Ziare.com

Cand promite Rompetrol sa vireze cele 200 de milioane de dolari la bugetul statului

Joi, 19 Septembrie 2013, ora 17:56

   

Cand promite Rompetrol sa vireze cele 200 de milioane de dolari la bugetul statului
Rompetrol va vira catre bugetul statului cele 200 de milioane de dolari convenite in memorandumul agreat cu Guvernul in maximum doua luni dupa ce intelegerea va obtine toate aprobarile legale, a declarat joi Azamat Zhangulov, vicepresedintele grupului Rompetrol.

"Dupa ce memorandumul va obtine toate aprobarile legale, vom finaliza tranzactia de rascumparare a actiunilor de la statul roman si vom vira banii la bugetul de stat intr-o luna si jumatate-doua. Apoi vom incepe constituirea Fondului de investitii. Noi am lucrat pana acum la acest proiect, am pregatit deja toate documentele si suntem gata sa-i dam drumul", a spus oficialul Rompetrol.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat miercuri proiectul legii privind aprobarea memorandumului de intelegere incheiat intre statul roman si Rompetrol Group, semnat la 15 februarie 2013, si a respins totodata cererea de reexaminare formulata de presedintele Traian Basescu privind acest proiect. Presedintele Comisiei economice a Camerei, Mihai Tudose, a argumentat prin faptul ca cererea de reexaminare a presedintelui nu are la baza continutul in sine al memorandumului.

Pe scurt, memorandumul prevede ca Rompetrol va rascumpara 26,6% din actiunile detinute de statul roman la Rompetrol Rafinare cu 200 de milioane de dolari si va infiinta, impreuna cu statul roman, un fond de un miliard de euro pentru investitii energetice.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Parlamentul respinge cererea lui Basescu de anulare a memorandumului Guvernului cu Rompetrolul

"Suntem convinsi ca un fond este cel mai bun mod de a sustine investitiile in Romania, intru-un moment cand investitiile straine sunt la un nivel foarte jos. Votul de ieri (miercuri - n.red.) reprezinta un semnal ca Parlamentul si Guvernul sunt convinse ca acesta este un lucru bun. Nu este nimic schimbat fata de forma anterioara a memorandumului, iar problema a fost 100% de natura procedurala", a mai spus Azamat Zhangulov.

In luna mai, Parlamentul a aprobat Legea privind Memorandumul de intelegere incheiat intre statul roman si grupul Rompetrol. La inceputul lunii iulie, presedintele Traian Basescu a respins-o de la promulgare si a retrimis-o in Parlament, solicitand reexaminarea si respingerea ei.

Pe 26 iunie, Curtea Constitutionala a Romaniei a decis ca legea este constitutionala in raport de motivele invocate. Decizia este definitiva si general obligatorie.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1376 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

le vor vira dupa ce isi fac...vira din tara,iar ROMANIA ,CASTIGA...

praful care sta pe ...toba!!!

 

Cand???

Cand 1$= 1Leu

 

Se tin de promisiuni

Cam asta ne-au demonstrat pana acum. Dupa ce vom incasa cele 200 de milioane, vor constitui si fondul de investitii. Dar mai importante sunt investitiile pe care le opereaza la noi, cred c-ar trebui sa spunem mersi pe vremurile astea...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor