Bani contra avize la Rosia Montana: Cat promitea RMGC pentru Ministerul Culturii

Luni, 21 Octombrie 2013, ora 20:42
5292 citiri
Bani contra avize la Rosia Montana: Cat promitea RMGC pentru Ministerul Culturii

Un executor judecatoresc s-a prezentat, luni, la Institutul National al Patrimoniului, aflat in subordinea Ministerului Culturii, obligandu-l sa prezinte protocolul din anul 2011 prin care RMGC promite 70 de milioane de dolari ministerului.

Astfel, potrivit protocolului, Rosia Montana Gold Corporation oferea 70 de milioane de dolari Ministerului Culturii, 60 de milioane de dolari din aceasta suma fiind conditionate de obtinerea autorizatiei finale pentru inceperea proiectului minier, informeaza Casa Jurnalistului.

Directorul Institutului, Alexandru Muraru, a spus ca protocolul este unul abuziv si ca a fost semnat ilegal.

"Va spun care sunt problemele documentului: este semnat cu delegatie in numele fostului director general. Persoana care a semnat aici, Mihaela Petrescu, nu avea delegatie in momentul acela. E un fals.

Pe avocata care a avizat (protocolul - n.red.) am concediat-o. Tot ea a spus conducerii sa nu faca public protocolul. Vedeti ca aici sunt niste clauze aberante. Aberante.

Deci acesta este un protocol care din punctul meu de vedere este ilegal si abuziv, fapt pentru care si fostul director a fugit cand a trebuit sa il semneze. Nu va ganditi ca persoana care semnat aici a facut-o asa...", a declarat Alexandru Muraru, potrivit sursei citate.

Acesta a precizat, conform unui comunicat remiz Ziare.com, ca INP este "o institutie respectabila".

"Voi demara procedurile legale impotriva celor ce au implicat INP intr-o situatie ilegala. INP este o institutie respectabila, care isi indeplineste misiunea fundamentala de salvgradare a patrimoniului national", a precizat Alexandru Muraru.

De asemenea, protocolul stabileste conditiile in care Institutul ar fi primit bani de la RMGC, pe baza unui contract ulterior, care nu exista, potrivit directorului INP, care sustine ca Institutul nu ar fi primit nicio suma de bani.

Tribunalul Bucuresti a obligat Ministerul Culturii sa puna la dispozitia organizatiei neguvernamentale ActiveWatch copia protocolului incheiat intre institutie si Rosia Montana Gold Corporation, legat de proiectul Rosia Montana.

Eveniment Quarterly Report

CCR amână pentru a treia oară sesizarea pe legea privind cumulul pensiei cu salariul
CCR amână pentru a treia oară sesizarea pe legea privind cumulul pensiei cu salariul
Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat marţi, 3 octombrie, discuţiile pe sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în legătură cu legea privind cumulul pensiei...
O nouă întâlnire a lui Klaus Iohannis cu liderii europeni. Evenimentele importante la care participă șeful statului
O nouă întâlnire a lui Klaus Iohannis cu liderii europeni. Evenimentele importante la care participă șeful statului
Preşedintele Klaus Iohannis va participa joi, la Granada, la cel de-al treilea Summit al Comunităţii Politice Europene (CPE), urmând ca vineri să fie prezent la reuniunea informală a...
#protocol RMGC bani Ministerul Culturii, #RMGC oferit bani Ministerul Culturii, #RMGC protocol Ministerul Culturii , #Gold Corporation