Parlamentari membri ai Comisiei Rosia Montana, amenintati cu moartea

Luni, 30 Septembrie 2013, ora 22:40
3383 citiri
Parlamentari membri ai Comisiei Rosia Montana, amenintati cu moartea
Foto: Sud Est Forum

Mai multi parlamentari din comisia pentru Rosia Montana sustin ca au fost amenintati cu moartea prin telefon sau email. Ei spun ca au fost bombardati cu mii de mesaje pe telefoanele mobile.

Politicienii spun ca au primit mii de amintari cu moartea dupa ce au inceput discutiile in cadrul comisiei in ceea ce priveste proiectul de exploatare miniera de la Rosia Montana, transmite Antena3.

Printre cei care spun ca au fost amenintati se numara si Toni Grebla si Gigel Stirbu. Politicienii spun ca au fost amenintati ca "li se va lua gatul" si ca "le va fi nenorocita familia".

"Am primit mii de mesaje, fie prin mail fie prin sms in care fiecare expeditor si-a spus punctul de vedere intr-o mainera mai mult sau mai putin politicoasa, mai mult sau mai putin elaborata, mai mult sau mai putin amenintatoare", a declarat Toni Grebla.

Un alt membru al comisiei spune ca a primit nici mai mult nici mai putin de 11.000 de mesaje.

"11.000 de mesaje. Si amenintari ca imi iau gatul ca imi nenorocesc familia ca neam de neamul meu nu o sa mai aiba parte de tara asta. Primele 200-300 le-am citit. Apoi cand veneau 3-4 pe minut n-am mai reusit. (...) Majoritatea au venit inainte de a incepe lucrarile in Comisie, acum mai vin doar cateva zeci pe zi. La unele dintre ele aveam si platforma de unde au fost transmise. Din pacate, am mai sters multe dintre ele", a declarat Ioan Chelaru.

Presedintele comisiei, senatorul PSD Darius Valcov, sustine ca si el a primit mesaje de amenintare. "Da, am primit vreo cateva mii de mail-uri si SMS-uri. Au fost si de amenintare, insa nu le-am luat in seama pe acestea, le-am ignorat pentru ca nu ma amenintau direct; erau amenintari, asa, la modul general", a precizat Darius Valcov, pentru pesurse.

Senatorul PNL Dian Popescu a reclamat si el aceeasi problema: "Am primit. Nici nu stiu cate, dar au fost destul de multe".

Tudor Ciuhodaru, senator PPDD a declarat ca primit mesaje care contineau si pareri pro dar si pareri contra.

"Da, am primit SMS-uri, mailuri. Am primit destul de multe. Nu 11.000 ca domnul Chelaru, dar am primit. Sa stiti ca am primit din ambele parti si erau pareri pertinente acolo", a explicat Chiuhodaru.

Comisia parlamentara Rosia Montana a aparut dupa ce proiectul de exploatare miniera a fost aprobat de Guvern si trimis in Parlament spre aprobare. Mii de oameni au iesit in strada pentru a protesta fata de exploatarea cu cianuri, in acelasi timp in care localnici din Rosia Montana au organizat mitinguri pentru a obtine locuri de munca. Aceasta comisie a fost infiintata pentru a analiza in profunzime problema spinoasa a acestui proiect.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#amenintari moartea Rosia Montana, #amenintari parlamentari proiect Rosia Montana , #proiect