Borbely: Proiectul Rosia Montana e o prioritate, oricum am lua-o!

Marti, 30 August 2011, ora 11:53
1394 citiri
Borbely: Proiectul Rosia Montana e o prioritate, oricum am lua-o!

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, sustine ca proiectul minier de la Rosia Montana este "o prioritate, oricum am lua-o".

"Proiectul Rosia Montana, dat fiind faptul ca sunt aceste zacaminte strategice, normal ca preocupa clasa politica si societatea. Din acest punct de vedere, e clar ca e o prioritate, oricum am lua-o!", a declarat, la RFI, ministrul Mediului.

Acesta a aratat ca pozitia sefului statului legata de Rosia Montana era cunoscuta, motiv pentru care declaratiile lui Basescu de zilele trecute nu l-au surprins.

"Punctul de vedere al presedintelui nu e o noutate. El a avut acelasi punct de vedere cred ca de la inceput, dansul a sustinut acest proiect. Punctul meu de vedere este acelasi de la preluarea mandatului: eu am spus ca o sa vin cu o propunere de Hotarare de Guvern pentru avizul de mediu cand voi fi convins suta la suta ca sunt respectate cele mai bune pratici din UE si ca nu va dauna mediului, deci nu va polua mediul aceasta investitie.

Suntem in faza normala de discutie in comisia tehnica. Investitorul trebuie sa raspunda la cele peste cinci sute de intrebari care au fost puse dupa ce studiul de impact a fost in dezbatere pus pe site-ul ministerului. Eu am avut doua-trei solicitari. Cea mai importanta e sa-mi demonstreze investitorul ca atunci cand ajunge cianura in lacul de acumulare nu mai e un pericol pentru mediu, chiar daca apare o fisura la lacul de acumulare. Contractul cred ca ar trebui rediscutat, pentru ca statul roman putea sa incheie un contract mai avantajos", a declarat Borbely.

Borbely se intreaba ce tara din UE s-ar gandi sa nu exploateze un zacamant de trei sute de tone de aur si 1.600 de tone de argint. Ministrul cere insa garantii ca proiectul aurifer nu va dauna mediului.

Citeste mai mult despre Borbely: Proiectul Rosia Montana e o prioritate, oricum am lua-o! pe RFI.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Laszlo Borbely Rosia Montana, #Traian Basescu Rosia Montana, #proiect Rosia Montana , #proiect