Ponta: Voi vota impotriva proiectului Rosia Montana. Antonescu se mai gandeste

Sambata, 31 August 2013, ora 21:26
4666 citiri
Ponta: Voi vota impotriva proiectului Rosia Montana. Antonescu se mai gandeste
Foto: reportervirtual.ro

Premierul Victor Ponta a declarat ca va vota impotriva proiectului Rosia Montana atunci cand legea speciala in favoarea exploatarii pe care a dat-o Guvernul sau va ajunge sa fie dezbatuta in Parlament, in septembrie.

Premierul a declarat ca el va vota impotriva, dar nu va impune acelasi lucru si celorlalti parlamentari PSD. "Votul meu, ca deputat, va fi impotriva. Dar asa cum am zis, nu e vorba de ordine de partid", a spus Victor Ponta la Antena 3.

"Eu vreau un singur lucru. Ca toate argumentele pro si contra sa fie prezentate in cel mai deschis for al Romaniei, cel mai legitim, Parlamentul Romaniei, iar decizia de respingere sau de admitere cu anumite conditii sa nu fie luata de un Guvern si de niste ministri in cabinetele lor, ci de Parlamentul Romaniei", a mai spus premierul.

Ponta: Nu sunt convins de proiectul Rosia Montana. Vom vota individual, potrivit constiintei

Intrebat si el despre cum va vota in Parlament, Crin Antonescu a evitat sa spuna clar, si a afirmat ca inca nu a luat nicio decizie.

"Pozitia mea in legatura cu Rosia Montana o voi face publica, si in calitate de parlamentar, si in calitate de presedinte al partidului, dupa ce o voi definitiva, nu din motivul ca as avea o jena, o teama, fata de subiect.

Eu nu m-am angajat teoretic, intr-un fel sau altul, in afara de ideea ce am spus-o mereu, ca Romania trebuie sa-si foloseasca resursele in momentul potrivit si in conditiile potrivite.

Sunt de acord, si din acest motiv si ministrii liberali au si sprijinit demersul guvernului de a declansa in sfarsit etapa de decizie pe acest subiect, de a trimite un proiect pe care sa se discute. Il vom discuta in Parlament, o discutie care se face cu multe date tehnice, cu mult calm, si cu toata perspectiva consecintelor unei decizii sau alteia", a spus Antonescu, la acelasi post de televiziune.

Premierul Victor Ponta a explicat si vineri de ce a decis sa grabeasca procesul de luare a unei decizii privind proiectul de la Rosia Montana. "Daca il aproba bine, daca il respinge... la fel de bine. Dar macar nu mai stam de 11 ani si eventual sa ne si dea in judecata cei de acolo.

Am reusit sa iau o decizie care presupune urmatorii pasi: in primul rand se finalizeaza studiile de mediu si necesitatea investitiilor pentru ca orice se intampla acolo sa existe toate garantiile de mediu, in al doilea rand se finalizeaza negocierea cu investitorul pentru ca erau niste conditii de participare a statului roman si de redeventa inacceptabile", a spus Ponta la B1.

In ianuarie 2010, sotia lui Crin Antonescu, europarlamentarul Adina Valean, a organizat la Parlamentul European o dezbatere pe tema priectului de la Rosia Montana.

Adina Valean: Nu am nici un interes la Rosia Montana!

Europarlamentarul Renate Weber a acuzat-o atunci pe Adina Valean ca a organizat evenimentul impreuna cu firma canadiana care ar urma sa exploateze zacamantul, RM Gold Corporation, la care nu a fost invitat niciun opozant al ideii. Mai mult, atunci cand Renate Weber a incercat sa ia cuvantul, Adina Valean i-a taiat microfonul, impiedicand-o sa vorbeasca.

A.V.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....