Vicepresedintele Rompetrol, surprins neplacut de actiunile lui Basescu

Sambata, 06 Iulie 2013, ora 10:27
2308 citiri
Vicepresedintele Rompetrol, surprins neplacut de actiunile lui Basescu
Foto: Rompetrol

Vicepresedintele Rompetrol Group, Azamat Zhangulov, a declarat ca este surprins de cererea presedintelui Traian Basescu de reexaminare a acordului incheiat cu statul roman, reiterand angajamentul companiei fata de intelegerea convenita.

"Nu cunosc foarte bine legislatia romana in privinta adoptarii legilor. Dar, in principiu, noi avem niste angajamente din partea Guvernului Romaniei, care promit ca Memorandumul va fi acceptat si va intra in vigoare, conform calendarului.

Avem promisiunea ferma ca va fi adoptat. Asteptam cu mare interes implementarea lui in termenii pe care i-am stabilit. Totusi, avand in vedere actuala situatie (divergentele politice - n.red.), vor mai fi niste lucruri tehnice de rezolvat, daca memorandumul va avea nevoie de o a doua runda de aprobari din partea Parlamentului", a declarat oficialul companiei, potrivit Adevarul.

Ingrijorarea presedintelui Basescu viza posibilitatea ca gigantul KazMunaiGas sa nu isi indeplineasca promisiunile, insa reprezentantul Rompetrol s-a aratat surprins de o asemenea declaratie.

"Compania noastra este decisa sa isi indeplineasca toate angajamentele stipulate in intelegerea cu statul roman. Si asteptam din partea Guvernului doar realizarea chestiunilor legale, pentru a putea incepe.

In orice relatie, chiar si intr-un mariaj, incepi cu angajamentul ferm de a construi lucruri impreuna, cu buna credinta. Ca la orice inceput, privim lucrurile in perspectiva si vrem sa evoluam impreuna, ca si intr-o casnicie. Nimeni nu pleaca cu ideea ca va fugi de responsabilitati. E o situatie absolut normala", a spus Zhangulov.

Presedintele Traian Basescu, a semnat, marti, cererea de reexaminare a Legii privind aprobarea Memorandumului de intelegere incheiat intre statul roman si The Rompetrol Group, pe care a retrimis-o Parlamentului.

Ponta, atac dur la Basescu: Minte, el provoaca mereu scandal! (Video)

Seful statului este nemultumit de faptul ca a fost nevoie de o lege pentru a stinge litigiile intre cele doua parti, desi actul normativ nu poate fi aplicat si la alte companii.

Ulterior, el a acuzat guvernarea USL-ista ca fura prin legi, o cutuma mentinuta inca de pe vremea cand Adrian Nastase era premier.

Basescu, despre Rompetrol: De la Nastase la Ponta, se continua a se fura prin lege

Premierul Victor Ponta a reactionat al aceste acuzatii, precizand ca seful statului a fost cel care a semnat toate legile legate de privatizari.

Citește și:
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Preşedintele Senatului Alina Gorghiu a declarat că la acest moment colaborarea cu PSD este ”una bună, e una necesară” pentru a asigura stabilitatea. Totodată, aceasta l-a criticat pe...
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe a sugerat în urmă cu câteva zile că premierul Nicolae Ciucă ar putea fi candidatul partidului pentru prezidențiale din 2024, afirmând că în...