Procedura de urgenta pe proiectul Rosia Montana, retrasa (Video)

Marti, 17 Septembrie 2013, ora 15:12
2105 citiri
Procedura de urgenta pe proiectul Rosia Montana, retrasa (Video)

Biroul Permanent al Senatului a aprobat, marti, retragerea procedurii de urgenta pentru dezbaterea proiectului de lege privind exploatarea de la Rosia Montana, urmand ca plenul Senatului sa confirme propunerea.

Biroul Permanent al Senatului a aprobat retragerea procedurii de urgenta pentru discutarea proiectului privind Rosia Montana, in conditiile in care la nivelul USL s-a convenit revenirea asupra ideii infiintarii unei comisii speciale in acest caz.

In plus, Birourile Permanent reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului au aprobat, marti, infiintarea Comisiei speciale pentru Rosia Montana.

Decizia a fost luata saptamana trecuta, dupa un schimb de replici intre premierul si presedintele PSD Victor Ponta si liderul PNL Crin Antonescu, pe aceasta tema.

Antonescu: Cred ca Ponta vrea tare proiectul Rosia Montana. A inceput un joc destul de parsivel

Liberalul l-a acuzat pe partenerul de coalitie ca face "un joc parsivel" si ca pare sa reprezinte mai curand interesele companiei Gold Coropration decat ale statului roman.

Ponta a refuzat sa ii raspunda, dar a promis ca va prezenta public toate documentele contractului. Intr-o conferinta de presa cu Dan Sova, ministrul Marilor Proiecte, Victor Ponta a anuntat ca licenta de exploatare este secreta, pe site-ul ministerului Economiei aparand aceleasi documente care au fost facute publice in 2011.

Ponta: Licenta de exploatare la Rosia Montana e confidentiala

Ulterior, cei doi lideri ai aliantei au avut o intalnire in urma careia s-au inteles sa retraga procedura de urgenta in dezbaterea legii. Procedura nu a fost ceruta de contestatarii legii, ci a fost instituita de premier.

De asemenea, s-a revenit la infiintarea unei comisii speciale, desi anterior Ponta anuntase ca a renuntat la aceasta idee.

Crin Antonescu: Revenim la Comisia parlamentara speciala pentru Rosia Montana

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...