Rompetrol a cerut intrarea in insolventa - Ce a decis Tribunalul Bucuresti

Marti, 09 Iunie 2015, ora 17:27
3396 citiri
Rompetrol a cerut intrarea in insolventa - Ce a decis Tribunalul Bucuresti
Foto: Ziare.com

Cererea de intrare in insolventa depusa de Rompetrol SA a fost respinsa de Tribunalul Bucuresti. Decizia nu e definitiva.

Reprezentantii companiei pot formula apel, in termen de sapte zile de la comunicarea hotararii.

Cererea a fost depusa la 28 mai, aminteste Mediafax.

Rompetrol a solicitat intrarea in insolventa

Intr-un comunicat transmis presei la acea data, Rompetrol a anuntat ca la sfarsitul anului trecut, "societatea a fost obligata, in solidar cu alte persoane fizice, de catre Curtea de Apel Bucuresti la plata sumei de 58,5 milioane de dolari, la care se adauga dobanda legala calculata incepand cu data de 05.01.2001".

"Aspectele avute in vedere de Curtea de Apel Bucuresti privesc fapte savarsite in perioada 1999 - 2001, cu mult inainte de anul 2007 cand KazMunayGas a devenit actionarul majoritar al grupului de societati din care face parte si Rompetrol S.A.". se arata in comunicat.

Rompetrol sustine ca si-a aratat toata deschiderea in cursul procedurilor legale demarate de autoritatile fiscale pentru identificarea si evaluarea activelor sale, acestea instituind un sechestru asiguratoriu asupra bunurilor sale.

"Punerea in executare a deciziei respective, inclusiv a dobanzilor legale, care in opinia autoritatilor fiscale reprezinta o suma de trei ori mai mare decat debitul principal, creeaza un dezechilibru financiar major pentru societate, avand efecte imediate in activitatile sale curente - intreruperea operatiunilor de profil, a contractelor in derulare, a investitiilor si implicit asupra angajatilor sai", continua textul citat.

Rompetrol cere intrarea in insolventa - Compania da vina pe trecut

Valoarea totala a investitiilor realizate de Rompetrol S.A. din fondurile proprii in dezvoltarea lucrarilor de explorare din Romania si achizitia de instalatii de foraj necesare extinderii activitatilor de profil pe plan extern depaseste suma de 50 milioane de dolari, se mai arata in document.

Ce asigurari a dat Rompetrol

Grupul mai anunta si ca "au fost initiate demersurile legale pentru punerea in executare a obligatiilor asumate de catre fostul proprietar al Grupului Rompetrol in contextul deciziei Curtii de Apel Bucuresti".

Rompetrol incheie dand asigurari ca "reorganizarea activitatii Rompetrol SA va permite continuarea serviciilor adiacente activitatilor de foraj sonde petroliere terestre in Maroc, unde societatea a castigat un contract in 2014 dupa ce a fost nevoita sa isi intrerupa activitatile din Libia pe fondul instabilitatii politice, si in Romania, unde are premise de a trece de la faza de explorare la exploatare si productie hidrocarburi".

In plus, "celelalte activitati ale societatilor din Grup nu vor in niciun fel afectate de aceasta procedura de reorganizare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
În timp ce în Uniunea Europeană statele membre reduc producția de petrol și gaze naturale pentru a îndeplini țintele de mediu, Statele Unite ale Americii au fost în 2023 cel mai mare...
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
#Rompetrol cerere intrare insolventa respinsa, #Rompetrol insolventa, #Rompetrol cerut insolventa , #stiri Rompetrol