Ziare.com

Pierderi pentru Rosia Montana Gold Corporation

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 23:19

   

Pierderi pentru Rosia Montana Gold Corporation
Compania Rosia Montana Gold Corporation nu a reusit sa-si acopere pierderile din rezerve, astfel ca isi va reduce capitalul social cu 252,7 milioane de lei, adica de la 612,7 milioane la 359,8 de milioane de lei.

Actionarii au aprobat actiunea care prevede reducerea capitalului din aportul in numerar, prin diminuarea valorii actiunilor de la 1,43 lei la 0,84 lei pe unitate, informeaza Mediafax.

"Reducerea de capital se va face in temeiul articolului 153/24 al Legii 31/1990 privind societatile comerciale, avand in vedere pierderile constatate prin aprobarea situatiilor financiare ale anului 2009 si care nu au putut fi acoperite din rezerve, si in temeiul hotararii adunarii generale extraordinare a actionarilor din data de 14 decembrie 2010", se arata in anuntul publicat de RMGC in Monitorul Oficial.

Potrivit articolului de lege mentionat, in cazul in care Consiliul de Administratie, respectiv Directoratul, constata ca in urma unor pierderi activul net al societatii, determinat ca diferenta intre totalul activelor si totalul datoriilor acesteia, s-a diminuat la mai putin de jumatate din valoarea capitalului social subscris, va convoca adunarea generala extraordinara pentru a decide daca societatea trebuie sa fie dezvoltata.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Daca adunarea generala extraordinara nu hotaraste dizolvarea societatii, atunci compania este obligata ca, cel tarziu pana la incheierea exercitiului financiar ulterior celui in care au fost constatate pierderile, sa opereze reducerea capitalului social cu un cuantum cel putin egal cu cel al pierderilor care nu au putut fi acoperite din rezerve, daca in acest interval activul net al societatii nu a fost reconstituit pana la nivelul unei valori cel putin egale cu jumatatea din capitalul social.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul de Finante, compania a raportat pierderi de 162,8 milioane de lei in 2009.

In 2010, pierderile companiei s-au ridicat la 165,4 milioane de lei.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2367 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Asta-i din ciclul "Nu ne vindem Ţara!", sau din ciclul "Decat să

murim de fum(uri), mai bine să murim de foame!"?

 

Zau?

Si cata mancare ti-ar fi adus tie RMGC? Baiatu', prima data citeste despre subiect, informeaza-te ce prevede contractul si care ar fi fost partea de profit a Romaniei, si dupa aia sa astepti chiftele de la orice buticar care se vede investitor major.
In plus, vinde-le o parte din curtea ta, sa ti-o devasteze si sa ti-o polueze. Sanatate maxima.

noua nu multa

Pentru cei caren ustau in zona ce-i drept nu o sa avem un castig direct de pe urma proiectului, dar o sa castigam si noi pentru ca o sa castige statul destul de mult si teoretic o sa investeasca banii respectivi

duca-se pe pustii

niste nemernici toti RMGC-istii cu simpatizantii si coruptii lor. Daca nu erau talharii astia cu spagile pe care le-au bagat in buzunarele politicienilor de *** si ale televiziunilor de ***, Rosia Montana se dezvolta sanatos, in pace. Sunt atatea sate si comune in tara care s-au dezvoltat armonios, accesand fonduri europene chiar. Diferenta de dezvoltare vine din felul de a fi al primarilor: spagarii freaca menta, pun bete-n roate si fac afaceri dubioase(asa e si cel din Rosia Montana), pe cand cei seriosi sfintesc locurile pe unde trec.
Pe langa spagari si multe cozi de topor, la fel de corupte si mincinoase.
Sa plece nemernicii din tara.

 

Bai ! voi ii crede-ti ?

Acum cind uncia a ajuns la 2000 $,asti-a pierd ? Ce vrajeala de doi lei !

 

si de unde sa castige?

A inceptu exploatarea si nimeni nu a aflat? Cum vrei tu sa castige? Pretul putea sa ajunga si la 20.000 cat timp ei nu exploateaza ceva ca sa castige sunt pe pierdere

Reclamele plangacioase.....

menite sa sensibilizeze romanii facute in mod obsesiv pe posturile de televiziune, cumpararea de terenuri si case, construirea de cotete pentru cei care vor fi stramutati din Rosia si timpul, le subtiaza bugetul. Au mai dat cate un milion pentru fiecare pom din curtea cetateanului. Romanul afacerist cand a auzit, a plantat o groaza de puieti de salcam sa le ia banii. Mai bine si-ar lua catrafusele si ar pleca in sua sa deschida exploatarea in Muntii Stancosi.

 

investitii

Daca s-ar implementa proiectul nu ar mai fi pierderi nici de partea lor, nici de partea noastra si am beneficia de o suma mai mare de investitii. Prin amanare practic diminuam capitalul ce ar putea fi investit

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor