Gold Corporation neaga ca l-ar fi sponsorizat pe Basescu

Vineri, 19 August 2011, ora 22:00
1906 citiri
Gold Corporation neaga ca l-ar fi sponsorizat pe Basescu
Foto: Arhiva

Reprezentantii "Rosia Montana Gold Corporation" dezmint informatiile lansate in mass-media de catre liderul PSD Victor Ponta cu privire la existenta unor "fosti sau actuali consultanti" ai presedintelui Traian Basescu care ar avea contracte cu compania.

"Nu exista niciun contract intre RMGC si fosti sau actuali consultanti politici ai presedintelui Traian Basescu. Acestea sunt speculatii fara acoperire. Informatii detaliate cu privire la cheltuielile companiei sunt publicate trimestrial pe website-ul actionarului principal al Rosia Montana Gold Corporation, Gabriel Resources.

Orice alte afirmatii de acest fel sunt de natura sa aduca prejudicii imaginii companiei si proiectului minier de la Rosia Montana", se precizeaza intr-un comunicat remis Ziare.com.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, ca, inainte de a debuta exploatarea de la Rosia Montana, compania Gold Corporation ar trebui sa faca publica lista politicienilor pe care i-a sponsorizat, sustinand ca Traian Basescu, sprijind proiectul, de fapt isi apara sponsorii.

"Primul meu apel catre Gold Corporation este sa faca publice toate persoanele politice, indiferent ca sunt din PSD, din PDL, la domnul Basescu stim sigur ca a fost sponsorizat, ca probabil si la doamna Anastase, pentru ca altfel o sa riscam sa ne trezim in Romania cu cel mai grav caz de lobby si de coruptie politica", a afirmat liderul PSD.

Ponta a mai sustinut ca seful statului si-ar apara sponsorii politici. "Dupa ce aflu cati politicieni au fost platiti de Gold Corporation si cate trusturi de presa au fost platite de Gold Corporation pot sa incep sa-mi fac o parere", a mai declarat presedintele PSD.

Presedintele Traian Basescu a declarat joi, la Sulina, ca este un sustinator al proiectului Rosia Montana, dar considera ca trebuie renegocitate conditiile de partajare a beneficiilor de pe urma exploatarii, iar masurile de protejare a mediului trebuie sa fie la standard european.

C.B.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Rosia Montana Gold Corporation, #Ponta Rosia Montana, #Ponta Gold Corporation , #Gold Corporation