Ziare.com

Fiscul a anulat licitatia pentru fostul sediu al Rompetrol. Masuratorile au aratat ca e mai mic decat e indicat in acte

de Ionel Stoica
Miercuri, 23 Mai 2018, ora 17:41

   

Fiscul a anulat licitatia pentru fostul sediu al Rompetrol. Masuratorile au aratat ca e mai mic decat e indicat in acte
ANAF a anulat licitatia din 14 iunie 2018, in cazul imobilului cu 10 etaje a vechiului sediu al grupului Rompetrol de pe Calea Victoriei. Motivul: un expert cadastral care a calculat suprafata cladirii a descoperit ca aceasta este mai mica cu 900 de metri patrati, decat suprafata inscrisa in registrul de carte funciara.

Directia generala Executari Silite Cazuri Speciale din cadrul ANAF scosese la licitatie acest imobil pentru recuperarea prejudiciului in primul dosar "Rompetrol", solutionat definitiv de justitie. In acte, imobilul apartine firmei Oilfield Exploration Business Solutions SA, fosta Rompetrol SA. Anuntul licitatiei a fost postat pe 27 aprilie pe site-ul ANAF, iar cel de anulare a procedurii pe 17 mai.

Potrivit ANAF, un expert cadastral care a masurat intreg imobilul a descoperit ca acesta are o suprafata utila de 4,474, 52 mp. Suprafata este mai mica cu 966, 62 mp decat suprafata utila inregistrata in registrul de carte funciara. Oilfield Exploration Business Solutions SA a depus pe 2 mai la Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) un nou dosar de cadastru, avand ca obiect actualizarea suprafetelor construite ale imobilului.Oilfield Exploration Business Solutions SA este divizia de explorare si productie hidrocarburi a KMG International, parte a concernului energetic kazah de stat KazMunayGas.

Evaluat la 34,9 milioane de lei.

Imobilul scos la vanzare de ANAF consta intr-o cladire de birouri (construita initial ca bloc de locuinte) cu regim de inaltime S+P+9E+10 tehnic.

In suprafata utila totala de 5330,94 mp, compus din 2 tronsoane, subsol tehnic + 10 etaje din care etajul 10 este etaj tehnic (terasa) si terenul aferent. Fiscul a precizat ca parterul nu apartine debitorului si nu face obiectul vanzarii.

Pretul de evaluare/de pornire al licitatiei fusese stabilit la 34.990.000 lei fara TVA.

Cladirea este in prezent sediul unei clinici medicale.

Imobilul este grevat de mai multe ipoteci ale statului, ca urmare a deciziilor instantelor.

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3842 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

nu chiar

L-au masurat dupa ce l-au pus la vanzare.
Adica, in prima faza, nu stiau ce vand si cand a venit omul sa il cumpere acesta l-a masurat cu ruleta si a facut gura ca este mai mic si nu ii incap boarfele intr-un spatiu asa de ingust.
Dupa aceasta intamplare a iesit scandal mare de a rasunat in tot cartierul. Numai tipete si bocete se auzeau.
Bocetele cred ca erau de la femeia de serviciu ca ramane fara o paine.

 

 

E prea scump și trebuie mai ieftin!

Comandă politică?!

 

 

tre sa fie vre-o manarie, depinde de modul in care e definita supraf

ata utila si de transformarile suferite pentru transformarea celor doua blocuri de locuinte in birouri... desigur ca indicatorul SU s-a modificat cu aceasta ocazie si n-a fost reactualizat la cadastru... de altfel nu vad de ce cadastrul trebuie sa treaca acest indicator la cladirile de birouri. Acest tip isi schimba compartimentarile functie de beneficiar, deci si SU se schimba.
Indicatorul constant indiferent de destinatie este Suprafata desfasurata.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor