Ziare.com

Parlamentul a aprobat constituirea Comisiei speciale pe Rosia Montana. Cine o va conduce

Marti, 17 Septembrie 2013, ora 17:54

   

Parlamentul a aprobat constituirea Comisiei speciale pe Rosia Montana. Cine o va conduce
Parlamentarii au aprobat, marti, in sedinta de plen comun, cu 311 voturi "pentru", 5 "impotriva" si 15 abtineri, infiintarea Comisiei speciale pentru proiectul de lege care reglementeaza inclusiv proiectul Rosia Montana.

Parlamentarii au stabilit ca aceasta comisie speciala parlamentara sa aiba 21 de membri, din care 8 sa apartina PSD, 5 - PNL, cate 2 - PDL, PP-DD si UDMR si cate un loc pentru PC si minoritati nationale.

Aceasta comisie urmeaza sa aiba un presedinte apartinand PSD, trei vicepresedinti apartinand PNL, PDL, PP-DD si un secretar apartinand PC.

Grupurile parlamentare au nominalizat persoanele care sa faca parte din aceasta comisie, cu exceptia PDL care a precizat ca nu vor avea reprezentanti, locurile lor urmand sa ramana libere.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Anterior, Birourile Permanente reunite al Camerei Deputatilor si Senatului au decis constituirea comisiei speciale care se va ocupa de proiectul de lege ce prevede exploatarea aurului la Rosia Montana. Decizia a fost luata in ciuda solicitarii de retragere a proiectului adresata de presedintele Traian Basescu.

Parlamentul a decis - Face comisie speciala pe Rosia Montana. Ce se intampla cu avizele comisiilor?

Conducerea celor doua camere a aprobat si va propune ca pana la 1 octombrie vor putea fi depuse amandamente la proiectul de lege din partea senatorilor si deputatilor, la secretariatul general. Pana la 20 octombrie va fi elaborat raportul, iar luni, 21 octombrie, el va intra in dezbaterea primei camere sesizate, respectiv Senatul.

La 1 noiembrie este planificat ca legea sa intre in dezbaterea celei de a doua camere parlamentare, Camera Deputatilor, care este decizionala, a declarat senatorul PSD.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1448 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sa traiasca Parlamentul ca ignora nechematzii,

Si isi face bine treaba, cum voteaza deputatzii!

 

'Cine o va conduce'

Pt ca circul sa fie complet, sper sa fie Ghise sau Calimente. Ca sa alunece painea ieftinita mai usor.

usl a atins culmea inutilitatii

.

 

astea sunt subterfigii, menite sa distraga atentia

Atat proiectul de lege, cat si proiectul exploatarii cu cianuri sunt doua dintre subiectele care anima manifestatiile anti-corporatiste. Nici unul dintre aceste proiecte nu este agreat. A discuta in comisie de specialitate despre proiectul de lege, inseamna a-l considera pe celalalt bun. Manifestantii zic altceva.
Ar trebui ca Parlamentul sa scoata de la naftalina proiectul legii anti-cianuri.

 

Comisia parloamentara = "Cooperativa MUNCA IN ZADAR"

Pierdere de timp din moment ce legea lui Dan Sova- Viorel Ponta, este neconstitutionala !

 

Si ce va face aceasta Comisie?

De ce aveam nevoie de o Comisie speciala, ce nu inteleg parlamentarii romani?

 

Cosmetizare.

Comisia va analiza avizul Ministerului de Justitie, punct cu punct, si va cauta metodele de a cosmetiza legea in asa fel incat proiectul Rosia Montana sa porneasca, fara a se incalca Constitutia. De exemplu va declara prin lege proiectul ca fiind de interes national, si in consecinta statul va face in 3 luni toate exproprierile necesare. Nu pot prezice ce metode avocatesti se vor inventa in asa fel incat tot jaful de la Rosia Montana sa poata fi declarat legal...
Un lucru sunt sigur... Comisia NU va analiza in nici un caz oportunitatea, rentabilitatea si legalitatea proiectului Rosia Montana, asa cum cred alegatorii.

aceasta comisie sarlamentara,va descoperii toate neregulile...

contractului si va gasi vinovat,ce pisica a'ngropat!!!(nu am gasit alta rima!!!hot pe hot cand s-a furat si ...nastase s-a mirat!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor