Romtelecom da afara 2.500 de oameni

Luni, 28 Ianuarie 2008, ora 16:51
2217 citiri
Romtelecom da afara 2.500 de oameni

Romtelecom a anuntat ca va reduce in acest an 2500 de locuri de munca pentru a implementa o noua strategie de dezvoltare a companiei. Strategia va urmari revizuirea metodologiilor de lucru, informeaza NewsIn.

Directorul executiv al Romtelecom, Yorgos Ioannidis, a declarat: "Putem vorbi despre crestere si evolutie in 2007, dar trebuie sa ne concentram si mai mult pe calitate si eficienta (...) Implementarea noului plan de afaceri va impune si revizuirea proceselor si metodologiilor de lucru, ceea ce va conduce la reducerea locurilor de munca cu un numar care nu va depasi 2500 de pozitii in 2008".

Planurile strategice pentru acest an ale Romtelecom prevad imbunatatirea proceselor interne, o oferta competitiva de servicii, pentru a creste baza de clienti si pentru a intensifica prezenta companiei pe segmentele de piata in crestere, concomitent cu un control riguros al costurilor.

Cooperarea comerciala cu firma de telefonie mobila Cosmote se va dezvolta in continuare in 2008, ceea ce va aduce cu sine oferte combinate, incluzand si telefonia mobila. Prin aceste masuri compania se asteapta la consolidarea pozitiei de piata in 2008, in timp ce anii 2009 si 2010 vor aduce cu sine o crestere a profitabilitatii.

Compania de telefonie, televiziune si internet a inregistrat in ultimul semestru al anului 2007 o crestere de patru ori a vanzarilor pe liniile ADSL fata de prima jumatate a anului si o triplare a veniturilor din VPN comparativ cu anul 2006.

Pe segmentul de ADSL, Romtelecom a inregistrat la sfarsitul anului peste 360.000 de clienti, cu o cota de piata de peste 20% pe segmentul de broadband fix. Serviciul de satelit TV, Dolce, a cunoscut o evolutie constanta, ajungand in jurul a 400.000 de clienti, reprezentand o cota de 8% din intreaga piata de pay TV. Rata de crestere pentru Dolce TV este una dintre cele mai mari din Europa.

Pe segmentul liniilor fixe, Romtelecom detine o cota de piata de aproximativ 70%, mentinandu-si numarul de abonati in jurul cifrei de trei milioane. In partea secunda a anului 2007, numarul noilor conexiuni s-a dublat comparativ cu prima parte a anului.

Sondaj: Unul din trei români ar vota PSD și unul din cinci ar alege AUR. Partidul Dianei Șoșoacă, la egalitate cu UDMR în intenția de vot
Sondaj: Unul din trei români ar vota PSD și unul din cinci ar alege AUR. Partidul Dianei Șoșoacă, la egalitate cu UDMR în intenția de vot
Cel mai recent condaj Avangarde cu privire la intenția de vot a românilor arată că PSD conduce cu 31%, urmat de PNL cu 21%, AUR cu 19% și USR cu 13%. Sondajul a fost realizat la comanda PSD...
Premierul Marcel Ciolacu se întâlneşte cu delegaţia FMI
Premierul Marcel Ciolacu se întâlneşte cu delegaţia FMI
Premierul Marcel Ciolacu se întâlneşte miercuri, 4 octombrie, cu reprezentanţii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional. O echipă a FMI, condusă de Jan Kees Martijn, şeful misiunii...