Guvernul da drumul exploatarii la Rosia Montana: Opozantii ies in strada

Joi, 29 August 2013, ora 10:20
2332 citiri
Guvernul da drumul exploatarii la Rosia Montana: Opozantii ies in strada

Guvernul Ponta a adoptat proiectul de lege care permite exploatarea aurului la Rosia Montana, desi, in Opozitie, a militat impotriva lui. Decizia Guvernului a starnit indignarea celor care se opun exploatarii, care vor iesi duminica in strada.

Executivul va trimite documentul adoptat marti catre Parlament, care va avea ultimul cuvant.

Guvernul da unda verde exploatarii la Rosia Montana. Parlamentul, ultimul cuvant

"1 septembrie 2013 este Zi de lupta impotriva cianurii si fracturarii! Facem un apel catre cei care vor iesi duminica in strada, indiferent pentru care dintre cele doua cauze: nu uitati ca Romania se afla acum sub asediu! Rosia Montana si Barladul reprezinta stalpii de rezistenta! Sa ne facem ambele mesaje auzite, din Bucuresti la Barlad, din Cluj la Timisoara, Brasov, Alba Iulia, Tg. Mures, Iasi, Bruxelles sau Viena! Solidaritate!", se arata pe pagina de Facebook special dedicata acestui eveniment.

In Bucuresti, protestul va avea loc in Piata Universitatii, incepand cu ora 17.00.

Mobilizari similare au loc in Alba-Iulia, Timisoara, Iasi, Cluj, Brasov si chiar Bruxelles.

BBC: Proiectul controversat de la Rosia Montana, din nou in carti

"Jud. Alba nu gusta cianura! Solidaritatea judeteana impotriva proiectului criminal al RMGC creste de la o ora la alta! De aceea vom protesta si-n Alba-Iulia impotriva legii emise de Guvern! Guvernul si RMGC ne-au declarat razboi. Trebuie sa ne aparam Apusenii!", se arata pe pagina dedicata acestui eveniment.

"Cei care locuiesc in afara tarii pot iesi duminica in fata ambasadelor si consulatelor Romaniei cu mesaje pentru Salvarea Rosiei Montane! Faceti poze si postati-le. Rosia Montana este peste tot!", anunta organizatorii acestor proteste.

Printre cei care si-au anuntat prezenta la eveniment se numara si deputatul PDL Theodor Paleologu.

"Duminica, 1 septembrie, la ora 17:00 voi fi in Piata Universitatii la manifestatia impotriva proiectului de la Rosia Montana. Sper ca acest curent civic sa fie in stare sa se organizeze pentru a putea exercita o presiune eficienta la nivel national si international", scrie acesta pe contul sau de Facebook.

Citește și:
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, îi cere ministrului Transporturilor să stopeze o petrecere privată, cu muzică lăutărească, ce ar urma să fie organizată în vagoanele...
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 26 noiembrie, că numirea sa ca vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste la nivelul Europei Centrale şi de Est reprezintă o...