Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Michael Tsamaz, seful OTE: In Romania avem cei mai buni specialisti IT din toata Europa

Duminica, 31 Martie 2013, ora 22:11
3356 citiri
Michael Tsamaz, seful OTE: In Romania avem cei mai buni specialisti IT din toata Europa
Foto: digitallife.gr

Seful companiei grecesti OTE, Michael Tsama, lauda romanii care lucreaza in domeniul IT si asigura ca va continua sa investeasca in tara noastra.

"Voi, romanii, sunteti probabil cei mai avizi utilizatori de tehnologie pe care i-am intalnit. Acesta este un lucru bun. In fapt, eu le spun colegilor mei din Grecia si Germania ca in Romania avem cei mai buni specialisti IT din toata Europa. Dar pe de alta parte, Romania are cele mai mici tarife telecom din Europa, ceea ce face lucrurile un pic mai dificile. Investitiile noastre aici vor continua", a spus Tsamaz, citat de Ziarul Financiar.

Grupul elen OTE controleaza in Romania cel mai mare grup de companii de telecomunicatii, format din Cosmote, Romtelecom si Zapp, dar si retailerul telecom Germanos.

Tsamaz a spus ca OTE nu isi va limita in acest an investitiile in Romania la 130 de milioane de euro, suma pe care Cosmote trebuie sa o mai achite statului pentru licentele de telefonie mobila castigate anul trecut, ci va aloca fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii si a serviciilor de TV si net fix si mobil.

Piata locala de telecom este una dintre cele mai dificile din Europa, dar are potential de crestere, iar Michael Tsamaz afirma ca pentru el este un "pariu personal" ca OTE sa creasca pe aceasta piata.

Integrarea Cosmote cu Romtelecom va fi realizata doar dupa ce se ajunge la un acord cu Guvernul si in conditiile in care ambii actionari vor avea de castigat, iar procesul trebuie sa se desfasoare cu "grija si precautie", a punctat acesta.

Recent a fost anuntat c Germanul Nikolai Beckers va prelua incepand cu data de 1 aprilie functia de CEO al Cosmote Romania si Romtelecom, companii cu o cifra anuala de afaceri de peste un miliard de euro.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#sef OTE lauda Romania, #sef OTE investitii Romania, #OTE investitii Romania , #stiri Romtelecom