Ziare.com

Guvernul a aprobat HG privind Memorandumul cu Rompetrol (Video)

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 15:26

   

Guvernul a aprobat HG privind Memorandumul cu Rompetrol (Video)
Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri Hotararea privind Memorandumul cu Rompetrol.

Informatia a fost transmisa de institutie intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Guvernul a aprobat aceasta Hotarare prin care se sting, pe cale amiabila si reciproc avantajos, litigiile aflate pe rolul instantelor de judecata dintre Ministerul Finantelor Publice si The Rompetrol Group N.V. De asemenea, The Rompetrol Group N.V. se angajeaza ferm sa achizitioneze un numar de actiuni emise de Societatea Rompetrol Rafinare S.A. Constanta, reprezentand 26,6959% din capitalul social in schimbul a 200 milioane dolari SUA si obligatia corelativa a partii romane de a oferi spre vanzare aceste actiuni", potrivit Executivului.

Totodata, se reglementeaza principiile referitoare la infiintarea, organizarea si functionarea unui fond de investitii in sectorul energetic sub forma unei societati pe actiuni la care aportul The Rompetrol Group N.V. va fi de 150 milioane dolari SUA si o cota de participare la capital de 80%, statul roman urmand sa detina o participatie de 20%.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"In fine, exista obligatia statului roman de a pastra pe o perioada de 3 ani o participatie nediluata de 18% din capitalul social al Societatii "Rompetrol Rafinare" S.A. Constanta, respectiv diferenta dintre intreg pachetul de actiuni detinut de statul roman si pachetul de 26,6959 % din capitalul social care urmeaza sa faca obiectul unei proceduri de privatizare la care sa participe The Rompetrol Group N.V", se mai arata in informare.

Ponta: Respectam decizia CCR

Premierul Victor Ponta a declarat ca proiectul de hotarare privind Memorandumul cu Rompetrol va fi discutat spre aprobare in sedinta de guvern, in baza deciziei CCR in acest caz.

"Ca sa nu fie vreo speculatie pana terminam sedinta de guvern, avem proiectul Hotararii de Guvern privind Memorandumul cu Rompetrolul. Este finalizata conform observatiilor de la Finante si de la Justitie in baza Curtii Constitutionale, care a spus ca e bine sa facem acest lucru, dar sa-l facem intr-un anumit fel si respectam ce a spus Curtea Constitutionala", a afirmat premierul, la inceputul sedintei.

Memorandumul a fost citit in prima lectura saptamana trecuta.C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 589 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Care este continutul acestei noi Pontaxe? Ar fi fost poate mai

potrivit sa numesc aceasta HG pontanism.
Suna a nume de boala, ceea ce este normal.
Pontanism este inversul priapismului :-)

 

Mare praduiala!

Nu mai este fondul de investitii de 1 miliad dolari? Pai din 600milioane, luam 200 si renuntam la 400, iar kazacii fac un fond de 150, cu care isi construiesc benzinarii, pe care oricum trebuia sa le construiasca!
Unde este avantajul ptr statul roman?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor