Nu toata lumea "executa" ordinul pe Rosia Montana? Grebla: Inca nu m-am decis cum votez

Luni, 11 Noiembrie 2013, ora 17:27
1958 citiri
Nu toata lumea "executa" ordinul pe Rosia Montana? Grebla: Inca nu m-am decis cum votez

Senatorul PSD Toni Grebla, unul dintre sustinatorii proiectului minier de la Rosia Montana, a declarat ca inca nu stie cum va vota in cazul proiectului trimis de Guvern Parlamentului, despre care liderii USL Crin Antonescu si Victor Ponta spun, in numele partidelor pe care le conduc, ca va fi respins.

"Nu am luat inca o decizie, mai am timp sa ma decid", a spus vicepresedintele Comisiei Juridice a Senatului, pentru Ziare.com.

El spune ca, daca proiectul de lege va fi respins, se va face altul, pentru toate exploatarile minere, nu doar pentru Rosia Montana.

"Sustin dezvoltarea proiectelor miniere, prin care rezervele subsolului sa poata fi exploatate. Proiectele se deruleaza conform legii.

Probabil se face un alt proiect, nu pentru o anumita exploatare, ci pentru a incuraja exploatarea miniera in Romania, si cei de la PNL sunt de acord", a comentat Grebla.

El a spus ca intr-un nou proiect ar fi posibila cresterea redeventei, iar o parte a ei sa fie lasata autoritatilor locale.

Antonescu: Proiectul Rosia Montana va fi respins. Ponta: Asta e, urmatorul poate va fi mai bun

Premierul Victor Ponta si presedintele PNL Crin Antonescu au declarat luni, intr-o conferinta de presa comuna, ca proiectul legii privind exploatarea de la Rosia Montana va fi respins.

"Comisia Rosia Montana, care astazi isi va da obstescul sfarsit in jurul orei 18, va da raport de respingere pentru actualul proiect guvernamental", a declarat Crin Antonescu, care insa a specificat ca aceasta comisie va oferi recomandari pentru construirea unei legislatii care sa dea sansa exploatarii in conditii de respectare a standardelor de mediu.

La randul sau, Victor Ponta a spus ca "s-a dat un mesaj foarte clar ca Romania, guvernul si USL-ul sustin toate proiectele de exploatare de anvergura, si includ si gazele de sist, si de a sustine un cadru legislativ larg pentru exploatare. Asta e, daca proiectul de lege nu a fost suficient de bun, poate urmatorul va fi mai bun".

Citeste si:
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...