Ziare.com

Korodi, despre Rosia Montana: Contractul trebuia reziliat. E si o problema de constitutionalitate

de Camelia Badea
Joi, 29 August 2013, ora 19:56

   

Korodi, despre Rosia Montana: Contractul trebuia reziliat. E si o problema de constitutionalitate
Fostul ministru al Mediului Attila Korodi considera ca solutia gasita de Guvernul Ponta cu privire la exploatarea aurului de la Rosia Montana are probleme de constitutionalitate si sustine ca si acest contract trebuia reziliat demult, la fel ca si contractul Bechtel.

Declaratiile au fost facute pentru Ziare.com in contextul in care Guvernul Ponta a adoptat zilele trecute proiectul de lege prin care va fi demarata exploatarea aurului la Rosia Montana, decizie care a mobilizat opozantii la ample proteste de strada.

Guvernul da unda verde exploatarii la Rosia Montana. Parlamentul, ultimul cuvant

Guvernul da drumul exploatarii la Rosia Montana: Opozantii ies in strada

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

"Vom analiza proiectul in cadrul UDMR, dar eu vad cateva probleme. Se pare ca prin acest proiect se doreste ca un proiect privat (pentru ca este privat, indiferent de participatia statului) sa fie categorisit ca fiind de interes national.

Prin acest proiect de lege, localnicii care, pe buna dreptate, nu vor vrea sa vanda proprietatile pe care le au la Rosia Montana vor ajunge, pana la urma, in situatia sa fie obligatoriu stramutati.

Eu cred ca este un lucru foarte periculos, pentru ca aurul in sine nu este o resursa de care depinde viitorul tarii, ci este un bun de care am putea sa profitam, si nu generatia de acum, ci toate generatiile care vin dupa noi (...) De acum incolo orice proiect privat in Romania poate fi catalogat ca proiect de interes national si ceea ce Constitutia stipuleaza la ora actuala cu privire la proprietate, care este sfanta, sa nu mai existe", a explicat deputatul UDMR.

In loc de decizie administrativa, decizie politica

In plus, Attila Korodi critica faptul ca Guvernul, in loc sa adopte o decizie administrativa, asa cum ar fi trebuit in acest caz, a impins problema catre Parlament, care o va solutiona prin decizie politica.

"Sunt convins ca dupa decizia Parlamentului, imediat Ministerul va emite autorizatia de mediu, pentru ca va spune 'Da, tine de interesul national, Parlamentul a decis', iar responsabilitatea institutionala va scadea. Sau va fi o presiune foarte mare asupra specialistilor de a se emite o decizie pozitiva pentru ca 'interesul national asa dicteaza' ", a completat Attila Korodi.

Pe de alta parte, nici din punct de vedere economic propunerea legislativa adoptata de Guvernul Ponta nu este satisfacatoare, deputatul UDMR nefiind singurul nemultumit de rezultatul negocierilor purtate de Guvern cu RMGC.

"Nici pe departe, fata de ce ma asteptam eu personal. Eu cred ca aceste negocieri sunt grele, dar vorbim de o resursa strategica din punct de vedere al beneficiului", a punctat acesta.

Rosia Montana: Liga studentilor din strainatate se opune ferm si cere referendum

Rezultatul unui referendum ar fi distorsionat

Attila Korodi nu sustine varianta organizarii unui referendum pe aceasta tema, argumentand ca o eventuala campanie finantata de Rosia Montana Gold Corporation ii va distorsiona rezultatul. In opinia sa, specialistii sunt cei care trebuie sa se pronunte.

"Intotdeauna in chestiunile de care depinde foarte mult protectia mediului referendumurile nu sunt intotdeauna bune, pentru ca sunt foarte multe lucruri tehnice. Avem si argumentatia Academiei Romane, care spune ca in cazul acesta riscurile sunt prea mari, iar ele nu au fost diminuate prin reproiectarea acestui proiect.

O tara intreaga nu are cum sa emita un punct de vedere foarte obiectiv, ci plin de subiectivisme, de aceea rezultatul va fi distorsionat. Cu o campanie finantata intens de compania RMGC, va spun sincer ca ar fi inutil", a argumentat fostul ministru.

Despre Rosia Montana si speculatiile pe bursa, cu un fost ministru al Mediului - Interviu

Nu mai suntem in anii '90

Intrebat daca nu cumva guvernantii ar fi trebuit sa rezilieze contractul semnat cu RMGC in urma cu aproape 15 ani, dupa modelul Bechtel, Attila Korodi s-a aratat de acord cu aceasta idee.

