Rompetrol vrea sa taie cu 100 milioane dolari costurile din renegocierea contractelor

Duminica, 25 Martie 2012, ora 14:40
1279 citiri
Rompetrol vrea sa taie cu 100 milioane dolari costurile din renegocierea contractelor
Foto: Arhiva

The Rompetrol Group (TRG) intentioneaza sa diminueze costurile cu 100 milioane de dolari, in 2012, din renegocierea contractelor incheiate pentru inchirieri si utilitati, si sa incheie anul pe zero, a declarat, duminica, Corporate Finance Director The Rompetrol Group Corporate Center, Aureliu-Marius Ghica.

"In 2012, ca si obiectiv, ar trebui sa fim undeva in jurul lui zero. Speram sa nu mai facem in continuare pierderi. Este un obiectiv ambitios si avem mult de lucru la capitolul acesta. Se renegociaza contractele, incercam sa imbunatatim rezultatul comercial. Daca am avut un contract de inchiriere, cand piata era in ascensiune, preturile erau mai mari. Acum putem cere sa renegociem. Se renegociaza si contractele de utilitati. Pentru 2012, ne-am propus economii de costuri din renegocieri de 100 milioane dolari. Este un cumul, te uiti la bottom line si la top line, adica ce putem vinde in plus, identificarea de noi segmente de piata, in regiune", a declarat oficialul TRG pentru pentru Agerpres.

Strategia de extindere a activitatilor in plan extern a companiei vizeaza pietele din Turcia si Ucraina, a adaugat acesta.

"Regiunea noastra naturala este in jurul Marii Negre. Suntem prezenti in toate tarile din jur. Piete noi insemna Turcia. Suntem la stadiul de start-up. La fel si Ucraina, unde avem deja activitati. Am achizitionat spatii de depozitare acolo", a precizat Aureliu-Marius Ghica.

The Rompetrol Group este detinut integral de compania KazMunaiGaz din Kazahstan, care a preluat in 2007 un pachet de actiuni reprezentand 75% din capitalul Rompetrol, de la omul de afaceri Dinu Patriciu, iar restul de 25% in 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
#Rompetrol reducere costuri contracte , #stiri Rompetrol