Proiectul Rosia Montana va fi respins de Comisia speciala - surse

Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 22:27
1693 citiri
Proiectul Rosia Montana va fi respins de Comisia speciala - surse

Comisia parlamentara care analizeaza proiectul minier de la Rosia Montana va respinge, cel mai probabil, varianta propusa de Guvern, potrivit unor surse oficiale.

"Raportul Comisiei va fi unul de respingere, deja fiind aproape finalizat. Au mai ramas doua amendamente. Urmeaza luni sa dam votul final care, cel mai probabil, va fi de respingere a proiectului in forma venita de la Guvern", au declarat surse citate de Agerpres.

Dezbaterile comisiei s-au incheiat joi seara, dupa peste 10 ore de discutii, fara un rezultat insa. Presedintele comisiei, Darius Valcov, a precizat ca raspunsul final va fi dat luni, dupa ce vor fi supuse votului doua amendamente si proiectul de lege.

"A mai ramas votul final pe doua amendamente si pe proiectul de lege, care se va da luni ca sa fie toata lumea prezenta. Va fi o actiune de cinci minute, sa spunem asa", a lamurit Valcov.

Esec al lucrarilor Comisiei Rosia Montana: Dupa 10 ore de discutii, a lipsit cvorumul

Comisia parlamentara privind Rosia Montana si-a reluat joi lucrarile, dupa ce miercuri au avut loc discutii timp de 10 ore, acestea fiind amanate pentru ziua urmatoare. Decizia suspendarii a fost luata dupa ce reprezentantii PP-DD au hotarat sa nu mai participe la lucrari, in urma unei discutii, pe hol, cu Gabriela Firea. Astfel, cvorumul nu a fost indeplinit, iar PNL, care se opune proiectului, i-a acuzat pe parlamentarii PP-DD de tradare.

Scandalul continua la Comisia Rosia Montana; contre si pe hol intre PSD si PNL

In timpul dezbaterilor de joi, contrele dintre PSD si PNL s-au prelungit pe hol, in fata jurnalistilor, in timpul unei pauze. Membrii comisiei nu au putut ajunge la un acord privind modul de lucru, ciondanindu-se si in fata salii de sedinta. Pauza a fost scurta, iar comisia si-a reluat dezbaterile cu usile inchise.

PSD a pierdut in fata PNL: PP-DD voteaza impotriva proiectului Rosia Montana

Apoi, membrii PP-DD din comisie au anuntat ca vor vota impotriva proiectului de lege, balanta inclinandu-se in defavoarea social-democratilor. Cele doua tabere formate in comise sunt egale, cu PSD si PC in favoarea adoptarii proiectului de lege, in timp ce PNL si UDMR se opun. Drept urmare, votul parlamentarilor PP-DD ar putea fi decisiv.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...