"Trebuia reziliat demult contractul acela pentru ca nu mai suntem in situatia anilor '90 si capacitatea statului roman de a duce la bun sfarsit un proiect tehnic a crescut mult mai mult.

Insa eu sunt convins ca poate fi atras un partener privat care sa asigure o rigurozitate pe partea tehnica, dar asta inseamna o participatiune minoritara, nu majoritara, si care poate sa presupuna un management, dar nu mai mult", a precizat acesta, recunoscand ca nu se asteapta la asa ceva.

"Ati vazut dumneavoastra un partid mare din Romania care venind la guvernare sa isi puna aceasta problema? Nu...", a conchis deputatul UDMR.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3960 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
38 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

sunt impotriva

- exploatarii de la rm , da' ungurii sa-si administreze propria tzara , nu teritorii pe care spera (in mod absurd) sa le reintegreze.

 

ungurii

nu ma asteptam de la unguri sa fie de acord cu proiectul de la Rosia Montana, localitate de unde au luat mult aur si l-au bagat in tavanul Parlamentului din Budapesta, ba mai ales acum cand este aproape sigur ca Romania va deveni cel mai important producator de aur al Uniunii Europene!

 

O parere argumentata

Nu am vazut niciunde o analiza mai succinta si mai obiectiva asupra Rosia Montana decit a lui Korodi. Vociferarile de pe aici impotriva ungurilor sint total deplasate. Uite ca un ungur da dovada de cea mai limpede si obiectiva gindire. Era de asteptat de altfel...

Desteapta-te romane!

@Nosferatu-O parere argumentata

Degeaba se desteapta romanul,ca astia au pus botul la miere.

argumente

Ce argumente concrete ai gasit tu in balmageala lui Korodi. Daca ai avea habar de legea minelor, ai sti ca Statul Roman a acordat o licenta de explorare companiei RMGC ,prin licitatie , ceea ce inseamna ca acesta companie a avut obligatia sa faca lucrari de explorare si prospectiune in valoare sute de milioane de dolari si datele rezultate sa le prezinte Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale , institutie care le-a bagat in baza nationala de date.Conform Legii 85/2003, Statul Roman se obliga , in urma acordarii licentei de exploatare ,sa-i acorde detinatorului ,drepturile de exploatare , exclusiv , la terminarea lucrarilor de explorare , conform programului aprobat.Dupa capul lui Korodi , Statul Roman ar trebui sa rezilieze contractul in mod unilateral , pentru a plati zeci de miliarde de dolari despagubiri , situatie convenabila pentru compania Rosia Montana Gold Corporation , dar si pentru indivizi ca Korodi , trompeta de Budapesta.

Argumente D-ul Miner alvacora

Asocierea dintre Minvest, care a exploatat falimentar la Rosia Montană, si Gabriel, o companie obscură, fără experientă in minerit, creată special pentru Romania, care nici nu are ca obiect in profilul său exploatarea, este un prim argument contra proiectului RMGC (Proiectul, pe scurt). Compania Gabriel Resources Ltd., Gabriel pe scurt, infiintată in 1996, este o companie de "explorare si dezvoltare", nu de operare ( adică de exploatare), care a făcut explorări doar in Romania. Asocierea cu Minvest (statul roman) in 1997 in compania mixtă RMGC (in final, Gabriel 80%, Minvest 19,3 %), i-a permis obtinerea licentei de exploatare nr. 47, fără a trece prin concurs public de ofertă. Această asociere ridică multe semne de intrebare si ar trebui investigată de organele abilitate. Această asociere explică totul in povestea Proiectului. Să amintim că Normele privind aplicarea Legii minelor nr. 85/2003, la Art. 58 si Art. 62 alin. (1) prevăd evaluarea capacitătii financiare si a capacitătii tehnice a ofertantului. Evaluarea capacitătii financiare are in vedere bonitatea financiară, sub aspectul indicatorilor privind lichiditatea globală, solvabilitatea patrimonială, rata profitului brut si rentabilitatea financiară. Evaluarea capacitătii tehnice are in vedere dotarea tehnică, sub aspectul utilajelor si al personalului de specialitate, specifice activitătii miniere, si experienta acestuia in desfăsurarea de asemenea activităti . Ce capacitate financiară si tehnică avea Gabriel de a fost invitată la asociere?

