ Rompetrol

Rompetrol a fost ținta unui atac cibernetic complex în noaptea de luni, 7 martie, astfel că compania a decis să sisteze temporar funcţionarea site-urilor şi a serviciului Fill&Go, atât pentru flote, cât şi pentru persoanele fizice, cu scopul protejării datelor.

UPDATE 13:55

”Compania Naţională de Administrare a Infrastucturii Rutiere SA anunţă utilizatorii reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi că, din cauza unor probleme tehnice la sistemul informatic al distribuitorului SC ROMPETROL DOWNSTREAM SRL, emiterea rovinietelor şi a peajelor în reţeaua acestuia nu este posibilă. Imediat ce problemele vor fi remediate, CNAIR va reveni cu o informare în acest sens”, a transmis CNAIR.

Știrea inițială

"În cursul acestei nopţi, Rompetrol s-a confruntat cu un atac cibernetic complex. Suntem în permanentă legătură cu Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) şi împreună depunem toate eforturile pentru rezolvarea situaţiei. Pentru protejarea datelor, compania a sistat temporar funcţionarea site-urilor şi a serviciului Fill&Go, atât pentru flote, cât şi pentru persoanele fizice", se arată în comunicat.

Reprezentanții companiei au mai transmis că activitatea se desfășoară normal și că clienții pot plăti cash sau cu cardul. În plus, au adăugat că activitatea operaţională a rafinăriei Petromidia nu este afectată.

#Rompetrol, #atac cibernetic, #rafinaria Petromidia , #Rompetrol