Partidul Verde cere demisia ministrului Kelemen Hunor

Luni, 25 Iulie 2011, ora 12:49
1522 citiri
Partidul Verde cere demisia ministrului Kelemen Hunor
Foto: Arhiva

Partidul Verde cere demisia ministrului Kelemen Hunor pentru distrugerea Rosiei Montana si solicita Partidului Initiativa Nationala sa se exprime public daca sustine sau nu inchiderea centralei nucleare de la Cernavoda.

Partidul Verde face referire la un comunicat al PIN, de vineri, in care Lavinia Sandru afirma ca "din declaratiile publice ale reprezentantilor PV si PER reiese sustinerea pentru exploatarea cu cianuri a zonei Rosia Montana".

"Partidul Verde se opune categoric exploatarilor miniere pe baza de cianuri in Europa si in lume, nu doar in Romania", precizeaza formatiunea politica, in cadrul unui comunicat remis luni Ziare.com.

Mai mult, pentru ca ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a aprobat certificatul de descarcare de sarcina arheologica pentru masivul Carnic de la Rosia Montana, Partidul Verde cere demisia oficialului roman.

"Ii informam pe colegii de la PIN ca Partidul Verde a militat constant, inca de la infiintarea sa, impotriva exploatarii cu cianuri la Rosia Montana.(...) Speram ca a fi eco nu este doar o moda pentru Lavinia Sandru si PIN", se mai afirma in comunicat.

Presedintele executiv PV, Mugur Mihaescu, regreta faptul ca nu a fost indeajuns de explicit si ca declaratiile sale recente au lasat loc de interpretari tendentioase.

"Probabil ca doamna Sandru s-a uitat la emisiunea de pe B1 din Thailanda. La emisiunea domnilor Turcescu si Cristoiu am fost cat am putut eu de clar. Partidul Verde este impotriva exploatarii cu cianuri! Noi spune NU otravii pe care ne-o servesc canadienii. Ca om de afaceri apreciez ca intr-un bussines in care statul roman are 20%, iar compania Gold Corporation are 80%, asta este o afacere paguboasa pentru statul roman.

Oricum, chiar daca statul roman va exploata vreodata aurul de acolo, nu trebuie sa il extraga niciodata cu tehnologii care folosesc otravuri si care pun in pericol viata oamenilor, a florei si faunei!", se mai afirma in comunicat.

Citește și:
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Primarul general Nicuşor Dan a afirmat luni, 6 februarie, referitor la intenţia prefectului Capitalei Toni Greblă de a suspenda în instanţă PUZ Zone Protejate, că este singurul regulament...
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Potrivit unui sondaj recent, românii ar vrea un prezidențiabil care să aibă notorietate, imagine bună, să creadă în anticorupție, să aibă un proiect economic coerent și să țină țara...
Comentarii
Poza maxi
maxi
rank 5
un acord identic a fost anulat in instantza!