Nu mai dati in Korody pentru ca e roman maghiar

Acest Korody are si el dreptate pe undeva,insa ca prin partea dreapta pe care el ne-o arata se ascunde ceva,astai o alta parte a medaliei.Korody ajunge sa dea acest interviu la ziare.com, nu intamplator.Mafia care a semnat contractul pentru Rosia Montana acum 15 ani, deci sub N0049/nastase,cu siguranta ca a semnat ceva in defavoarea natiunii,la fel cum au procedat si cu Bechtel,iar acum ca sa distraga atentia populatiei,il baga pe Korody in fata sa dea acest interviu , astfel prostimea nu mai vede opadurea de copaci.Prostimea nu vede acum marsaviile mafiei care a semnat contractul,nu vede pentru ca trebuie sa-l injure pe Korody ca e roman maghiar,iar mafia isi face treaba in "cealalta camera".
Korody are dreptate cand spune ca acest contract trebuie reziliat si trebuie. Cu ce interes o spune el e alta mancare de peste dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i cadem capcana.Romanii trebuie sa fie atenti in ambele parti,atat la conteractul cu firma exploatoare cat si la modul cum se reziliaza si cine il va lua acel contract dupa reziliere.

///

Iar esti pe langa subiect ,licenta de explorare a fost acordata de guvernul CDR.De ce nu te plimbi prin parc , decat sa postezi prostii permanent?

D-ul Miner alvacora

Faptul că Gabriel a obtinut licenta de exploatare 47 la Rosia Montană prin transfer premeditat, nu prin licitatie, că a explorat, nu a exploatat prin această licentă, că afirmă fals in toate documentele că aceasta este licenta de exploatare pentru proiectul RMGC, si că in baza acestei licente a lansat de două ori (2002 si 2004) procedura de obtinere a acordului de mediu, contrar legii (pentru că nu are licentă de exploatare pentru proiect), si statul roman aprobă tacit, sunt argumente foarte puternice contra proiectului.
RMGC nu poate obtine legal o licentă de exploatare pentru proiectul său la Rosia Montană, si acest lucru este un argument contra proiectului. Legea nr. 85/2003 , la Art. 18, alin. (2), spune că: "Licenta de exploatare se acordă: a) direct titularului licentei de explorare, la solicitarea acestuia, ...; b) castigătorului unui concurs public de ofertă, ... ." - Dar RMGC nu a fost titularul unei licente de explorare, ci a fost (este) titularul unei licente de exploatare. Deci varianta a) cade si rămane valabilă varianta b), ca RMGC să castige un concurs public de ofertă. - Să observăm că nu se poate organiza un concurs public de ofertă pentru Rosia Montană, pentru că: Art. 11, alin. (1) din Legea Minelor 85/2003 spune că "Efectuarea de activităti miniere pe terenurile pe care sunt amplasate monumente istorice, culturale, religioase, situri arheologice de interes deosebit, rezervatii naturale,...., precum si instituirea dreptului de servitute pentru activităti miniere pe astfel de terenuri sunt strict interzise." Iar la Art. 11, alin. (2), se adaugă: "Exceptiile de la prevederile alin. (1) se stabilesc prin hotărare a Guvernului, cu avizul autoritătilor competente in domeniu si cu stabilirea de despăgubiri si alte măsuri compensatorii." Ori, la Rosia Montană, există categoric monumente istorice, religioase si situri arheologice de interes deosebit, cu toate descărcările de sarcină arheologică date ilegal lui RMGC de către Ministerul Culturii; deci, conform Art. 11, alin. (1), din Legea Minelor 85/2003, exploatarea la Rosia Montană este strict interzisă si nu există, pană acum, o Hotărare de Guvern care să consfiintească exceptarea. Deci, nu se poate organiza un concurs public de ofertă la Rosia Montană. Declaratiile recente ale domnului ministru Videanu legate de proiectul Rosia Montană ne-au alarmat, dar sperăm că niciun guvern nu va indrăzni să-si asume răspunderea distrugerii Rosiei Montane, după ce cu totii am infierat distrugerile făcute de guvernul comunist la Rosia Montană, prin cariera deschisă in masivul Cetate in 1970.

e greu d-na sa...

