Gabriel Resources scade costurile asteptand avizarea Rosia Montana

Vineri, 11 Mai 2012, ora 20:03
2618 citiri
Gabriel Resources scade costurile asteptand avizarea Rosia Montana

Gabriel Resources, dezvoltatorul proiectului Rosia Montana, vrea sa reduca "substantial" costurile pana cand Guvernul va avansa in procesul de avizare a proiectului, a anuntat, vineri, compania canadiana, odata cu raportarea unei pierderi de 2,6 milioane dolari canadieni pentru primul trimestru.

"Compania analizeaza in prezent cheltuielile din toate domeniile, cu scopul de a reduce costurile lunare substantial pana cand noul Guvern va avansa in procesul de avizare a proiectului (Rosia Montana, n.r.)", se arata in raportul financiar al Gabriel Resources.

Gabriel a inregistrat pierderi de 2,6 milioane de dolari canadieni (2 milioane de euro) in primul trimestru al acestui an, de peste doua ori mai mult fata de 1,1 milioane de dolari canadieni in perioada similara a anului trecut.

Pierderea din primele trei luni ale acestui an reflecta acordarea de actiuni in cadrul pachetelor salariale pentru conducere, 1,5 milioane de dolari canadieni (1,15 milioane de euro), si costuri corporate, administrative si generale de 1,5 milioane de dolari canadieni. Compania a avut un castig de circa 400.000 de dolari canadieni (307.000 euro) in primul trimestru din dobanzi si evolutia cursului de schimb.

La sfarsitul lunii martie, Gabriel Resources avea lichiditati de 118,5 milioane de dolari canadieni (91 milioane euro), fata de circa 135 milioane dolari canadieni la sfarsitul anului trecut si aproximativ 40 de milioane de dolari canadieni la finele lunii martie 2011.

Peisajul politic din Romania s-a schimbat semnificativ de la incheierea primului trimestru in martie, noteaza Gabriel Resources, dupa ce la sfarsitul lunii aprilie Guvernul a fost demis prin vot in Parlament.

"Continuam sa monitorizam cu atentie situatia politica din Romania si vom incepe discutiile cu noul Guvern imediat ce va fi dispus, astfel incat sa putem oferi pietei o actualizare asupra modului in care recentele evolutii vor afecta calendarul proiectului. Intre timp, continuam campania de a evidentia beneficiile economice, sociale si de mediu ale proiectului, nu numai pentru companie si actionari, dar si pentru Romania", a declarat Jonathan Henry, director general si presedinte al Gabriel Resources.

Proiectul minier Rosia Montana este dezvoltat de Rosia Montanta Gold Corporation (RMGC), al carei actionar principal este Gabriel Resources.

Citeste si:
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
Sute de mii de români au căzut victimă barbariei comuniste. Eliberat după ani grei de temniță, Paul Lăzărescu a intrat, recent, în eternitate. Ce a însemnat pentru istoria României acest...
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Pro România a ajuns să aibâ datorii atât de mari încât Autoritatea Electorală Permanentă a oprit robinetul de finanțare. Formațiunea lui Ponta este prima care ajunge în această...