Ministrul propus pentru Economie, despre Rosia Montana: De asta avem zacamantul, ca sa-l exploatam

Luni, 15 Decembrie 2014, ora 13:10
5366 citiri
Ministrul propus pentru Economie, despre Rosia Montana: De asta avem zacamantul, ca sa-l exploatam
Foto: Antena 3

Ministrul propus pentru Economie si Turism, Mihai Tudose (PSD), a primit, luni, avizul pozitiv al comisiilor permanente reunite. El a mai facut astfel inca un pas in inlocuirea lui Constantin Nita.

Dupa audierile in comisii, Tudose a fost intrebat de jurnalisti despre pozitia sa fata de proiectul Rosia Montana.

Guvernul Ponta 4: Audieri in comisii - LIVE

El a spus ca isi doreste o noua Lege a minelor.

"Din punct de vedere personal, orice exploatare si resursa minerala care poate si exista decizia politica si oportunitatea sa fie exploatata este in regula. Cum o faci, in ce conditii, aceasta este adevarata discutie", a spus Tudose presei.

Despre Rosia Montana ministrul propus pentru Economie spune ca sustine exploatarea, pentru ca "zacamantul de asta il avem", dar ca acest lucru trebuie facut in conditii de siguranta, folosind "mia de tehnologii" ce "exista pe planeta".

"Nu am procedat foarte bine prima data la Rosia Montana pentru ca am dedus ca nu e bine cu cianuri si nu mai exploatam. Da, nu e bine cu cianuri, dar zacamantul de asta il avem, ca sa-l, exploatam.

Sunt convins ca exista pe planeta asta o mie de tehnologii. O sa gasim o solutie fericita. Daca nu o gasim, mai asteptam pana se inventeaza", a spus Tudose.

Premierul Victor Ponta a anuntat, duminica seara, structura si componenta noului Executiv, pentru care cere, luni, votul Parlamentului.

Guvernul Ponta 4 - Lista cu propunerile de ministri - cine vine si cine pleaca

Insa pana sa primeasca unda verde de la alesi, ministrii propusi vor trebui sa treaca prin audierile comisiilor parlamentare.

Noul Guvern Ponta 4 este unul mult mai suplu. Numeroase ministere au fost comasate, iar numarul de vicepremieri a fost redus de la trei la unul, pozitie care ii revine lui Gabriel Oprea, seful UNPR.

Guvernul Ponta 4: Dragnea nu mai e vicepremier, demisii la varful PSD - vezi cum s-au desfasurat negocierile pentru crearea noului Executiv

Din formula guvernamentala au disparut ministrii UDMR, formatiune care a decis retragerea de la guvernare, si au aparut reprezentantii PLR, condusi de Calin Popescu Tariceanu, partid neinregistrat oficial.

Eveniment Quarterly Report

Ce sunt punctele negre pe care le vedem în marginea parbrizului mașinii. Rolul lor nu este unul estetic
Ce sunt punctele negre pe care le vedem în marginea parbrizului mașinii. Rolul lor nu este unul estetic
Punctele negre ce se găsesc pe marginea parbrizul mașinii noastre îndeplinesc un rol foarte important și nu sunt acolo dintr-un motiv estetic. Punctele formează un model de design special...
Românii, sfătuiți să nu facă credite în perioada următoare: ”IRCC tinde să se egaleze cu ROBOR”
Românii, sfătuiți să nu facă credite în perioada următoare: ”IRCC tinde să se egaleze cu ROBOR”
Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC) tinde să se egaleze cu ROBOR, care este în prezent de 6,40%, iar în acest context, principala recomandare pentru cetăţeni...
#Mihai Tudose Ministru Economie, #Mihai Tudose Rosia Montana exploatare , #proiect