Ziare.com

Romtelecom a dat afara 30% din angajati in ultimii trei ani

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 16:17

   

Romtelecom a dat afara 30% din angajati in ultimii trei ani
Romtelecom va ajunge la 8.622 de angajati la sfarsitul acestui an, in scadere cu 31% fata de nivelul de 12.512 de angajati la finalul lui 2007, dupa mai multe valuri de restructurari.

"Ajungem la 8.600 de angajati la sfarsitul acestui an, de la 12.500 de angajati la sfarsitul lui 2007. In acest an, aproximativ 1.000 de persoane au plecat din companie, atat voluntar, cat si in urma unor procesede reorganizare", a declarat directorul executiv de resurse umane al Romtelecom, Anca Georgescu.

La sfarsitul lui 2008 erau 10.340 angajati, iar la finele anului trecut, 10.017.

Potrivit Ancai Georgescu, media de varsta a angajatilor Romtelecom este de 40 de ani. "Sunt departamente in care media de varsta este mai mica, dar si departamente unde media de varsta este mai mare. Aceasta medie de varsta este in usoara descrestere comparativ cu anii anteriori", a spus Georgescu.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Aceasta a adaugat ca restructurarea este parte a planului de afaceri al companiei si este menita sa intareasca pozitia companiei si sa atinga indicatorii financiari propusi.

"Am ales sa implicam sindicatele pe care le avempentru a gasiformulele cele mai putin dureroase in ceea ce priveste incheierea raporturilor de munca", sustine Georgescu.

Actionarii Romtelecom sunt OTE, principalul operator de telecomunicatii din Grecia, cu 54,01% si Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, cu 45,99% din actiuni. Operatorul german de comunicatii Deutsche Telekom detine o participatie de 30% la compania OTE.

Sursa: rNews

Articol citit de 1491 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Romtelecom,

O sa moara asa cum a omorat mii de fosti salariati,care acum sunt bolnavi,cu venituri la limita si regret pt. ca au muncit au dat tot iar acum sunt lasati in uitare si deznadejde.Restructurarile nu sunt doar de 3 ani ci de vreo 8-10 ani,de cind a venit mare ote telecom,compania lui peste,ca grecii sunt falimentari si se dau la noi mari corporatisti.Este adevarata vechea zicala:sa te feresti de greci si cind fac daruri!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor