Guvernul a aprobat HG privind Memorandumul cu Rompetrol (Video)

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 15:26
2225 citiri
Guvernul a aprobat HG privind Memorandumul cu Rompetrol (Video)

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri Hotararea privind Memorandumul cu Rompetrol.

Informatia a fost transmisa de institutie intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Guvernul a aprobat aceasta Hotarare prin care se sting, pe cale amiabila si reciproc avantajos, litigiile aflate pe rolul instantelor de judecata dintre Ministerul Finantelor Publice si The Rompetrol Group N.V. De asemenea, The Rompetrol Group N.V. se angajeaza ferm sa achizitioneze un numar de actiuni emise de Societatea Rompetrol Rafinare S.A. Constanta, reprezentand 26,6959% din capitalul social in schimbul a 200 milioane dolari SUA si obligatia corelativa a partii romane de a oferi spre vanzare aceste actiuni", potrivit Executivului.

Totodata, se reglementeaza principiile referitoare la infiintarea, organizarea si functionarea unui fond de investitii in sectorul energetic sub forma unei societati pe actiuni la care aportul The Rompetrol Group N.V. va fi de 150 milioane dolari SUA si o cota de participare la capital de 80%, statul roman urmand sa detina o participatie de 20%.

"In fine, exista obligatia statului roman de a pastra pe o perioada de 3 ani o participatie nediluata de 18% din capitalul social al Societatii "Rompetrol Rafinare" S.A. Constanta, respectiv diferenta dintre intreg pachetul de actiuni detinut de statul roman si pachetul de 26,6959 % din capitalul social care urmeaza sa faca obiectul unei proceduri de privatizare la care sa participe The Rompetrol Group N.V", se mai arata in informare.

Ponta: Respectam decizia CCR

Premierul Victor Ponta a declarat ca proiectul de hotarare privind Memorandumul cu Rompetrol va fi discutat spre aprobare in sedinta de guvern, in baza deciziei CCR in acest caz.

"Ca sa nu fie vreo speculatie pana terminam sedinta de guvern, avem proiectul Hotararii de Guvern privind Memorandumul cu Rompetrolul. Este finalizata conform observatiilor de la Finante si de la Justitie in baza Curtii Constitutionale, care a spus ca e bine sa facem acest lucru, dar sa-l facem intr-un anumit fel si respectam ce a spus Curtea Constitutionala", a afirmat premierul, la inceputul sedintei.

Memorandumul a fost citit in prima lectura saptamana trecuta.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#aprobare memorandum rompetrol, #memorandum rompetrol Guvern , #stiri Rompetrol