Ziare.com

Decizie majora a instantei in cazul Rosia Montana

Joi, 26 Mai 2011, ora 20:09

   

Decizie majora a instantei in cazul Rosia Montana
In data de 24 mai, tribunalul Alba a dat o puternica lovitura proiectului Rosia Montana, anuland in instanta Planul Urbanistic General al comunei Rosia Montana si Planul Urbanistic Zonal - zona de dezvoltare industriala Rosia Montana.

Tribunalul Alba a admis cererea prin care Fundatia Culturala Rosia Montana solicita anularea hotararii nr. 1 din ianuarie 2009 a Consiliului local al comunei Rosia Montana, judetul Alba, prin care se confirma cu efecte retroactive, hotararile nr. 45 si 46 din 19 iulie 2002 ale Consiliului local Rosia Montana, cu privire la aprobarea Planului Urbanistic General si a Planului Urbanistic Zonal al comunei Rosia Montana, informeaza Financiarul.

Cele doua planuri de urbanism aprobate de Consiliului local declarau zona Rosia Montana zona monoindustriala cu specific minier, facand astfel imposibila initierea oricarei alte activitati care ar fi putut sprijini dezvoltarea economica a zonei, inclusiv a activitatilor de turism.

Conform jurnalistilor de la Financiarul, consecinta fireasca a acestei hotarari a Tribunalului Alba este suspendarea imediata a procesului de evaluare a Studiului privind impactul asupra mediului pentru proiectul minier propus a fi dezvoltat in Rosia Montana de catre RMGC, evaluare ce este in curs la nivelul Ministerului Mediului si Padurilor, in Colectivul de analiza tehnica.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

FCRM solicita Ministerului Mediului si Padurilor sa ia act de hotararea Tribunalului Alba si sa opreasca orice procedura de evaluare sau analiza privind proiectul minier Rosia Montana si sa trimita intreaga documentatie titularului RMGC.

"Consideram ca intr-un stat de drept, care se bazeaza pe interesul public si respectul fata de lege, un astfel de proiect trebuie respins fara dubii", mai sustin reprezentantii FCRM, a carei misiune este dezvoltarea Rosiei Montane si a zonei Muntilor Apuseni prin punerea in valoare a patrimoniului ei cultural si natural.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4638 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ma bucur !

Nici o exploatare in Rosia ! Faceti turism! este mult mai profitabil si pe timp nelimitat !

 

RESURSELE NATURALE,ORICARE AR FI ELE,MAI ALES CELE DE AUR,ARGINT ,CUPRU,WOLFRAM,SUNT DARUL LUI DUMNEZEU DAT FIECĂRUIA DINTRE NOI.REZULTĂ DIN ACEASTA CĂ NIMENI ,ORICE PUTERE,NU ARE DREPTUL SĂ VINDĂ AȘA CEVA,SUNT ALE TUTUROR ROMĂNILOR CU MIC CU MARE,IN VECI

Cine vinde așa ceva,e ca și cum și-ar vinde organele.
Ar trebui să să știm foarte bine cine a vindut așa ceva șiin ce condiții,că pe măsură ce știm mai multe despre acest act contra intereselor legitime ale intereselor rămănem stupefiați de modul cum ni s-au vindut resursele naturale,unice in lume.
Vrem să știm cine sunt autorii acestor fapte,pe timpul cărui guvern și cine a semnat așa ceva.

NOI,CU NOI !!!.

bravo,

ma duc in fiecare an acolo e ca in rai,mai exista romani ca coloana,inca odata bravo!

 

CATE UN GEST DIN ASTA AL OAMENILOR CU DECIZIE IN ROMANIA TE FAC SA FII MANDRU CA ESTI ROMAN!!

ASA AM FOST MANDRI SI CAND L-AM ALUNGAT PE CEAUSESCU!!
ASA O SA FIM MANDRI CAND O SA TERMINAM CU SLEAHTA ASTA DE INFRACTORI DE LA PUTERE!!
CAND SE TERMINA CU COCALARII PORTOCALII!
BRAVO ALBA IULIA!!

 

In stilul nostru, de-a "alba-neagra", nimic nu e definitiv!

Peste 5-6 luni apare alta hotarare, diametral opusa, prin care declara zona nu numai miniera, ci si selenara! Si, la fel, iara si iara!!

 

Ca, dupa ce au investit acolo milioane de dolari, canadienii...

...nu vor renunta cu una, cu doua!

AU ȘTIUT IN CE S-AU BĂGAT DE LA INCEPUT FOARTE BINE,AU CHELTUI MILIOANE DE DOLARI PE PUBLICITATE ȘI PROMISIUNI,NUMAI ȘI NUMAI SĂ CREDEM CĂ ODATĂ CU EI VA FI RAIUL DUPĂ PĂMINT.

Ceea ce este al tuturor cetățenilor romăni,nu poate fi vindut unor străini,prin faptul că un prim ministru și alți lefegii au hotărit aceasta,păcălind niște oameni sărmani ,ai locului,intr-un mod destul de josnic.
Un arajament intre canadieni și puterea trecătoare nu face responsabil poporul romăn-așa că se stringă de testicule unul pe altul,dintre cei care au uneltit așa ceva.

NOI,CU NOI !!!.

Si cine o sa vina acolo?

De parca se incurcau ei de zona monoindustriala. Zona aia reprezenta doar o particica din Rosia Montana, nicidecum toata comuna, deci s-ar fi facut ceva acolo daca s-ar fi putut. dar intr-un loc in care vin turistii si stau o zi, care are drumuri de cai, nu de masini, cati turisti credeti ca o sa vina? Si cine o sa dea bani ca sa restaureze patrimoniul?

 

Interese mari la mijloc

Eu sper atunci sa se faca alt PUZ si sa fie aprobat proiectul. Nu stiu ce interese au astia care tot pun bete in roate exploatarii miniere, dar se impotrivesc dezvoltarii economice. Deja nu mai stiu ce sa inventeze si vin cu povesti din ce in ce mai aberante....

 

corect,sa nu dam aurul la straini

insa,am si eu o intrebare : noi de ce nu-l exploatam ?
nu avem nevoie ?
udmr s-a impotrivit proiectului in speranta ca ardealul va reveni cindva ungariei...
eu zic ca trebuie ca guvernul sa inceapa exploatarea acestei resurse...
numai asa putem sa scapam de hoardele puse pe prada.
ce ne poate spune distinsa adina valean despre problema asta ? ea a fost una dintre sustinatoarele proiectului...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor