Ziare.com

Peste jumatate dintre romani, de acord cu proiectul Rosia Montana - sondaj Sociopol

Duminica, 01 Septembrie 2013, ora 21:40

   

Peste jumatate dintre romani, de acord cu proiectul Rosia Montana - sondaj Sociopol
Aproape 70% dintre romani considera ca autoritatile ar trebui sa promoveze proiectul Rosia Montana, releva un sondaj de opinie dat publicitatii duminica de Sociopol.

La intrebarea "ce credeti ca ar trebui sa faca autoritatile in cazul proiectului Rosia Montana", dintre cei care au auzit de acest proiect (87%), 68% au raspuns ca ar trebui sa il promoveze, iar 32% considera ca autoritatile ar trebui sa se opuna.

Protest de amploare la Bucuresti: Uniti salvam Rosia Montana

Intrebati ce cred ca vor face autoritatile in cazul proiectului Rosia Montana, 73% au raspuns ca autoritatile vor promova Rosia Montana si 27% - ca se vor opune.

Pe de alta parte, 59% dintre romani cred ca autoritatile ar trebui sa promoveze proiectul gazelor de sist iar 41% - sa se opuna, in schimb, 72% considera ca autoritatile vor promova proiectul iar 28% - ca se vor opune.

Sondajul a fost organizat in perioada 23-26 august, pe un esantion de 1.079 persoane, iar marja de eroare este de plus/minus 3,2%.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 6004 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
27 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Legea distrugerii Rosiei Montane

- RMGC poate deveni proprietarul sau concesionarul oricărui imobil necesar exploatării miniere din perimetrul minier Rosia Montană asupra cărora statul roman si/sau unitătile administrativ teritoriale detin un drept de proprietate publică sau privată. Totul in numai 45 de zile de la solicitare și fără nicio licitație publică (Art. 4, pct. 7)

- In cazul in care un act sau o procedură de avizare a RMGC a fost anulată, autoritățile au obligația de a elibera RMGC in nu mai puțin de 30 de zile un act sau aviz nou care să-l inlocuiasca pe cel anulat (Art.4, pct. 9, lit.a)

- Actele premergătoare (procedurile, avizele etc.) obtinuțe de RMGC in vederea emiterii autorizațiilor finale nu au termen de valabilitate. Ele produc efecte ad infinitum et ultra, putand fi folosite oricand pentru legitimarea autorizației finale. Pentru evitarea duplicării...(Art. 4, pct. 9, lit.b si pct. 10)

- In timp ce in condițtiile Legii Minelor, Art. 22, oricărei companii miniere i se autorizeaza inceperea activităților miniere prevăzute in licență in termen de 180 de zile de la depunerea documentației și pe baza depunerii garanției financiare integrale pentru refacerea mediului, RMGC obține această autorizare in maxim 30 de zile și pe baza depunerii garanției financiare pe numai un an din intreaga durata a exploatării(Art. 4, pct. 12).

- Perimetrul licenței RMGC nu are limite fixe. Agenția Națională de Resurse Minerale are obligația de a-l reconfigura oricand la cererea RMGC, in afara oricărei proceduri de reglementare (Art. 4, pct. 13)

- RMGC este reprezentantul desemnat al Statului Roman in procedura de expropriere a terenurilor necesare exploatării miniere (Art. 5, pct. II.2)

- Dacă in conditiile Legii minelor 85/2003, licența de exploatare se acordă pentru maximum 20 de ani, cu drept de prelungire pe perioade succesive de cate 5 ani, licența RMGC se poate prelungi pe perioade de pană la 20 de ani, la nesfarșit. (Art. 5, pct. II.2)

- Dacă in condițiile Hotărarii de Guvern 1076/2004 privind evaluarea de mediu pentru planuri și programe chiar și cea mai puțin complexă procedură de evaluare durează intre 8 și 12 luni, procedura de evaluare de mediu pentru planurile de urbanism ale RMGC (care in mod normal ar implica și consultarea statelor vecine potențial afectate) trebuie sa se finalizeze in 3 luni. (Art. 5, pct. II.2)

- In timp ce potrivit Hotărarii de Guvern 1076/2004, Legii 350/2001 și Ordinului Ministrului Mediului 117/2 februarie 2006, acordul de mediu pentru autorizația de construire se poate elibera numai după deținerea avizului de mediu pentru planul de urbanism aferent, RMGC il poate obține și concomitent și inaintea avizului de mediu pentru planul de urbanism.

 

Alegerea e simplă: "Să murim de foame, sau să murim de fum(uri)?

.

 

@ Napolitikon

ce sa faci, mestere, au dat cu servetelul in fasole din nou !

Guvernele de dupa'89 au lucrat exclusiv pentru propiul buzunar

Odata cu lovitura de stat initiata de cel mai abject tradator al poporului si Romaniei iliescu,a inceput si saracirea populatiei,vanzarea tarii la propiu,ridicarea coruptiei la rang de lege.
Rosia Montana nu este decat un drum firesc spre desfiintarea romanilor si a Romaniei de pe harta.In mod sigur va urma si lucrarea sisturilor bituminoase,continuarea despaduririi tarii in ritm galopant pentru export,lipsa totala de interes a guvernantilor pentru regularizarea cursurilor de apa si aductiunea de sisteme de irigare si multe altele.
Exista un proiect executat partial mult agreat de tarile vest europene riverane Dunarii,canalul spre Buc.pe raul Arges care poate ridica ff mult comertul in zona cu costuri mici,prin transportul fluvial pentru care nici un guvern de dupa'89 nu a facut nimic.Si lista poate continua la nesfarsit...

Modalitate mizerabila de a manipula si mintii populatia!

Au intrebat 1079 de persoane si au tras concluzia ca 70% din populatia Romaniei este de acord cu acest proiect! Mizerabili sadea! Nu se poate atata bataie de joc pe spinarea romanului. Acestui proiect i se face reclama de atitia ani dar nimeni nu explica romanilor ce implica acest proiect afara de imaginea poleita promovata de cei interesati in exploatare. Nimeni nu arata ce ramane dupa ei, cit steril si otrava, nimeni nu spune ce rana deschisa va ramane pentru sute de ani, in detrimentul generatiilor viitoare. Acea zona mirifica de la Rosia ar putea hranii multe guri si statul ar castiga in timp insutit daca s-ar dezvolta un proiect in domeniul turismului. Dar deh, canadienii sunt dispusi sa umple buzunarele celor ce decid pentru noi iar acestia se vand pe principiul "dupa noi Potopul"!

*

Foarte bine. Nimeni nu arata , ca populataia este manipulata de Alburnus Major, condus de acest nimeni in drum Eugen David care se razbuna astfel ca a fost dat afara acolo. Daca s-ar prezenta proiectul asa cum este defapt si s-ar demonstra corect ca toate acuzatiile asazisilor ecologisti sint nefondate, nimeni nu ar putea sa fie inpotriva, din contra. Ma intreb insa cine ii manipuleaza si mai ales cine ii plateste pe cei din Piata Universitatii , deoarece majoritatea lor habar nu au nici macar unde este aceasta localitate.

////

Daca crezi ca Rosia Montana este o zona mirifica , esti total dezinformat.Exploatarea haotica, facuta mii de ani, a lasat in urma un dezastru natural.Numai un nou proiect, cu surse de finatare concrete ,poate remedia situatia.Totodata trebuie modernizata exploatarea Cuprumin , care se afla in imediata vecinatate a zacamantului Rosia Montana si unde Statul Roman exploateaza resursa in mod rudimentar , fara minime masuri de securitate ecologica.Despre asta nu se sufla nimic , pentru ca nu exista interese de speculatie bursiera si nici bani pentru finantarea protestelor.Sau poate esti naiv sa crezi ca protestele se organizeaza spontan , din convingere civica, cu ONG-uri finantate la vedere.

Ce sondaj? Ia faceti voi un referendum pt. Rosia Montana

si pentru gazele de sist si veti vedea atunci care e rezultatul...
Guvernantii insa fug de referendum pe aceste teme ca dracul de tamaie. Normal, daca romanii hotarasc, spaga nu mai intra in buzunrele echipei Sova-Ponta!!!

are Dragnea autobuzele pregatite si pt sondaj

si pentru referendum !
baietii au un mecanism bine rodat sa obtina legalitatea !
legal au vandut in 90 - 95 si industria si agricultura !
totul a fost legal , iar banditii au fost votati pentru cinci carpe , trei bostani si opt ciorapi !

pai ce faceti bay cu sondarea aceasta ...

..pentru ce se chinuie oamenii aceia in Piata Universitatii ?? au mai mers si atit pe jos pina la Gubernie...este rusinos..exact cum se si scanda...rusineeee..

 

si cine e Sociopol?

aduce a Sociopat...

@goodfero

- ceva ruda cu jean moscopol (aka rmgc)! lol. cu stima.

Sociopol?

Sociopolule, manipulati cu nerusinare,crezandu-ne pe toti niste primate necuvantatoare. Mintiti cu nereusinare ! Probabil ati realizat sondajul printre cei care au primit spaga sa participe la vanzarea Romaniei! Imi doresc sa traiesc clipa in care toti tradatorii vor fi trasi in teapa ,ca pe vremea lui Tepes.

