Comisia pentru Rosia Montana s-a apucat de lucru, dar fara documente: Ne-am bucura sa luam decizia in cunostinta de cauza

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 15:34
1406 citiri
Comisia pentru Rosia Montana s-a apucat de lucru, dar fara documente: Ne-am bucura sa luam decizia in cunostinta de cauza

Darius Valcov, presedintele Comisiei speciale pentru proiectul de lege privind Rosia Montana, a precizat, luni, dupa inceperea dezbaterilor legate de proiectul minier, ca membrilor comisiei le lipsesc mai multe documente.

El a spus ca nu s-a discutat despre licenta de exploatoare primita de companie, pentru ca nu au acest document si nici nu se stie daca vor putea intra in posesia lui.

Totodata, Valcov a precizat ca nu au avut la dispozitie nici avizele date de ministere pentru Rosia Montana, comisia lucrand pana acum numai pe proiectul de lege. Avizele au fost solicitate abia luni.

Buda: Membrii comisiei pentru Rosia Montana se vor uita ca pisica in calendar

"Ne vom intalni cu ministrul Marilor Proiecte si cu ministrul Justitiei si vom intreba daca vom avea acces si la licenta. Ne-am bucura sa luam decizia in cunostinta de cauza. Noi solicitasem sa vorbim astazi (luni - n.red.) cu ministrul Marilor Proiecte, dar e plecat, vom discuta saptamana viitoare", a mentionat Valcov.

SRI si SIE, la dezbaterea pe Rosia Montana

Membrii comisiei au decis la invite reprezentanti SRI si SIE la dezbaterile de saptamana viitoare pe proiectul Rosia Montana.

"Saptamana viitoare vom invita Ministerul Marilor Proiecte, SC Minvest SA, ministerul Economiei, RMCG, Institutul Geologic al Romaniei, Ministerul Finantelor, Ministerul Bugetului, Ministerul Padurilor si Apelor, SRI si SIE. Vom solicita puncte de vedere de la BNR, ASE, Uniunea Arhitectilor din Romania ", a precizat presedintele comisiei, potrivit Mediafax.

Parlamentarii din comisie au decis, miercurea trecuta, sa mearga peste o saptamana la fata locului, dupa ce minerii au anuntat noi proteste. Valcov a anuntat ca un numar de 12 parlamentari se vor deplasa, miercuri, in zona miniera.

Comisia a fost constituita, martea trecuta, prin votul plenului reunit, iar din aceasta fac parte parlamentari PSD, PNL, PC, UDMR, PP-DD si de la minoritati. Democrat-liberalii au refuzat sa-si desemneze membri in comisie.

Parlamentarii din comisia speciala vor merge la Rosia Montana, asa cum a promis Ponta (Video)

Presedintele comisiei este senatorul PSD Darius Valcov, iar din comisie mai fac parte Ioan Darzu, Florin Iordache, Viorel Stefan, Emacu Gheorghe, Ioan Chelaru, Gabriela Firea, Toni Grebla (PSD), Andrei Gerea, Gigel Sorinel Stirbu, Mircea Dolha, Dumitru Popescu, Petru Ehegartner (PNL), Haralambie Vochitoiu, Tudor Ciuhodaru (PPDD), Attila Korodi, Alexandru Vegh (UDMR), Oana Manolescu (minoritati nationale), Ioan Moldovan (PC).

Citeste si:
Cătălin Drulă anunţă că şi-a lansat oficial candidatura la şefia USR: "Sunt persoana potrivită"
Cătălin Drulă anunţă că şi-a lansat oficial candidatura la şefia USR: "Sunt persoana potrivită"
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a anunţat, sâmbătă, 21 mai, că şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia formaţiunii. "Cred că USR are nevoie de organizare, energie...
Cum au ajuns PSD și UDMR să insiste pentru modificarea Constituției ca președintele să fie ales de Parlament
Cum au ajuns PSD și UDMR să insiste pentru modificarea Constituției ca președintele să fie ales de Parlament
PSD și UDMR au reînviat în ultima săptămână discuția privind modificarea Constituției, mai exact pe subiectul alegerii președintelui, fiind în favoarea modelului de republică...