Protest al angajatilor Romtelecom

Sambata, 20 Februarie 2010, ora 16:01
1947 citiri
Protest al angajatilor Romtelecom

Peste 150 de angajati ai Romtelecom din mai multe judete au pichetat, sambata, Palatul Telefoanelor din Cluj-Napoca, in semn de protest fata de anuntul companiei de a disponibiliza 600 de persoane in acest an.

Protestatarii s-au adunat in fata Palatului Telefoanelor din Cluj-Napoca, unde este si sediul regional al companiei, ei avand pancarte pe care scrie "Noua ne pasa! Voua?", "Vrem parasute pentru lucrul la inaltime", dar si bannere cu mesajele "Am apasat butonul de panica, dar nu ne aude nimeni", "Axa raului pentru retele: Cluj - Bucuresti - Atena", "Minciuna - noua valoare a companiei", "Voi cu butoanele, noi cu telefoanele", conform Mediafax.

La pichetare, participa sindicalisti din judetele Cluj, Alba, Hunedoara, Brasov, Timis, Maramures si Bistrita-Nasaud.

Vicepresedintele Federatiei Sindicatelor din Telecomunicatii, Doru Dancus, a declarat ca protestul vizeaza si faptul ca aceasta disponibilizare se face fara consultarea sindicatelor.

Doru Dancus a spus ca in perioada urmatoare proteste similare vor avea loc la Timisoara si Bacau, urmand sa fie organizata o pichetare si la Bucuresti.

Potrivit sursei citate, o delegatie a sindicalistilor protestatari a fost invitata la discutii de conducerea Romtelecom Cluj, dar sindicalistii au cerut ca un membru al conducerii regionale sa coboare in mijlocul lor si sa le dea explicatii despre disponibilizari.

Romtelecom va disponibiliza, de la 1 mai, un numar de 600 de salariati din divizia Operatiuni, in vederea reducerii costurilor si cresterii eficientei companiei, pe fondul presiunii competitionale, a anuntat operatorul.

La finele anului 2009, operatorul national de telefonie fixa avea putin peste 10.000 de salariati.

Pe langa cei 600 de salariati care vor parasi compania de la inceputul lunii mai, alti circa 400 de angajati au fost transferati catre Ericsson Romania de la 11 ianuarie.

Romtelecom: Reducerea personalului este dureroasa pentru cei afectati, dar necesara pentru companie

Reducerea de personal la Romtelecom este "dureroasa" pentru angajatii care urmeaza sa fie disponibilizati, dar este necesara pentru companie, a declarat, sambata, purtatorul de cuvant al regionalei clujene a societatii, Ruxandra Inceu.

Purtatorul de cuvant al Romtelecom Cluj, Ruxandra Inceu, a declarat presei, sambata, ca reactie la protestul sindicalistilor companiei, ca salariatii care vor fi disponibilizati vor primi "compensatii in cuantum dublu fata de cel prevazut in Contractul Colectiv de Munca, unele sume ajungand pana la 14.000 de euro net, in functie de vechimea in munca".

Quarterly Report - Editia 4

Ajutorul uriaș al României pentru Republica Moldova: ”A ținut lumina aprinsă, la propriu, două ierni”
Ajutorul uriaș al României pentru Republica Moldova: ”A ținut lumina aprinsă, la propriu, două ierni”
Pentru două ierni, România ”a ţinut lumina aprinsă, la propriu, în Republica Moldova”, şi a reuşit să facă asta pentru că are un sistem energetic pregătit, a declarat, joi, 23 mai,...
Un nou drum de mare viteză în România. Va avea o lungime de 73 de km FOTO
Un nou drum de mare viteză în România. Va avea o lungime de 73 de km FOTO
Ministerul Transporturilor a avizat joi, 23 mai, proiectul Drumului Expres Focşani - Brăila, a anunţat ministrul de resort, Sorin Grindeanu. ”Am avizat astăzi proiectul Drumului Expres...
#protest angajati Romtelecom, #disponibilizari Romtelecom, #salarii compensatorii concediere Romtelecom , #angajati
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Grecia e plina de hoti debarcati in Romania ! Saracia ii impige lgesturi disperate...Deunazi... Piureus zbang...oferea la vanzare contra cash..' aur' pe care nu il putea arata pentru ca pretindea ca-l' tine in con, depozit...etc''... niste faliti...