Referendum pentru Rosia Montana: RMGC vrea ca doar comunitatile locale sa se pronunte

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 21:33
1699 citiri
Referendum pentru Rosia Montana: RMGC vrea ca doar comunitatile locale sa se pronunte
Foto: rmgc.ro

Directorul general al companiei Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), Dragos Tanase, sustine ca doar oamenii care vor fi afectati in mod direct de proiectul de exploatare ar trebui sa isi exprime parerea despre acest subiect.

"Comunitatile locale sunt cele care au legitimitatea si dreptul a se pronunta in privinta proiectului aurifer de la Rosia Montana, nu cineva din Constanta sau Dorohoi", a declarat la RFI Romania directorul general al companiei Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), Dragos Tanase.

Declaratiile sale au fost facute in contextul in care presedintele Traian Basescu a declarat pentru Adevarul Live ca nu exclude convocarea unui referendum pe aceasta tema, simultan cu europarlamentarele. De partea sa, vicepresedintele Eco-Civica, Dan Trifu, spune ca Rosia Montana este "o problema nationala".

Basescu: Nu am nicio problema sa declansez un referendum pentru Rosia Montana (Video)

"Un referendum pentru Rosia Montana s-a facut deja, s-a facut anul trecut in decembrie, a fost un referendum organizat in 35 de localitati in Muntii Apuseni. In acea zona a Muntilor Apuseni sunt nenumarate exploatari sau au fost nenumarate exploatari miniere si vorbim de Baia de Aries, vorbim de Rosia Poieni etc.. Exista premisele dezvoltarii activitatii miniere in toata acea zona a Muntilor Apuseni.

In aceste 35 de localitati in care exista potential de proiecte miniere s-a organizat un referendum pentru a vedea, a consulta opinia localnicilor in ceea ce priveste industria miniera si proiectul Rosia Montana. Rezultatul a fost favorabil, rezultatul a fost pozitiv, doua treimi din locuitorii din acea zona s-au declarat in favoarea exploatarii, iar la Rosia Montana, undeva peste 80% din locuitorii din Rosia Montana au spus DA la Rosia Montana si la industria miniera", a spus Dragos Tanase.

Citeste mai departe despre Referendum Rosia Montana? Director general RMGC: Nu cred ca cineva din Constanta sau Dorohoi ar trebui sa se pronunte! pe RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#RMGC refrendum Rosia Montana, #refrendum Rosia Montana , #proiect