Ministrul propus pentru Economie, despre Rosia Montana: De asta avem zacamantul, ca sa-l exploatam

Luni, 15 Decembrie 2014, ora 13:10
5298 citiri
Ministrul propus pentru Economie, despre Rosia Montana: De asta avem zacamantul, ca sa-l exploatam

Ministrul propus pentru Economie si Turism, Mihai Tudose (PSD), a primit, luni, avizul pozitiv al comisiilor permanente reunite. El a mai facut astfel inca un pas in inlocuirea lui Constantin Nita.

Dupa audierile in comisii, Tudose a fost intrebat de jurnalisti despre pozitia sa fata de proiectul Rosia Montana.

Guvernul Ponta 4: Audieri in comisii - LIVE

El a spus ca isi doreste o noua Lege a minelor.

"Din punct de vedere personal, orice exploatare si resursa minerala care poate si exista decizia politica si oportunitatea sa fie exploatata este in regula. Cum o faci, in ce conditii, aceasta este adevarata discutie", a spus Tudose presei.

Despre Rosia Montana ministrul propus pentru Economie spune ca sustine exploatarea, pentru ca "zacamantul de asta il avem", dar ca acest lucru trebuie facut in conditii de siguranta, folosind "mia de tehnologii" ce "exista pe planeta".

"Nu am procedat foarte bine prima data la Rosia Montana pentru ca am dedus ca nu e bine cu cianuri si nu mai exploatam. Da, nu e bine cu cianuri, dar zacamantul de asta il avem, ca sa-l, exploatam.

Sunt convins ca exista pe planeta asta o mie de tehnologii. O sa gasim o solutie fericita. Daca nu o gasim, mai asteptam pana se inventeaza", a spus Tudose.

Premierul Victor Ponta a anuntat, duminica seara, structura si componenta noului Executiv, pentru care cere, luni, votul Parlamentului.

Guvernul Ponta 4 - Lista cu propunerile de ministri - cine vine si cine pleaca

Insa pana sa primeasca unda verde de la alesi, ministrii propusi vor trebui sa treaca prin audierile comisiilor parlamentare.

Noul Guvern Ponta 4 este unul mult mai suplu. Numeroase ministere au fost comasate, iar numarul de vicepremieri a fost redus de la trei la unul, pozitie care ii revine lui Gabriel Oprea, seful UNPR.

Guvernul Ponta 4: Dragnea nu mai e vicepremier, demisii la varful PSD - vezi cum s-au desfasurat negocierile pentru crearea noului Executiv

Din formula guvernamentala au disparut ministrii UDMR, formatiune care a decis retragerea de la guvernare, si au aparut reprezentantii PLR, condusi de Calin Popescu Tariceanu, partid neinregistrat oficial.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...