Cristian Albu: Rosia Montana are nevoie de locuri de munca

Joi, 15 Martie 2012, ora 16:46
2389 citiri
Cristian Albu: Rosia Montana are nevoie de locuri de munca
Foto: 9am.ro

Rosia Montana se salveaza acasa, nu in alta parte, sustine liderul sindicatului Viitorul Mineritului din Rosia Montana, Cristian Albu, precizand ca Rosia Montana este o zona miniera, investitiile in minerit fiind dorite in zona.

El a declarat marti, intr-o emisiune la OTV, ca 500 de membrii ai Sindicatului lucreaza in prezent pentru RMGC, iar rosienii stiu cum se traieste din minerit si au incredere sa isi creasca copii acolo.

"Nu inteleg de ce o astfel de investitie nu este lasata sa porneasca pentru a crea locuri de munca", a declarat Albu.

In cadrul emisiunii a fost prezentat un amplu reportaj despre gestul celor 40 de mineri din Rosia Montana care, din solidaritate, pe 13 februarie, au plecat in judetul Buzau pentru a ajuta sinistratii.

Cristian Albu a afirmat ca "nu am mers in Buzau pentru publicitate, ci din solidaritate, si cerem, la randul nostru, solidaritate din partea romanilor pentru a avea locuri de munca".

"Din lipsa de resurse financiare si tehnologie, statul a inchis in 2006 minele din zona fara a rezolva problema apelor acide care polueaza zona in continuare, iar investitorul va aduce tehnologie noua, propunand un minerit modern", a mai precizat Albu.

El a adaugat ca exploatarea resurselor de la Rosia Montana este necesara pentru a scoate zona din saracie, iar opozantii proiectului nu se gandesc la generatia actuala care moare de foame cand sustin ca aurul trebuie sa ramana generatiilor viitoare.

"Zona are nevoie de locuri de munca, iar investitorul a venit cu un proiect valabil, care respecta conditiile impuse de lege, iar statul trebuie sa ia o decizie conform legii", a concluzionat liderul sindical.

La randul sau, Vasile Marciuc, localnic din Rosia Montana, a declarat ca cei care se opun proiectului sunt doar o mana de oameni, iar turismul nu este o alternativa reala la minerit.

"Nu exista infrastructura de turism, zona nu a fost reecologizata odata cu inchiderea minei, numai prin demararea proiectului minier turismul putand fi revigorat, avand in vedere ca proiectul va reabilita centrul istoric si va restaura patrimoniul local", a afirmat Marciuc.

Acesta a atras atentia ca acuzatiile aduse de opozantii proiectului minier referitor la cianura sunt nefondate, somand publicul sa inteleaga ca si rosienii au nevoie de solidaritate, pentru a avea un loc de munca, un trai decent, investitorul demonstrand pana acum, prin actiunile sale, ca este bine intentionat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#rosia montana exploatare aur, #locuri munca Rosia Montana, #Rosia Montana cianura , #Gold Corporation