Ziare.com

Dati afara cu peste 20 de salarii compensatorii

Duminica, 14 Martie 2010, ora 19:58

   

Dati afara cu peste 20 de salarii compensatorii
In momentul restructurarii, cei mai multi angajati disponibilizati primesc si o suma echivaland cu maximum trei salarii. Exista insa si companii care ofera peste 20 de plati compensatorii.

In ultimul weekend din februarie, cateva sute de angajati ai Romtelecom au demonstrat in fata sediului central al companiei, reclamand intentia conducerii de a concedia 600 de salariati, incepand cu 1 mai.

Pentru cele cateva sute de mii de romani care si-au pierdut locul de munca in ultimul de an, pretentiile protestatarilor trebuie sa fi parut usor exagerate, tinand cont de oferta companiei pentru cei ce urmeaza sa ramana fara slujba: sume compensatorii de pana la 40 de salarii, in cuantum de maximum 14.000 de euro.

Aceasta, in conditiile in care toti specialistii contactati de Capital afirma ca media nationala in cazul concedierilor realizate in ultima perioada nu depaseste trei plati compensatorii.

2021 vine cu discounturi de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

"Oferta include compensatii duble fata de cele care s-ar plati in cazul unei concedieri colective, ceea ce nu este cazul acum, intrucat compania aplica o schema de plecari voluntare, lansand aceasta oferta pentru salariatii care nu mai sunt compatibili cu noile cerinte de munca valabile incepand cu 1 mai", spune Cristina Popescu, director de comunicare al Romtelecom.

Compania nu face decat sa continue procesul de restructurare demarat inca de acum 11 ani, cand a avut loc achizitia pachetului majoritar de catre grupul elen OTE. Si, daca in momentul preluarii, pentru Romtelecom lucrau 48.500 de angajati, in 2003 mai erau doar 30.000, iar in 2007, 12.512.

Cea mai recenta diminuare serioasa a personalului a avut loc in 2008, an in care compania a concediat 2.200 de oameni. Cu un cost usturator, de nu mai putin de 38 milioane de euro, reprezentand 15% din totalul costurilor anuale de personal.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1949 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor