Rosia Montana: Gabriel Resources baga si mai multi bani in comunicare si avizarea proiectului

Sambata, 16 Noiembrie 2013, ora 11:14
5465 citiri
Rosia Montana: Gabriel Resources baga si mai multi bani in comunicare si avizarea proiectului
Foto: Arhiva

Gabriel Resources, actionarul majoritar al Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), intentioneaza sa cheltuiasca si mai multi bani pentru promovarea proiectului Rosia Montana.

Compania a utilizat in primele noua luni ale acestui an 22,8 milioane dolari canadieni din rezerve si anunta cheltuieli in crestere cu avizarea si comunicarea in a doua jumatate a anului, in contextul dezbaterii din Parlament, scrie Bursa, care preia o stire Mediafax.

Inregistrata in Canada si listata la bursa de la Toronto, Gabriel Resources avea la finele lunii septembrie lichiditati de 56,2 milioane dolari canadieni, conditiile in care la finele anului trecut rezervele erau de 79 milioane dolari canadieni.

"Intensificarea activitatii asociate procedurilor de avizare si activitatilor de comunicare in ultima parte a celui de-al treilea trimestru din 2013, in contextul dezbaterii parlamentare anuntate, ar trebui sa creasca in continuare utilizarea numerarului pe parcursul trimestrului al patrulea din 2013", se arata intr-un comunicat de presa.

Gold Corporation a raportat pentru trimestrul al treilea un profit net de 2,1 milioane dolari canadieni, fata de o pierdere de 1,7 milioane dolari canadieni in trimestrul al doilea, respectiv un rezultat negativ de 3,7 milioane dolari canadieni in perioada iulie-septembrie a anului trecut.

Comisia parlamentara speciala a respins proiectul Guvernului pentru exploatarea miniera de la Rosia Montana, urmand ca in Parlament sa se dezbata un nou proiect de lege care sa vizeze toate exploatarile miniere.

Gabriel Resources vrea sa "evalueze exhaustiv" implicatiile concluziilor si recomandarilor comisiei speciale din Parlament si sa ajute, acolo unde este adecvat, in progresul catre un deznodamant pozitiv al problemelor ridicate, se mai spune in comunicat.

De asemenea, compania vrea sa mentina colaborarea cu Guvernul in timpul dezbaterii din Parlament si sa continue sa sublinieze "beneficiile cheie, economice, de mediu, sociale si culturale" aduse Romaniei de proiectul minier de la Rosia Montana.

Primul pas va fi obtinerea avizului de mediu pentru proiect.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#Gold Corporation bani comunicare Rosia, #Gold Corporation profit 2012, #Gold Corporation aviz mediu , #Gold Corporation