"Nu mai dati in Korody"
Si eu cred ca are dreptate!
Nr 1: Ei se aleg cu aurul, noi cu cianurile!
Nr 2: Metalele rare din zacamant fac...de 4 ori mai mult decat aurul si argintul!
Si-atunci chiar ca trebuie sa spui: "Nu mai dati in Korody"

No, acuma e musai s-o facem, daca ungurii-s contra!

Luati-i decoratia lui Tokes si dati-o lu' kkanadianul ala de la Gabriel Ressources!

Din pacate...

...papusa Ponta, manuita bine de papusarul ei, a decis ca exploatarea unei firme PRIVATE trebuie sa primeasca o importanta strategica nationala. Asta-i da puteri depline firmei private rmgc, daca parlamentul roman avizeaza pozitiv hotararea guvernului Pomta, sa ia toti oamenii care se opun acestu-i proiect, sa-i deposedeze de bunurile lor obtinute in mod legal. Astfel, in Romania anului 2013, o firma privata poate decide ce o sa se intample cu casa ta. Multumesc D-le Ponta. Este minunat...ati creat un precedent! Acum urmeaza gazele de sist...pe urma restul de resurse ale tarii. Iar voi, nu o sa mai puteti spune nimic. D-le Miner alvacora!

Cu o indiferentza de fiara,

Ponta va expropria bietii proprietari din zona, doar ca sa-si poata incasa el comisionul gras de la RMGC.

 

A trata drama Rosiei Montana ca un politruc basist e revoltato

Din 1997 si pana in 2004 Rosia Montana nu a fost sub teroare.Din 2004 si pana in 2012 impotriva Rosiei Montana s-a declansat teroarea " investitorilor" teroare acceptata si supervizata de institutia prezidentiala,SRI, SIE si guvernele pdl -PMP-boc -basescu ;in 2011 ,cu excavatoarele ,la Rosia Montana *** erau rupti in doua cu tot cu sicrie.iata dovada:
http://www.youtube.com/watch?v=qhZjMG6q1Uk

@ulivia

uita-te si la (mai degraba) postarea lui "Wolfman
29.08.2013, 22:39

Rosia Montana afacere si spaga data de tradatorii Romaniei.

Reteta secretă a afacerii Rosia Montan a incepuit in urma cu 15 ani Cu doar zece mii de lire sterline.Traseul banilor din afacerea Rosia Montană arată cum o mică firmă canadiană s-a transformat in marele investitor din Romania, pe baza zăcămintelor din Muntii Apuseni.Pe scurt: Schema de finantare a afacerii blochează accesul statului la profituri ani de zile, pană cand vor fi achitate datorii de sute de milioane de dolari către investitori;
O mică companie canadiană, cu bilantul gol, a devenit o afacere de aproape 2,6 miliarde de dolari, după ce a listat pe bursă resursele noastre de aur de la Rosia Montană;
Primele zile ale afacerii explică modul in care investitorii au preluat gratis controlul asupra zăcămintelor si le-au folosit apoi pe bursă ca să facă rost de bani;
Banii făcuti pe bursă au fost trimisi apoi in Romania sub formă de imprumuturi cu dobandă;
Banii stransi de proiectul Rosia Montană pe bursele din Canada (intai Vancouver, apoi Toronto) se ridică la peste 800 de milioane de dolari;
Personaje – cheie din povestea aurului recunosc astăzi, in premieră, neregulile afacerii, in care mari fonduri de investitii si investitori mărunti si-au plasat banii in ultimii paisprezece ani;
S-au făcut cheltuieli de peste 500 milioane de dolari la Rosia Montană;
Miza afacerii de la Rosia Montană a ajuns acum la aproape 18 miliarde de dolari;
Cheltuielile necesare pentru constructia minei sunt de aproape 1 miliard de dolari, bani pe care compania canadiană sustine că nu ii are;
Termenul limită pană la care aceste datorii ar trebui achitate de compania Rosia Montană este decembrie 2013.Fosti directori ai afacerii si responsabilii statului recunosc astăzi problemele operatiunii prin care resursele au fost cedate gratuit iar apoi au fost folosite, fără aprobările legale, să aducă banii necesari chiar pentru exploatarea aurului. Documentele asocierii initiale dintre primii investitori si statul roman sunt date dispărute astăzi la fosta regie a statului care a facilitat afacerea. Printr-un circuit offshore, care leagă compania canadiană de afacerea din Romania, s-au făcut cheltuieli de peste 500 milioane de dolari la Rosia Montană. Bani pentru care compania din Romania, in care statul roman este partener, a plătit dobanzi de zeci de milioane de euro. Miza afacerii de la Rosia Montană a ajuns acum la aproape 18 miliarde de dolari, la cat sunt evaluate zăcămintele după cresterea spectaculoasă a pretului international al aurului.
Uitati aici calaul aurului romanesc:
http://stareanatiunii.com/wp-content/uploads/2013/08/AFACEREA-RO%C8%98IA-MONTAN%C4%82_basescu-aur1-300x168.jpg

 

@ulivia-rosia montana afacere si spaga......

