Ziare.com

Rosia Montana: Instanta a decis ca planul de urbanism ramane in vigoare

Sambata, 28 Mai 2011, ora 17:15

   

Rosia Montana: Instanta a decis ca planul de urbanism ramane in vigoare
Tribunalul Cluj a decis, vineri, ca planul de urbanism general (PUG) al comunei Rosia Montana si planul de urbanism zonal (PUZ) pentru Zona de dezvoltare industriala Rosia Montana sunt in vigoare si perfect aplicabile.

"Tribunalul Cluj a respins vineri cererea inaintata de Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu si Asociatia Alburnus Maior, de suspendare a hotararii consiliului local nr. 1/2009, cu privire la planul de urbanism general (PUG) al comunei si planul de urbanism zonal (PUZ) pentru Zona de dezvoltare industriala Rosia Montana", informeaza Rosia Montana Gold Corporation (RMGC).

Justitia respinge astfel cererea de suspendare a planului de urbanism zonal pentru proiectul minier Rosia Montana.

"Totodata, mentionam ca RMGC si Consiliul Local Rosia Montana au atacat cu recurs sentinta din 24 mai 2011 a Tribunalului Alba de anulare a HCL 1/2009 privind PUG si PUZ. Conform legii, de la data declararii recursului pana la solutionarea definitiva si irevocabila a acestuia, sentinta Tribunalului Alba este suspendata", spun oficialii RMGC.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Potrivit companiei, RMGC a castigat noua procese importante in justitie in ultimele 15 luni. Recent, Tribunalul Bucuresti a respins o cerere de suspendare a certificatului de urbanism emis cu privire la Proiectul Rosia Montana, formulata de Greenpeace si Centrul de Resurse Juridice.

"Ca urmare a castigarii proceselor din ultimele luni si a reinceperii analizei raportului de evaluare a impactului asupra mediului, ne exprimam increderea ca vom dovedi, dincolo de orice indoiala, faptul ca Proiectul Rosia Montana este viabil si solid, si a fost elaborat la cele mai inalte standarde internationale, astfel incat sa devina un model de operatiune miniera. Atat din punct de vedere tehnic, cat si din perspectiva dezvoltarii comunitatii locale, ne propunem ca mina de la Rosia Montana sa fie un model pe care orice proiect minier ulterior il va urma", a declarat directorul general al RMGC, Dragos Tanase.

Proiectul minier de la Rosia Montana aduce peste patru miliarde de dolari in economia Romaniei, in mod nemijlocit, ceea ce va duce la o contributie totala potentiala la PIB de 19 miliarde dolari incluzand efectele de multiplicare, conform estimarilor din 2010 ale specialistilor britanici de la Oxford Policy Management.

Proiectul va genera mii de locuri de munca, respectand legislatia de mediu din Romania si Uniunea Europeana si contribuind, in acelasi timp, la conservarea si punerea in valoare a patrimoniului cultural, potrivit datelor RMGC.

Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) este o companie infiintata in anul 1997, in judetul Alba, in care actionari sunt compania miniera de stat Minvest Deva - cu 19,31 %, Gabriel Resources - cu 80,46% si alti actionari minoritari - cu 0,23%. RMGC urmeaza sa dezvolte cea mai moderna mina din Romania, la Rosia Montana, aducand beneficii importante economiei romanesti.
Sursa: rNews

Articol citit de 1484 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

oops

am vrut sa scriue "hamesitii". Da' daca ma gandesc, merge si "hamsiile". Pentru judecatori merge orice....

 

 

Canadian mining companies do not care about the LOCAL people!

As we saw the riots in Peru this week against a Canadian mining company where the local people do not want their land spoiled. Canadian companies are big into mining in Peru and also have a bad reputation. Two Canadian mining companies came under fire about ten years ago for not paying adequate taxes to benefit the region; for failing to hire local people (as they promised) - only 5 of the total 870 workers on the companies' payroll were local; and for using cyanide in their production process. Rosia Montana is to beautiful to be spoiled by greedy corporations!

 

 

Pentru cei ce nu-si mai amintesc !

Union Carbit in anii 80 a facut tot felul de exchibitii inainte de a instala o uzina de cianuri la Bophal in India. Dupa ce a omo.rit citeva mii de lucratori si oraseni,si-a lichidat firma ,deschizind o alta cu nume schimbat si a lasat balta toate procesele. Dupa 15 ani familiile si urmasii mor.tilor de la Bophal au primit cite 250 $ de fiecare mo.rt. Asa ca in promisiuni......sa nu ave-ti incredere !

 

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor