Rompetrol a cumparat 1,53% din Rompetrol Rafinare cu 24,3 milioane lei

Luni, 08 Martie 2010, ora 20:08
688 citiri
Rompetrol a cumparat 1,53% din Rompetrol Rafinare cu 24,3 milioane lei
Foto: arhiva

Grupul Rompetrol a achizitionat luni mai multe pachete de actiuni Rompetrol Rafinare (RRC), care au insumat 1,53% din capitalul companiei, platind vanzatorilor suma totala de 24,3 milioane lei, potrivit informatiior publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Cele 323,6 milioane actiuni Rompetrol Rafinare au fost transferate prin intermediul a 16 tranzactii speciale (deal), la un pret mediu de 0,0751 lei/unitate, cu 1,3% mai mare decat pretul specificat in oferta publica de preluare derulata de actionarul majoritar. In urma tranzactiilor, participatia grupului Rompetrol a urcat de la 91,7%, pana la 93,23%, in cadrul Rompetrol Rafinare.

Saptamana trecuta, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat cererea The Rompetrol Group de a prelungi cu 10 zile oferta de preluare derulata la Rompetrol Rafinare (RRC), pana la 26 martie.

Anterior, CNVM mai aprobase un amendament la oferta RRC, care stabilea pretul de oferta la 0,0750 lei/actiune, pe care The Rompetrol Group a fost obligat sa-l depuna, dupa ce actionarul majoritar a realizat mai multe tranzactii deal, in afara ofertei, la un pret superior celui pe care s-a obligat sa il acorde actionarilor minoritari in oferta.

Grupul Rompetrol a achizitionat in sedinta bursiera din 16 februarie circa 3,31 miliarde de titluri Rompetrol Rafinare (RRC), reprezentand aproximativ 15,7% din capitalul companiei, pentru care a platit 248,47 milioane lei, la un pret mediu de 0,0750 lei. Tranzactiile au fost realizate in afara ofertei de preluare si in care grupul se obligase sa plateasca actionarilor minoritari un pret de 0,0741 lei/unitate.

Ulterior, CNVM a hotarat ca acele 25 de tranzactii negociate (deal) realizate luni de The Rompetrol Group, prin care a cumparat 15,7% din capitalul Rompetrol Rafinare (RRC), sa fie incadrate ca facand parte din oferta de preluare, potrivit unui aviz al CNVM.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Rompetrol achizitie Rompetrol Rafinare, #Rompetrol Rafinare afaceri, #Rompetrol Rafinare actiuni , #stiri Rompetrol