 

e o manipulare a cre tinilor

firma asta dubioasa rau, cu relatii mafiote cu politicul si nu numai,a bagat milioane de euro pentru campanii puternice de presa a platit media sa taca si a reusit sa manipuleze in ultimul hal pro stimea,sa fim seriosi afacerea asta poate aduce unu doi ani vreo 2000 de locuri de munca dar apoi va fi dezastru pe toate planurile ,si ecologic si social ,eu cred ca baietii astia in primul rand speculeaza la bursa si de acolo castiga bani grei,apoi vor vinde toata "afacerea" plus si daca ar exploata aur de acolo ar fi ceva foarte foarte in piedere si dezavantajos pentru romania si bugetul tarii dar aici mai bine nu comentam acesti nenorociti care conduc tara asta de 23 de ani practic au vandut si furat tot deci inca unul in plus nici nu mai conteaza

 

cred ca , vorba lui Caragiale a inceput reactiunea Cu´ane....

Cred ca sondajul a fost facut prin Canada ca avem "tinuturi romanesti" multe pe acolo. Si acestia de la ziare au stat cu statistica sondajului in sertar si acum cand au ajuns manifestantii la poarta palatului au scos scrisorica. Curat -murdar coane Fanica. Am primit criticile de scriere si mi le insusesc dar in graba se mai fac si greseli. (pentru Hahn). In rest vindem tot ca daca ne regionalizam cine stie pe ce maini mai ajung si bogatiile astea.

 

Romänia e incä manipulatä ...se vede din "sondaje corecte"

Sondaje sunt facute pe bazä de Ulei sau zahär
la persoane care nu stiu ce e cianurä.
Nu ne scäpäm ***änd de "mizerabili"
----Sä triti bine ---cu si farä presedinte
de gen feminin .

 

Ei uite ca chiar nu cred asta

E mai gogonata decat aia cu USL batuta-n cuie la 60% intr-o tara in care se moare de foame si 67% considera ca ne indreptam intr-aiurea.

Vad ca chestiile astea de sondori apar ca ciupercile. Probabil e o afacere buna, bagi de un sondaj ca asta iti iei banu' gros de la RMGC si dupa aia dispari, dar ramai cu mangotu'.

 

Obligatoriu

votul in parlament trebuie sa fie individual!Parlamentarul care voteaza pentru va raspunde el si urmasii lui de consecintele dezastroase ce vor urma.Mai lasati ceva din tara pentru copiii vostri?

 

Sondajele sunt manipulari grosolane!

Sa nu credeti in sondaje, sunt facute la comanda!

 

mizerabile sondaje, inutile, folositoare doar politicienilor

1.Sunt facute fara informarile necesare.
2. Sunt intrebati batrani sau alti oameni simpli care habar nu au despre subiect. 3. Raspunsurile pertinente nu sunt incluse in sondaje.
In ultima instanta astfel de sondaje nu au rost, aici nu e vorba despre democratie, ci despre stiinte exacte. Raspunsul pertinent este dat de Academia Romana si publicat pe site-ul acestei institutii.

 

@prconstantin

- parinte , nici academia nu mai e ce trebuie sa fie !

Academia Romana...

...are atat specialistii necesari efectuarii unui studiu real de impact, cat si impartialitatea necesara. Mai mult, Academia a cerut monitorizare externa independenta (care n-a cuprins nici organizatii non-guvernamentale, nici asociatii ecologiste, ci doar companii specializate in genul asta de lucruri) in cursul realizarii studiului sau de impact.

Iar esti nostalgic tovarase activist Niciolae!!!!!

Vai de tine!!!!

Sondajul...

...a fost comandat de catre Gabriel Resources si de catre Midia Resources (asociat Chevron) - probabil printre angajatii companiilor respective. Sa ne scuteasca. La sfarsitul lunii septembrie va fi dat publicitatii sondajul realizat la solicitarea Clubului Roman de Presa, din care, se pare, ca doar 32% dintre romani sunt de acord cu cele doua afaceri (Rosia si gazele de sist).

 

sociopol +agerpres=Minciuna si manipulare

Cand o tara intreaga se ridica impotirva tradatorilor care ne conduc, impotriva nemerniciei lor, apare si minciuna dezinformatoare.
JOS labele de pe bogatiile Romaniei!

Cine tine cu strainii
Manca-i-ar inima canii
Manca-i-ar casa pustia
Si neamul nemernicia
(Mihai Eminescu, "Doina")

 

Si

nici n-ai bagat-o pe aia cu "Noi nu ne vindem tara" !!!

.

yeaaaahhhh....cum poporul nu-i de acord cu vreo actiune a guvernului, apare un sondaj de opinie care sa ateste opusul.De parca s-ar mai uita cinevala sondajele lor de opinie.Astea sunt facute doar la comanda, in caz de extrema urgenta.
Asa mananca uniii bani degeaba din bugetul statului.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor