Romtelecom are venituri cu 7,1% mai mici ca in 2008

Vineri, 07 August 2009, ora 10:52
886 citiri
Romtelecom are venituri cu 7,1% mai mici ca in 2008
Foto: Arhiva

Romtelecom a inregistrat venituri cu 7,1% mai scazute in trimestrul doi, fata de aceeasi perioada a anului trecut, de 207,3 de milioane de euro.

De asemenea, compania si-a redus pierderile operationale de la 1,9 milioane de euro, in trimestrul doi din 2008, la 1,5 milioane de euro, relateaza Ziarul Financiar.

Compania a pierdut si clienti, mai ales pe segmentul de telefonie fixa. Astfel, 67.000 de persoane au renuntat la serviciile sale, in trimestrul doi, fata de 46.000 de clienti, in primele trei luni ale anului.

Potrivit lui Yorgos Ioannidis, principala cauza a scaderii veniturilor a fost descresterea incasarilor din serviciile de voce cu 12 procente si a scaderii venitului mediu pe utilizator cu 8%.

Grupul elen OTE, proprietarul Romtelecom, se asteapta ca economia din Romania sa scada la o rata dubla fata de estimarile initiale si, prin urmare, a ajustat si obiectivele Romtelecom. Astfel, compania intentioneaza sa conserve baza de clienti si nivelul actual al profitabilitatii si lichiditatii.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#venituri Romtelecom, #rezultate financiare Romtelecom , #stiri Romtelecom