UPDATE: Incendiu la cladirea Romtelecom din Timisoara

Miercuri, 26 Septembrie 2007, ora 18:30
1474 citiri
UPDATE: Incendiu la cladirea Romtelecom din Timisoara

Incendiul a izbucnit in jurul orei 18 si este posibil sa fi pornit din cauza unor lucrari care se fac la etajul doi.

Incendiul a fost lichidat miercuri seara, dupa cateva ore, interventia fiind foarte dificila intrucat flacarile s-au extins rapid la alte incaperi, din cauza cablurilor.

Seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Timis, colonelul Mihai Benga, aflat la locul interventiei, a declarat ca flacarile s-au extins rapid. "Interventia a fost dificila, pentru ca incendiul s-a propagat pe traseele cablurilor de curent si telefonie", a spus Benga.

Potrivit sefului ISU Timis, pompierii vor ramane toata noaptea in zona pentru a evita reizbucnirea incendiului. Unul dintre pompieri a fost ranit usor la mana in timpul interventiei si a fost dus la spital, pentru ingrijiri.

Nimeni nu a fost ranit. Zeci de oameni s-au adunat sa vada ce se intampla, iar cei care isi aveau masinile parcate in zona le-au mutat imediat.

Incendiul a izbucnit la etajul al doilea al cladirii, din primele cercetari reiesind ca acest lucru s-ar fi intamplat din cauza unui muncitor care lucra cu o bormasina. Se pare ca s-a auzit o bubuitura puternica, a inceput sa iasa mult fum si un cablu a luat foc.

Cinci echipaje de pompieri au sosit la fata locului si au lucrat la stingerea focului. La etajul patru se afla centralele telefonice.

Cladirea a fost evacuata imediat. Cei peste 20 de angajati au iesit pe scara de serviciu.

"Situatia e serioasa, pentru ca este un obiectiv important, iar incendiul va afecta populatia municipiului, intrucat sunt afectate legaturile telefonice din judet", a declarat, pentru Antena 3, Mihail Benga, colonel inspector sef ISU Timis.

Aproape 25 de mii de abonati din Timis nu vor avea ton la telefon in urmatoarele ore, reconectarea urmand a fi facuta joi dimineata.

Sondaj: Unul din trei români ar vota PSD și unul din cinci ar alege AUR. Partidul Dianei Șoșoacă, la egalitate cu UDMR în intenția de vot
Sondaj: Unul din trei români ar vota PSD și unul din cinci ar alege AUR. Partidul Dianei Șoșoacă, la egalitate cu UDMR în intenția de vot
Cel mai recent condaj Avangarde cu privire la intenția de vot a românilor arată că PSD conduce cu 31%, urmat de PNL cu 21%, AUR cu 19% și USR cu 13%. Sondajul a fost realizat la comanda PSD...
Premierul Marcel Ciolacu se întâlneşte cu delegaţia FMI
Premierul Marcel Ciolacu se întâlneşte cu delegaţia FMI
Premierul Marcel Ciolacu se întâlneşte miercuri, 4 octombrie, cu reprezentanţii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional. O echipă a FMI, condusă de Jan Kees Martijn, şeful misiunii...