Romtelecom a dat afara 30% din angajati in ultimii trei ani

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 16:17
1564 citiri
Romtelecom a dat afara 30% din angajati in ultimii trei ani
Foto: Romtelecom

Romtelecom va ajunge la 8.622 de angajati la sfarsitul acestui an, in scadere cu 31% fata de nivelul de 12.512 de angajati la finalul lui 2007, dupa mai multe valuri de restructurari.

"Ajungem la 8.600 de angajati la sfarsitul acestui an, de la 12.500 de angajati la sfarsitul lui 2007. In acest an, aproximativ 1.000 de persoane au plecat din companie, atat voluntar, cat si in urma unor procesede reorganizare", a declarat directorul executiv de resurse umane al Romtelecom, Anca Georgescu.

La sfarsitul lui 2008 erau 10.340 angajati, iar la finele anului trecut, 10.017.

Potrivit Ancai Georgescu, media de varsta a angajatilor Romtelecom este de 40 de ani. "Sunt departamente in care media de varsta este mai mica, dar si departamente unde media de varsta este mai mare. Aceasta medie de varsta este in usoara descrestere comparativ cu anii anteriori", a spus Georgescu.

Aceasta a adaugat ca restructurarea este parte a planului de afaceri al companiei si este menita sa intareasca pozitia companiei si sa atinga indicatorii financiari propusi.

"Am ales sa implicam sindicatele pe care le avempentru a gasiformulele cele mai putin dureroase in ceea ce priveste incheierea raporturilor de munca", sustine Georgescu.

Actionarii Romtelecom sunt OTE, principalul operator de telecomunicatii din Grecia, cu 54,01% si Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, cu 45,99% din actiuni. Operatorul german de comunicatii Deutsche Telekom detine o participatie de 30% la compania OTE.

Quarterly Report - Editia 4

Un nou drum de mare viteză în România. Va avea o lungime de 73 de km FOTO
Un nou drum de mare viteză în România. Va avea o lungime de 73 de km FOTO
Ministerul Transporturilor a avizat joi, 23 mai, proiectul Drumului Expres Focşani - Brăila, a anunţat ministrul de resort, Sorin Grindeanu. ”Am avizat astăzi proiectul Drumului Expres...
Un nou virus atacă dispozitivele iPhone și iPad. Cum le puteți proteja
Un nou virus atacă dispozitivele iPhone și iPad. Cum le puteți proteja
Recent, un nou virus a fost descoperit pe dispozitivele iPhone, având capacitatea de a fura datele de autentificare ale utilizatorilor pentru a le accesa conturile bancare. Mulți utilizatori...
#Romtelecom concedieri, #Romtelecom disponibilizari , #angajati