Cand se prezinta raportul comisiilor de specialitate pentru Rosia Montana

Luni, 09 Septembrie 2013, ora 15:56
1285 citiri
Cand se prezinta raportul comisiilor de specialitate pentru Rosia Montana

Raportul comun al comisiilor de specialitate pentru proiectul Rosia Montana se va da pe 17 septembrie, iar la o data ulterioara va avea loc prezentarea lui in plen. Decizia a fost luata dupa ce sedinta Birourilor Parlamentare, in care trebuie sa se dezbata acest subiect, a fost anulata.

Comisiile de specialitate au timp pana pe 11 septembrie sa elaboreze avizele asupra proiectului de lege, urmand ca, pana pe 17 septembrie, comisia de administratie impreuna cu cea economica sa elaboreze un raport comun asupra actului normativ, a precizat vicepresedintele Senatului, Cristian Dumitrescu.

Abia dupa finalizarea raportului, proiectul va putea intra in dezbaterea si votul Senatului, in calitate de prima Camera sesizata.

Luni, Crin Antonescu a iesit public si a anuntat, fara o prealabila consultare cu co-presedintele USL Victor Ponta, ca va vota impotriva proiectului de lege Rosia Montana adoptat de guvern si trimis la Parlament.

In replica, Victor Ponta a anuntat ca sedinta Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului nu va mai avea loc, iar proiectul de lege va fi trecut rapid prin cele doua camere si respins.

"Senatul, la care este acum proiectul de lege in procedura de urgenta, sa respinga proiectul de lege, il trimit la Camera, se respinge si la Camera, si cu asta, basta", a spus Ponta.

De asemenea, premierul a fost intrebat daca Guvernul ar fi ferit de procese, urmare a respingerii proiectului in Parlament.

Rosia Montana: Gabriel Resources ameninta ca da statul roman in judecata

"In mod sigur vor cere despagubiri. Am trimis proiectul in Parlament pentru ca trebuia sa am grija sa nu existe o raspundere a guvernului, ca el da bani tot din banii cetatenilor. Tinand cont ca e o majoritate parlamentara pentru respingere, proiectul se va respinge", a spus premierul.

Victor Ponta a adaugat ca nu mai are niciun rost sa dezbata proiectul atata vreme cat liderii a doua mari grupuri din parlament s-au declarat a fi impotriva.

"Domnul Blaga si domnul Antonescu au zis inainte ca sunt impotriva. Daca au zis ei ce sa fac? De aceea am vorbit cu domnul Zgonea si eu am spus doua lucruri pe care le sustin.

Primul, o decizie pe un proiect asa de controversat trebuie luata de forumul suprem al tarii adica de Parlament. Al doilea lucru este legat de ingrijorarile legitime. Exista si partea de avataje cum ar fi investitiile si locurile de munca. Dar din moment ce nu exista sprijin Parlament nu are rost sa mai tinem dezbateri", a declarat Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#vot comisii Rosia Montana, #vot Parlament Rosia Montana, #vot Rosia Montana , #proiect