Partidul Verde acuza PD-L si UNPR de interese la Rosia Montana

Vineri, 26 Noiembrie 2010, ora 15:19
1565 citiri
Partidul Verde acuza PD-L si UNPR de interese la Rosia Montana
Foto: Arhiva

Partidul Verde avertizeaza ca Rosia Montana se afla in pericol de a fi distrusa ca urmare a eventualei implementari a proiectului de exploatare aurifera cu cianuri si atrage atentia ca politicieni din PD-L si UNPR sustin aceste planuri, desi exista alternative ecologice.

"O astfel de regiune cu un rol esential pentru turismul si mediul romanesc este amenintata cu distrugerea de catre un proiect de exploatare aurifera al unor investitori straini. Acestia pretind ca vor contribui la dezvoltarea economiei locale si nationale, insa, in realitate, cu ajutorul politicienilor iresponsabili vor distruge relieful si habitatul, poluand apele si solul odata cu inceperea acestei exploatari aurifere cu cianuri", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de Partidul Verde.

Reprezentantii Partidului Verde amintesc si ca exista alte variante pentru a ajuta locuitorii din regiune din punct de vedere financiar si ecologic: activitati agroturistice, eco-turistice sau mestesugaresti traditionale.

Cu toate acestea, politicienii din PD-L si UNPR sustin in continuare proiectul si declara ca demararea rapida a lui reprezinta o prioritate, atrage atentia Partidul Verde.

El da ca exemplu declaratia lui Adriean Videanu, care declara ca "Vrem sa includem in Programul de Guvernare demararea cat mai rapida a proiectului Rosia Montana pentru ca piata aurului favorizeaza asemenea proiecte".

De asemenea, presedintele recent infiintatei filiale a UNPR din Alba Iulia, Cornel Suciu, a declarat ca va utiliza "oportunitatile legate de dezvoltarea sectorului minier: sustinerea Societatii Cuprumin SA, inceperea Proiectului de la Rosia Montana, dar si sustinerea altor investitii care ar constitui o posibilitate de relansare economica a judetului". Pentru acesta si pentru UNPR, Proiectul de la Rosia Montana reprezinta "singurul obiectiv major de dezvoltare a Muntilor Apuseni".

"Prin inceperea acestei exploatari, politicienii actuali urmaresc satisfacerea unor nevoi financiare personale care vor rezulta din favoruri primite din partea RMGC sau contracte pe care le vor incheia firmele lor cu aceasta companie. Cu toate ca RMGC mareste potul, vehiculand virtual sume de bani care tot cresc in timp, bani de care chipurile va beneficia Romania, in realitate romanii s-au convins ca din aceasta afacere au de castigat doar politicienii.

Asa cum pana acum Guvernul a cheltuit sute de miliarde de euro luati din imprumuturi fara niciun folos pentru economie, in acelasi timp reducand nivelul de trai al romanilor, nu vor avea nicio importanta cele cateva posibile miliarde de euro venite din exploatarea Rosiei Montana", se mai arata in comunicat.

A.T.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Rosia Montana Partidul Verde, #Rosia Montana PDL, #Rosia Montana UNPR, #Rosia Montana politicieni , #proiect