Palatul Telefoanelor s-ar putea reintoarce la stat - aflam in doua saptamani

Sambata, 27 Septembrie 2014, ora 15:22
2751 citiri
Palatul Telefoanelor s-ar putea reintoarce la stat - aflam in doua saptamani
Foto: Arhiva

Ministerul pentru Societatea Informationala are termen doua saptamani sa faca o analiza pe baza careia Guvernul va decide daca statul este interesat sa cumpere Palatului Telefoanelor.

"Ministerul preconizeaza finalizarea notei de analiza tehnica, economica si juridica cu privire la situatia imobilului Palatul Telefoanelor, in vederea stabilirii necesitatii si oportunitatii exercitarii dreptului de preemtiune al statului pana la data de 17 octombrie 2014, in vederea prezentarii in sedinta de Guvern", se arata intr-un comunicat al ministerului.

Palatul Telefoanelor este de vanzare - Ce pret cer cei de la Telekom (Video)

Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) a anuntat, miercuri, ca a scos la licitatie Palatul Telefoanelor din Bucuresti si alte doua proprietati din apropiere la un pret de pornire cumulat de 21,6 milioane de euro, fara TVA, ca parte a strategiei companiei de a capitaliza portofoliul de proprietati imobiliare. Activele imobiliare vor fi vandute la pachet.

Cu un pret de pornire de 10,7 milioane de euro, Palatul Telefoanelor este construit in stilul art deco si are un teren de 1.893 metri patrati si o suprafata utila de 12.000 metri patrati.

Licitatia pentru cladirea Tandem (situata in imediata apropiere a Palatului Telefoanelor) incepe de la un pret de 10,9 milioane de euro. Cladirea are o suprafata totala construita la sol de 2.030 metri patrati si un teren aferent de 5.039 metri patrati.

Proprietatea din strada Matei Millo, inclusa in pretul de pornire al cladirii Tandem, este un teren cu o suprafata de 1.783 metri patrati.

Pentru a participa la licitatie, entitatile interesate trebuie sa furnizeze o scrisoare de garantie si sa depuna ofertele pana la data de 20 octombrie.

Dupa anuntul Telekom Romania Communications, ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, prezent joi la un eveniment de specialitate, s-a aratat "un pic surprins" ca executivul operatorului telecom nu a informat ministerul in legatura cu publicarea anuntului de vanzare.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#vanzare Palatul Telefoanelor, #Telekom vanzare Palatul Telefoanelor, #guvern decizie cumparare palatul telefoanelor , #stiri Romtelecom