Rosia Montana: Care este pozitia Bisericii

Miercuri, 18 Septembrie 2013, ora 09:46
2015 citiri
Rosia Montana: Care este pozitia Bisericii

Purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, parintele Constantin Stoica, a reamintit ca BOR s-a declarat inca de acum zece ani impotriva proiectului minier de la Rosia Montana.

"Se implinesc zece ani de cand Sfantul Sinod si-a exprimat public punctul de vedere impotriva proiectului Rosia Montana. Creatia, mediul sunt dar de la Dumnezeu care trebuie prezervat. Punctul de vedere al Sfantului Sinod s-a bazat pe pozitia Academiei Romane. Si in acest moment, pozitia Bisericii este neschimbata", a explicat preotul Constantin Stoica, intr-o interventie la Realitatea Tv.

Acesta a adaugat ca nicio autoritate a statului nu-si asuma responsabilitatea pentru gravele probleme de mediu si patrimoniu.

"Sunt discutii care nu vin si cu solutii. Trebuie sa existe o dezbatare serioasa despre ceea ce va fi la Rosia Montana. Nu suntem impotriva dezvoltarii economice a Romaniei, dar nu trebuie sa distrugem acea regiune pentru vecie. Degeaba ne cauta politicienii romani, aici nu e nimic de negociat, doar daca se schimba situatia radical", a incheiat Stoica.

Presedintele Academiei Romane: Proiectul Rosia Montana nu este acceptabil - Interviu

Recent, si presedintele Academiei Romane, Ionel Haiduc, declara ca proiectul Rosia Montana este inacceptabil in forma actuala.

"Academia isi mentine pozitia exprimata in decursul anilor cu privire la proiectul Rosia Montana si in general cu privire la exploatarea aurului din Muntii Apuseni. Nu suntem impotriva valorificarii resurselor naturale ale Romaniei (inclusiv prin minerit), dar aceasta trebuie sa se faca in mod INTELIGENT, in interesul tarii si cu respectarea conditiilor de dezvoltare durabila", a declarat Haiduc, intr-un interviu acordat Ziare.com.

Marti, parlamentarii au aprobat infiintarea Comisiei speciale pentru proiectul de lege care reglementeaza exploatarea de la Rosia Montana.

Citeste si:
Pod inaugurat la ambele capete de PSD şi PNL pentru a nu se amesteca delegațiile. Slujba religioasă de la jumătatea podului le-a unit în final
Pod inaugurat la ambele capete de PSD şi PNL pentru a nu se amesteca delegațiile. Slujba religioasă de la jumătatea podului le-a unit în final
Un pod a fost inaugurat cu mare fast, la ambele capete, în județul Buzău. Este vorba despre podul care leagă municipiul Buzău de localitatea Vadu Pașii, iar la un capăt, panglica a fost...
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, 23 octombrie, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea...
Sursa: Ziare.com