Mai draga,o vorba atat de populara pe plaiurile mioritice,stii ce-mi place mie cel mai mult in toata
povestea asta de miliarde,ca pana acum nici DNA-ul si
nici SRI-ul n-au scos niciun sunet macar de atentionare,
Pssst,Pssst,Pssst,Pssst,Pssst.......E pus pe silence.

Pai ar trebui sa-l salte pe Ponta,

dar vor sari toti uselistii ca este razbunare politica, vendeta lui TB, justitie la comanda etc.

Acuma,

cred ca-i dau dreptate uliviei, dar crezi d-ta ca...SRI-ul n- facut psst? Eu nu cred! Aaa ca asta nu apare pe ziare.com este altceva.

Ciolanosii comunitari(un fel de pamflet)

Dupa ce au alergat cu limba scoasa de doi coti pentru a
ajunge si ei la ciolan,motivarea acestui asalt fiind
inlaturarea dulailor care le stateau de-a curmezisul strazii,acesti comunitari care s-au spoit cu alb,pentru ca albul suplineste lipsa culorii,dand iluzii de catelandri pentru ca asa se doreau neavand personalitati
care sa fie cunoscute sau recunoscute printr-o hamaiala
puternica,in timpul concertului nocturn cand se latra la
luna au incercat sa compenseze lipsa lor de personalitate
prin alegerea corecta a tonurilor de alb si sa imbine cat mai armonios aspiratiile lor la ciolan cu detalii care
puteau avea efecte neasteptate.Unul din aceste detalii
a fost hamaiala comuna pentru locatia Rosia Montana,toti
catelandrii din haita fiind de comun acord ca cianura le
poate dauna grav sanatatii.Ehe,si a trecut luna de mai
multe ori pe cer si unii catelandrii s-au patat peste noapte cu diverse culori,dar predominante au fost negru(unii dintre ei au si fost luati de ecarisaj pentru aceasta) iar altii prin simpatie si coabitare in culoarea
cea mai placuta olandezilor.Acestia din urma,insa,nu s-au
oprit din goana lor dupa ciolan si in bezmetica lor goana
au dat iama si prin urdinisul care le era la indemana, fara sa tina cont ca ar putea avea nevoie foarte urgenta
de niste antihistaminice la alergia provocata celor care
populau urdinisul.Asa ca,asteptam sa vedem intepaturile.

 

In loc de referendum

Hai sa facem un sondaj,nu numai la ziare.com,ci in toata
presa.

 

DE ACORD!

Eu aduc McCafe tu vii cu donuts:)

@Jax-de acord

Mi se pare normal,daca tot nu-mi plac.Trebuie sa gasesc pe
unul langa mine care sa le inghita.

....

Locuitorii zonei ar trebui sa se pronunte , si nicdecum cei de la Tulcea sau Botosani.Cum ar fi ca locuitorii din Rosia Montana sa se pronunte in privinta functionarii rafinariilor din Prahova , sau a combinatului de la Galati , care produc poluare poluare , de voie.

DA!

Locuitorii zonei sa se pronunte. Si cei care nu vor exploatarea, cu ei ce faci? Ii deposedezi de bunuri si ii trimiti la Canal? ii inchizi la Jilava? Ce faci D-le? Sau vrei sa-mi spui ca daca majoritatea decide pro RMGC minoritatea trebuie sa se supuna, sa-si lase bunurile, sa-si faca valojoara si sa plece din casa lor? Tu te auzi ce spui?
Si un singur om daca ramane acolo si se opune acea exploatare NU TREBUIE PORNITA! ...din pacate de asta s-a ocupat vandutul de ponta prin hotararea de guvern! ne vindem tara pe nimic si noi ramanem cu gunoaiele!
explica-mi, cum se face ca ponta a dat jos un guvern cu sloganuri anti exploatarea de la rosia montana...si dupa un an aceasta devine de importanta strategica pentru tara?! iti miroase a panselute aici? mie imi miroase a caz penal de luare de mita!!!!

