Profitul Romtelecom, in crestere cu peste 40%

Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 13:04
2194 citiri
Profitul Romtelecom, in crestere cu peste 40%
Foto: Arhiva

Romtelecom a obtinut un profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) in crestere cu 42 la suta, in primele noua luni din acest an, comparativ cu perioada similara din 2011, ajungand la nivelul de 125,5 milioane de euro.

Veniturile companiei s-au ridicat la 470 de milioane de euro, in perioada ianuarie - septembrie 2012, mai putin decat cele 492,5 milioane de euro din primele noua luni de anul trecut, se arata in raportul financiar al grupului OTE, care controleaza Romtelecom.

Evolutia financiara a Romtelecom a continuat sa se imbunatateasca in al treilea trimestru al anului, inregistrand o crestere a veniturilor din retail de aproape 1% si a EBITDA de 20% in al treilea trimestru din 2012 in comparatie cu aceeasi perioada din 2011.

"Pachetele promovate de Romtelecom anul trecut au primit un raspuns bun din partea clientilor, mai mult de jumatate din baza de clienti a companiei folosind acum cel putin doua servicii ale companiei.

Numarul clientilor pentru servicii de internet a continuat, de asemenea, sa creasca in timpul trimestrului, cu 6,7% in comparatie cu perioada similara a 2011, in timp ce numarul clientilor pentru serviciile TV a crescut cu 1,9% in aceeasi perioada", a precizat Anastasios Tzoulas, director executiv financiar al Romtelecom.

Compania a pierdut clienti pentru liniile de voce in primele noua luni ale anului, acestia fiind cu 6,6 la suta mai putini decat in perioada ianuarie - septembrie 2011, pana la 2,36 de milioane.

In schimb, pentru serviciile de Internet broadband, compania a avut o crestere de 6,7 la suta a numarului de clienti, ajungand la 1,18 milioane.

De asemenea, pentru serviciile de televiziune, numarul utilizatorilor a urcat cu 1,9 procente, ajungand la 1,23 milioane.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#profit Romtelecom, #crestere profit Romtelecom, #venituri Romtelecom , #telefonie fixa