Romtelecom va concedia in acest an peste 1.000 de angajati

Miercuri, 12 Ianuarie 2011, ora 12:34
1917 citiri
Romtelecom va concedia in acest an peste 1.000 de angajati

Romtelecom va concedia in acest an intre 1.000 si 1.400 de salariati in cadrul unui program de reducere a cheltuielilor si crestere a eficientei care se va extinde pana in 2013.

In cadrul noului model operational, compania se va concentra in mod special asupra dezvoltarii de oferte si servicii pentru a raspunde mai bine nevoilor actuale ale clientilor, continuand sa investeasca pentru a-si consolida infrastructura, potrivit unui comunicat al Romtelecom.

"Toate eforturile de transformare din anii precedenti nu au fost in van deoarece, fara masurile pe care le-am luat in trecut, nu am fi fost capabili sa facem fata conditiilor economice care s-au inrautatit de-a lungul ultimilor ani si sa atingem aproximativ cate 1 milion de clienti pentru serviciile de internet broadband si de televiziune. Costurile au devenit prioritatea maxima, data fiind puterea de cumparare redusa a clientilor si asteptarile acestora de a avea preturi mici si servicii de calitate", a declarat Yorgos Ioannidis, director general Romtelecom.

Peste 20 de proiecte de transformare au fost demarate, vizand toate ariile importante de business ale companiei. Acestea vizeaza aspecte precum imbunatatirea proceselor, de la vanzari pana la ciclul de instalare, cresterea eficientei in call-centere si magazine sau simplificarea portofoliului de produse.

"Interesul nostru pe termen lung este sa avem o companie viabila, puternica si activa pe piata - aceste proiecte nu presupun doar reducerea numarului de angajati. Totusi, multe dintre proiectele pe care le avem in vedere implica si o reducere de posturi, avand in vedere ca obiectivul nostru este sa fim capabili sa facem mai mult cu resurse mai putine.

Pentru a va da un exemplu, la acest moment avem cateva mii de optiuni de produse in sistemele noastre IT si ne-am propus sa le reducem masiv in 2011, in primul rand pentru a-i ajuta pe clienti sa aleaga mai usor, dar si pentru a reduce costurile pe care le avem cu mentinerea tuturor acestor produse. Aceasta va implica in mod evident o nevoie mai redusa de personal care sa se ocupe de aceste produse," a explicat Yorgos Ioannidis.

Internetul broadband si serviciile TV raman prioritati pentru Romtelecom in evolutia sa catre statutul de furnizor de divertisment electronic. Pe de alta parte, noi servicii precum cele online vor ramane prioritati pentru Romtelecom. "Lucram deja la o platforma TV care va fi lansata in curand si vom continua sa extindem optiunile online pentru clienti, care au avut pana acum rezultate peste asteptari," a declarat Yorgos Ioannidis, Director General Romtelecom.

A.T.

Quarterly Report - Editia 4

Un nou drum de mare viteză în România. Va avea o lungime de 73 de km FOTO
Un nou drum de mare viteză în România. Va avea o lungime de 73 de km FOTO
Ministerul Transporturilor a avizat joi, 23 mai, proiectul Drumului Expres Focşani - Brăila, a anunţat ministrul de resort, Sorin Grindeanu. ”Am avizat astăzi proiectul Drumului Expres...
Un nou virus atacă dispozitivele iPhone și iPad. Cum le puteți proteja
Un nou virus atacă dispozitivele iPhone și iPad. Cum le puteți proteja
Recent, un nou virus a fost descoperit pe dispozitivele iPhone, având capacitatea de a fura datele de autentificare ale utilizatorilor pentru a le accesa conturile bancare. Mulți utilizatori...
#Romtelecom concedieri, #Romtelecom reducere costuri , #angajati