Procesul privind noua licenta de telefonie mobila Romtelecom ajunge la CCR

Miercuri, 10 Septembrie 2008, ora 20:12
1329 citiri
Procesul privind noua licenta de telefonie mobila Romtelecom ajunge la CCR

Curtea de Apel Bucuresti a admis, miercuri, o exceptie de neconstitutionalitate invocata de avocatii Romtelecom in procesul in care Vodafone, Orange, Telemobil si RCS&RDS contesta acordarea unei noi licente de telefonie mobila catre Romtelecom, iar cazul va ajunge la Curtea Constitutionala.

Valeriu Stoica, avocatul Romtelecom, a confirmat miercuri, pentru NewsIn, ca exceptia de neconstitutionalitate vizeaza articolul 14 din Legea 554/2004 a contenciosului administrativ, care se refera la conditiile in care un act poate fi suspendat. Pentru solutionarea exceptiei, dosarul va fi suspendat de catre Curtea de Apel si trimis la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR).

Curtea de Apel Bucuresti a amanat din nou, pe 9 septembrie, solicitarea de suspendare a executarii procedurii de selectie a noii licente de telecomunicatii formulate de Vodafone Romania, Orange Romania, Telemobil si RCS&RDS, declarau, marti, reprezentantii Romtelecom, inainte de pronuntarea instantei privind exceptia invocata de avocati.

Pe data de 4 iulie 2008, noua companii au achizitionat caietul de sarcini pentru licitatia pentru acordarea unei noi licente de comunicatii mobile pentru furnizarea de retele de date si servicii de comunicatii electronice mobile in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz.

Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a anuntat, luni, ca Romtelecom a castigat licitatia pentru o licenta de telefonie mobila, respectiv in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz.

Principalii operatori de telefonie mobila invoca faptul ca decizia anuntata luni de ANRCTI, privind acordarea unei licete de comunicatii mobile companiei Romtelecom, nu este de natura sa incurajeze o competitie corecta pe piata comunicatiilor mobile. Operatorii au spus ca asteapta o sentinta finala a instantei.

Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a declarat ca procedurile de acordare a licentei vor continua fara nici un fel de intrerupere pana la solutionarea cazului in instanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Redeschiderea urmăririi penale în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor. ÎCCJ va judeca conflictul de competență
Redeschiderea urmăririi penale în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor. ÎCCJ va judeca conflictul de competență
ÎCCJ va judeca, marţi, 23 aprilie, conflictul între instanţe privind competenţa de soluţionare a cererii DNA de redeschidere a urmăririi penale în legătură cu modul în care...
Proces istoric în SUA. Va fi suficient un munte de dovezi pentru a-l condamna pe Trump?
Proces istoric în SUA. Va fi suficient un munte de dovezi pentru a-l condamna pe Trump?
Luni, 22 aprilie, vor avea loc declarații de deschidere în procesul Statul New York vs. Donald J. Trump. Dosarul acuzării pare puternic, dar o condamnare este departe de a fi asigurată, scrie...
#proces, #Romtelecom, #operatori, #telefonie, #mobila, #CCR , #stiri Romtelecom