@Alvacora

Te-a facut Wolfman. Cu subiect si predicat. Gandeste cu capul, nu cu nervii din burta.

interes national

Domnule Korodi, eu zic ca este in interesul national (al Romaniei, bineinteles) sa fie nr 1 la productia de aur la nivel european, sa aiba mai multi angajati ori ca un focar de poluare sa fie stopat. Asta aduce proiectul de la Rosia Montana!

 

@zmeutza-interes national

Ce mai conteaza unul in plus,fata de mlastina in care ne zbatem?

@zmeutza "focar de poluare sa fie stopat." ????

Are you kidding me ??
Uita-te bine aici; special ptr. tine.

http://www.youtube.com/watch?v=anmmpAhD3Ig

PS.. si sa nu uiti ce ti-am spus APA este mai scumpa decit aurul, altfel veti ajunge sa importati apa in RM.

@melody gardot

stai linistita ca zmeutza nu e din rosia montana, e cineva platit de rmgc sa posteze pe aici, la fel ca eleiele, samson. uitate ca posteaza exclusiv la articolele cu rosia montana si cu mare inversunare. nu-i mai baga in seama ca put mai rau ca buda.

fugi mai tare de aici

ca asa a fost si cu esmeralda la baia mare , aia au inchis sandramaua si noi am ramas cu cianura handicapatii si 30 % mai ieftina pretul locuintelor .ca romania nu a luat un gram de aur nu mai are rost sa mai discutam . hai fugi tare ca esti propagandist ieftin platiti slab de basescu si cu juma de norma la ponta

@zmeutza

Iar aparusi la RM? esti platita de canadieni?
Nu ti-a spus nimeni ca noi ramanem cu cianurile si ei cu aurul si nici ca metalele rare din zacamant fac de patru ori mai mult decat aurul si argintul???

ungurul e x3 mai roman ca ponta si cu facultatea facuta pe bune

carnatul de ponta la fel ca toti psd isti trancane una in campanie si face alta dupa.niciodata romania nu o sa scape de ciuma rosie a coruptilor. sarbu face prim-ministru pe oricine o lua pe daciana?adica postul era la pachet cu fata? ca nu vad nici o legatura intre carnat ,politica si prim-ministru.nu cumva ponta doarme cu sarbu cat domnitza sta plecata la servici cu lunile?

 

....

Dar Boc , era tot ginerica ?Ai uitat ca Basescu sprijinea proiectul Rosia Montana ?Nu mai amesteca capra cu varza ,pacaliciule !

tava pentru mine sunt toti niste hoti

si atunci cand sunt corupti se vede ,basescu ponta si antonescu sunt cumparati pentru rosia m .spaga e luata .acum ca veni vorba de pacalici , esti rosior?pupi bocancu boierului sa nu ti pierzi serviciu sau chiar neuronul tau crede ca carnatul de ponta are ceva in troaca ?eu cred ca se culca cu sarbu si daciana e doar de paravan e prea zero barat si nu vad ce l-a recomandat ca prim-ministru.neuronul tau ce crede ca ar fi putut face carnatul sa ajunga prim-ministru?eu zic ca are legaturi mai profunde cu sarbu decat cu preacinstita daciana

@DAVA

daca Basescu a fost de acord si m-a surprins asta, nu-nseamna ca are si dreptate!

Daca n-a fost reziliat pana acum, sa fie reziliat acum

Imediat.

 

@ Wolfman

Prietene , tin sa te anunt ca compania RMGC se numea Eurogold si avea ca actionari Gabriele Resources , Minvest Deva ,Foricon Deva , Comat Bistrita si Cartel Bau Cluj.La fel trebuie sa-ti precizez ca Minvest Deva , companie de stat, detinea licenta de exploatare a zacamantului auroargentifer Rosia Montana .Ar trebui sa sti ca licentele de exploatare sunt transmisibile , cu acordul partilor conform Legii 85/2004.Te anunt ca nu sunt angajatul RMGC si nu am nici o legatura cu aceasta companie.Deasemenea , RMGC a detinut licenta de explorare pentru zacamantul Rosia Montana si Bucium Tarnita.Apreciez ca te-ai documentat putin , dar mai ai mult de invatat ca sa poti polemiza in acest domeniu.Mai citeste.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor