Ziare.com

Rompetrol Rafinare si Petrochemicals isi intrerup activitatea timp de o saptamana

Vineri, 01 Martie 2013, ora 10:43

   

Rompetrol Rafinare si Petrochemicals isi intrerup activitatea timp de o saptamana
Rompetrol Rafinare si Rompetrol Petrochemicals, companii membre ale Grupului Rompetrol, isi vor intrerupe activitatea de productie in perioada 1 martie - 8 aprilie 2012 pentru realizarea lucrarilor tehnologice programate, ce vor costa peste 55 milioane dolari.

Repornirea etapizata a instalatiilor tehnologice de pe platforma industriala Petromidia va incepe pe 8 aprilie.

Lucrarile vor fi coordonate de Rominserv, contractorul general al Grupului, si constau in revizia si modernizarea echipamentelor in acord cu noua capacitate de procesare a rafinariei, cresterea gradului de siguranta in functionarea instalatiilor, respectarea prevederilor legale in domeniu ISCIR (Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat), dar si realizarea unor proiecte pentru protectia mediului, conform legislatiei nationale si europene, conform unui comunicat remis vineri Bursei de Valori Bucuresti.

Peste 1.800 de persoane cu diferite specializari (mecanica, electrica, automatizari, constructii civile, tratamente anticorozive etc) vor realiza aceste lucrari, in cursul carora vor fi reautorizate 1.211 conducte, 371 echipamente si 545 supape de siguranta de pe platforma Petromidia.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Cele doua companii ale Grupului vor asigura in aceasta perioada livrarile de produse catre clienti din stocuri.

Grupul a finalizat in 2012 un amplu program de crestere a capacitatii de prelucrare a rafinariei Petromidia, de la 3,8 milioane tone la cinci milioane tone de materie prima, efortul investitional ridicandu-se la aproximativ 380 milioane dolari.

Initiat in 2006, pachetul a vizat realizarea a noua proiecte majore, construirea a cinci noi instalatii (instalatia de hidrocracare blanda, instalatia de producere hidrogen, instalatia de recuperare sulf, instalatia de producere azot si un nou sistem de facle), precum si modernizarea/extinderea a altor patru deja existente (instalatia de desulfurare gaze, transformarea instalatiei de hidrofinare distilat de vid in instalatie de hidrofinare motorina, instalatia de cracare catalitica, instalatia de recuperare sulf).

In paralel cu programul de marire a capacitatii, Grupul Rompetrol a dezvoltat si alte proiecte necesare sustinerii acestuia - constructia terminalului din largul Marii Negre pentru aprovizionarea cu titei, triplarea capacitatii de tranzit a produselor petroliere prin Dana 9 a portului Midia, reabilitarea parcului de rezervoare titei si produse finite, constructia terminalului de import-export gaz petrolier lichefiat.

Cantitatea totala de materie prima procesata de Rompetrol Rafinare in 2012 a fost de 4,05 milioane tone, in crestere cu 4% fata de nivelul atins in 2011.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 910 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sau un altfel de a spune....

...ca desfacerea merge greu datorita scumpirilor in lant ce au dus la scaderea cererii pe piata! E timpul ca benzina sa scada la pret...nu au nicio baza economica sa creasca pretul in timp ce petrolul scade!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor