Ziare.com

Rosia Montana Numar record de protestatari - peste 10.000 de oameni, in centrul Bucurestiului (Galerie foto & video)

de Diana Robu
Luni, 09 Septembrie 2013, ora 00:38

   

Rosia Montana Numar record de protestatari - peste 10.000 de oameni, in centrul Bucurestiului (Galerie foto & video)
Protestatarii au aniversat, duminica, o saptamana de manifestatii publice impotriva proiectului de lege emis de Guvernul Ponta care permite exploatarea aurului la Rosia Montana.

In cea de-a opta zi de proteste, bucurestenii au organizat un mars de amploare: peste 10.000 de manifestanti au marsaluit pe strazile Capitalei, scandand lozinzi impotriva clasei politice, dar si impotriva presei care ignora evenimentele legate de Rosia Montana. Si in Cluj, 6.000 de oameni au protestat fata de exploatarea miniera de la Rosia Montana.

De asemenea, in alte orase din Romania si din strainatate s-au organizat actiuni de protest fata de proiectul legislativ adoptat de Guvernul Ponta si trimis la Parlament in vederea demararii exploatarii aurului la Rosia Montana.

Duminica, marea mobilizare pentru Rosia Montana: Proteste in intreaga lume

Manifestarile au venit la sfarsitul unei saptamani pline de proteste care au mobilizat mii de persoane din intreaga lume.

Ziare.com a transmis principalele evenimente ale zilei in format LIVE text:

00:38 - Manifetsantii promit sa se adune si in zilele urmatoare in Piata.


Foto: Vice

00:30 - Oamenii din Piata l-au taxat pe deputatul PC Cioata.


Foto: Ziare.com

00:20 - Se mentine ritmul tobelor si steagurile Romaniei se flutura.

00:12 - Mai sunt cateva mii de manifestanti in Piata.

23:52 - Numarul protestatarilor din Piata a mai scazut, insa in continuare rondul de la Universitate este ocupat de cateva mii de oameni.


Foto: Facebook/Silver Wolf

23:40 - Manifestantii au mesaje creative.


Foto: Iulian Comanescu

23:37 - Claudiu Craciun a remarcat "comportamentul ireprosabil al jandarmilor".23:32 - Oamenii continua sa cante si sa aplaude. Se scandeaza "Uniti, salvam Rosia Montana!".23:17 - Manifestantii au un banner urias, pe care scrie "Presa romana, plina de miciuna", aluzie la faptul ca mare parte a mediei romanesti ignora evenimentele de la Universitate.

23:14 - Se deseneaza graffiti-uri pe asfaltul de la Universitate.23:09 - Jadarmii estimeaza 10.000 de manifestanti. Protestatarii spun ca sunt 12.000 de oameni.

22:07 - La protest au venit oameni din toata tara. Se estimeaza ca inca 2.000 de oameni s-au alatura manifestatiei.


Foto: George Popescu

23:05 - "Proiectul de la Rosia Montana este un dezastru ecologic, este un dezastru economic, este un dezastru legislativ. Noi nu luptam pentru Rosia Montana, luptam pentru statul de drept", a transmis un manifestant.

22:58 - O parte din tineri s-au asezat pe carosabil. Se vorbeste de instalarea de corturi.

22:51 - Rondul de la Universitate e blocat. Inca se mai aduna oameni.22:43 - Atmosfera de sarbatoare la Universitate: se canta si sa aplauda.

22:40 - Se flutura pancarte cu mesaje precum "Indignati-va!". Traficul pe Regina Elisabeta si pe Magheru este blocat.

22:30 - Manifestantii au ajuns la Universitate. Alte cateva sute de oameni ii asteptau deja in Piata.

22:07 - Oamenii scot steaguri la balcoane. Altii se alatura manifestantilor.

22:00 - Inca trec manifestanti pe la Mosilor. "Veniti cu noi, veniti cu noi!"

21:53 - Multimea a ajuns pe Mosilor. In continuare, se tipa "Iesiti din casa!".

21:47 - Crin Antonescu vorbeste la Digi 24 despre proteste: "In primul rand ii felicit pentru ca o fac. Indiferent de tema pentru care iesi din strada, cata vreme o faci pasnici, e un semn de civism".

21:42 - "Ne apropiem de Obor. Suntem multe mii. Se scandeaza 'Iesiti din casa daca va pasa' si se aplauda fiecare masina care trece claxonand, fiecare tramvai si autobuz. Asa ceva n-a vazut Bucurestiul", scrie un participant la protest.

21:36 - Numaratori neoficiale ale jadarmilor anunta 10.000 de oameni pe Stefan cel Mare.

21:31 - "Marsul pentru Rosia Montana se intinde pe aproape 1km. S-a zis de 15.000 de oameni, dar 10.000 e mai realist", scrie Stefan Mako pe Facebook.

21:18 - Incep se apara imagini de la protestele pentru Rosia Montana, organizate in intreaga lume. O fotografie din Londra:


Foto: Sorin Bogdan

21:04 - Biciclistii deschis cordonul de protestatari.

20:56 - Manifestatii se indreapta spre Obor. Traficul este paralizat.


Foto: Vlad Ursulean

20:41 - Sotia primarului din Cluj-Napoca, Oana Boc, se afla printre participantii la protestul fata de proiectul minier de la Rosia Montana, care au blocat circulatia rutiera in centrul orasului, potrivit Mediafax.

20:33 - Manifestantii au spart cordonul de jandarmi si au patruns in Piata Victoriei. Se scandeaza "Demisia!".Foto: Daniel Vrabioiu

20:18 - Jandarmii au blocat coloana la Piata victoriei si o dirijeaza spre Stefan cel Mare, scrie pe Facebook un participant la manifestatie.

20:06 - La Bucuresti, coloana de manifestanti mai are putin si ajunge la Guvern. Sunt in jur de 6.000 de oameni.

20:03 - Multi oameni se alatura protestarilor pe traseu. Potrivit anuntului de mobilizare pentru protest, marsul se va desfasura pe traseul bd. Nicolae Balcescu - bd. Magheru - bd. Lascar Catargiu - bd. Iancu de Hunedoara - Sos. Stefan Cel Mare - Calea Mosilor - bd. Carol I - Piata Universitatii.


Foto:Facebook/Vlad Ursulean


Foto: Facebook/George Popescu

19:51 - " Maniferstantii de la Bucuresti scandeaza "Uniti, salvam Rosia Montana!" si afiseaza bannere si pancarte cu mesaje printre care "Sanatate - da, cianura - nu", "Anulati legea distrugerii Rosiei Montane ACUM! si "Implicarea resusciteaza tara".Foto: Facebook/Stefan Mako

19:40 - Peste 6.000 de persoane care participa la Cluj-Napoca, la protestul fata de proiectul minier de la Rosia Montana, au plecat in mars din Piata Unirii spre sediul Prefecturii, blocand traficul in centrul orasului, conform Mediafax.


Foto: Vice

19:29 - In Bucuresti, lumea se-ndreapta spre Guvern, apoi Obor si pe bd. Mosilor inapoi la Universitate.

19:24 - Rapperul Norzeatic e printre manifestanti si duminica.

19:23 - Circulatia pe bd. Nicolae Balcescu, pana la intersectia cu C.A.Rosetti, a fost oprita. Sunt in jur de 4.000 de protestari in centrul Capitalei.

19:13 - oamenii su plecat spre Guvern. Ca si in celelalte seri, au adus pet-uri umplute cu pietricele si se scandeaza, la unison, "Uniti, salvam Rosia Montana".


Foto: Vlad Ursulean

19:10 - In jur de 1.000 de jandarmi se afla la Universitate.

19:05 - Protestatarii au blocat bulevardul Nicolae Balcescu, in zona dintre fantana de la Facultatea de Arhitectura si TNB.19:02 - Manifestantii au blocat Bulevardul Magheru.

18:50 - Sunt in jur de 2.000 de oameni la Universitate. Oamenii se pregatesc sa ocupe carosabilul. Se va marsalui pe Stefan cel Mare.

18:45 - Clujul nu se dezminte. Oamenii au iesit in strada, se scandeaza "Uniti, salvam Rosia Montana".18:38 - In Piata Universitatii din Bucuresti s-au adunat peste 1000 de persoane. Protestatarii si-au propus sa mearga in mars pe mai multe artere din centrul Bucurestiului.

18:25 - La Universitate, in Bucuresti, incepe sa se adune lumea si in fata Teatrului National.

18:20 - La Iasi, protestarii au decis sa mute manifestatia din Piata Unirii in fata Primariei.

18:09 - Si la New York, oamenii au iesit in strada, in fata consulatului roman.18:00 - La Universitate se afla si studenti la medicina, imbracati in halate albe.


Foto: Raul Muresan

17:57 - Manifestantii au facut un filmulet: cum poti protesta fara sa iesi in strada.17:51 - Si la Londra, aproximativ 80 de persoane protesteaza fata de exploatarea miniera de la Rosia Montana.


Foto: Vice

17:45 - TVR sustine ca respecta dreptul la opinie si informare corecta al fiecarui cetatean, iar programele sale prezinta echilibrat subiectul exploatarii miniere de la Rosia Montana. Peste 2.000 de oameni au protestat sambata seara la poarta TVR, in timp ce la televiziunea publica se difuza un meci de fotbal.

Rosia Montana: TVR spune ca reflecta echilibrat subiectul exploatarii miniere

17:38 - Cateva zeci de persoane protesteaza fata de exploatarea miniera si la Brasov. "Joc labele de pe Rosia Montana" le transmit manifestantii politicienilor.17:35 - Manifestantii din Bucuresti incep sa se adune la Universitate.17:23 - Intre timp, la Rosia Montana se sarbatoresc Zilele Minerului.

17:13 - "Apa, aer si natura, nu cianura si fractura", scandeaza protestatarii si la Iasi. In Piata Unirii sunt cateva zeci de persoane.


Foto: Facebook/Alex Zbranca

17:08 - Sunt aproximativ 200 de persoane in Cismigiu. Se indreapta catre Universitate.

16:54 - Obiectivele protestatarilor sunt enuntate pe pagina de Facebook dedicata protestului:

"Impreuna in ultimele zile am aratat ca NU suntem de acord cu ceea ce se intampla. Scopurile noastre:
- sa ii facem pe parlamentari sa ne vada si sa voteze cu NU legea distrugerii Rosiei Montane.
- anularea contractului dintre Guvern si RMGC;
- interzicerea mineritului pe baza de cianuri in Rosia Montana.
- includerea Rosiei Montane in patrimoniul Unesco"


16:45 - Cateva zeci de manifestanti protesteaza la sediul Pro TV: "Presa romana, plina de cianura!"

16:40 - Protestele au ajuns pana in Shanghai.16:38 - Cam 100 de oameni au pornit spre Universitate de la Iancului, potrivit lui Stefan Mako.16:30 - Romanii din Chisinau au iesit duminica in strada pentru a protesta fata de exploatarea miniera de la Rosia Montana. Manifestatii au au protestat la Ambasada romana la Chisinau.16:25 - In jur de 30 de oameni au plecat din fata parcului Tineretului spre Piata Universitati, scrie Radu Ciorniuc pe Facebook.


Foto: Facebook/Razvan Rosculet

16:20 - Jurnalistul Vlad Ursulean se afla in Gara de Nord. "Vreo 20 de oameni au plecat de la Gara de Nord spre Piata Universitatii.

'Veniti cu noi daca va pasa de planeta Pamant!' striga o fata, dar homlesii din parcul garii nu-s prea impresionati", scrie Ursulean pe Facebook.

Unde au loc proteste:

In Bucuresti, marsurile de protest vor avea loc in mai multe puncte ale orasului, incepand cu orele 15:00 si culminand cu un mars general cu pornire din Piata Universitatii (la Statui) de la ora 19:00.

Tot in Bucuresti va avea loc duminica "Protestul Halatelor Albe", eveniment organizat de studentii medicinisti, incepand cu 17:00 in Piata Universitatii.

Manifestari impotriva proiectului Rosia Montana vor mai avea loc la Alba Iulia, Cluj, Timisoara, Iasi, Bistrita, Craiova, Turda, Suceava, Sfantu Gheorghe, Gura Portitei, Baia Mare, Brasov, Satu Mare, Ploiesti, Oradea, Bacau, Arad, Lugoj si Piatra Neamt, dar lista este in curs de actualizare.

Simultan, opozantii proiectului adoptat de Guvernul Ponta organizeaza proteste in diverse colturi ale lumii: Budapesta, Strasbourg, Marsilia, Lisabona, Munster, New York, Viena, Londra, Singapore, Berlin, Casablanca, Sonderborg (Danemarca), Praga, Amsterdam, Stuttgart, Brno, Montreal, Toronto, Copenhaga, Munchen, Salonic, Atena, Chisinau, Madrid, Boomington (SUA), Bratislava, Bonn si Helsinki.

Protestele de la Bucuresti, alaturi de manifestari similare desfasurate duminica in alte orase din tara, au inceput dupa ce Guvernul a aprobat, in 27 august, un proiect de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana, documentul urmand sa fie transmis Parlamentului spre adoptare.

Compania Rosia Montana Gold Corporation detine la Rosia Montana (judetul Alba), prin concesionare in vederea exploatarii, cel mai important zacamant de aur din Romania, evaluat la aproximativ 300 de tone de aur si 1.600 de tone de argint.

Investitia Rosia Montana, blocata de mai multi ani din cauza disputelor privind protectia mediului, a fost inclusa in Planul national de investitii si locuri de munca lansat, in urma cu o luna, de Guvern si prezentata ca proiect de "exploatare cu noi standarde de mediu" de unde statul estimeaza beneficii de 78% din ceea ce genereaza proiectul.

Compania Gabriel Resources detine in prezent 80,69% din proiectul Rosia Montana, restul fiind in posesia statului prin compania Minvest.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 19728 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
73 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Aici nu mai e vorba doar de Rosia Montana si maidanezi,

ci de jos famiglia uslasa-grivco. Romanii s-au saturat de minciunile lor, simplu ca buna ziua.
Iar pt. samson si alti mercenari platiti: tu probabil esti un mitic care te vinzi pt. orice, eu sunt mot si NU sunt de acord sa-mi umple Apusenii de cianura.
Ia-o la tine in Caracal, in gradina ta, daca ai asa ceva!

 

In loc de moarte prin cianură, viată prin dezvoltare durabilă.

Personal eu mi-as dori pentru zona auriferă a Romania două directii de dezvoltare. Una care să exploateze ceea ce există deja stocat in minereuri si lesii cianurice prin fără a mai găuri muntii si fără a mai folosi cianuri. Ca metode alternative care sunt mult mai putin poluante, unele chiar acceptabile din punct de vedere al mediului prefer două: prelucrarea aurului cu tiosulfat de sodiu la care există chiar un brevet romanesc brevet RO 120980/28.03.2003, deosebit de interesant in special pentru un compus auxiliar care o poate face foarte rentabilă si metoda alternativă neinvadantă a bio-oxidării cu un amestec de 3 bacterii: thiobacillus ferrooxidans, thiobacillus thiooxidans si ferrooxidans leptospirillum.

Concomitent mi-ar place la Rosia Montană si Carnic, amenajarea galeriilor existente de zeci km, vechi din perioada dacică preromană, romană, medievală simodernă. Aici ar putea fi conceput un muzeu natural in aer liber care să amintească de istoria europeană din cele mai vechi timpuri. Vizitatorilor le-as da un mic echipament manual de “scociorare" in peretii muntilor, de unde să-si poată lua cateva mostre cu pirite, cu ceva aur, argint, si alte flori de mină, cu ce găseste fiecare intr-o mică expeditie. Desigur insotiti de ghizi specialisti in minerit si cateva galerii securizate. Am văzut expuse spre vanzare pietre de mină, chiar in mijlocul Genevei intr-un mic magazine.

Ca atractie turistică, mirajul căutării aurului, pietrelor cu flori de mină foarte frumoase si a luării ca amintire de mici fragmente atinse de civilizatii vechi de aproape 2000 de ani.
Evident că as reactiva traseul Mocănitei, cu plimbarea care poate fi de vis, o intoarcere romantioasă in timp, de la viteza TGV-ul unde nu poti vedea nimic, la vedea fiecărui peisaj foarte frumos de pe Valea Ariesului. La toate acestea as adăuga desigur cele mai confortabile locuri de cazare dar, in stilul numai in traditionalul locului, asezonat cu mancarea specifică din propriiele ferme.
Pentru copiii europenilor o atractie deosebită ar putea fi cazarea la ferme foarte mici cu profesori specialisti in cresterea animalelor domestice, sau a mestesugurilor noastre traditionale cu tesut, război manual, cusut, pictat, sculptat, confectionat instrumente musicale din lemn, etc.

Niste tabere de vară specific romanesti cu folclor si traditie. Copiii supravegheati de părinti, functie de optiunea aleasă ar putea să aibă puiutul de miel, de rată, de curcan, de găină, de capră, ponei, care să le facă plăcere, să nu fie periculos si să le dezvolte dragul de agricultură ecologică.

 

Se protesteaza se o saptamana,...

..dar guvernul si parlamentul este tot in starea te transa si beatitudine de dupa alegeri. Chiar daca au avut loc acum un an ,conducatorii nostri nu par sa vada si sa inteleaga ca au fost pusi in functii pentru a face ceva pentru aceasta tara si nu pentru a-si da cu stangul in dreptul si a ne fura caciula.

 

Link publicat de:

"Catalin I. Rank user: x2 08.09.2013, 16:58"

Solutie romanească fără cianuri, pentru Rosia Montană.

http://lumealuiarm.wordpress.com/2013/09/02/metoda-de-extragere-aur-fara-cianuri-romaneasca/
adaug
http://www.certitudinea.ro/articole/de-la-lume-adunate/view/solutie-romaneasca-fara-cianuri-pentru-rosia-montana-de-ce-n-o-folosim

"Capu' lu' Motoc", pardon... "Capu' lu' tonta!"

"Punti mana, frati, pe arme!":

https://www.youtube.com/watch?v=LHYBRtPxhew

Dusmanu-i tonta!

@Wolfman

Deoarece din solutia asta GC n-ar castiga nimic!!!

Cu riscul de a fi injurat - nu se striga numai

pentru Rosia Montana. Eu unul sustin deschiderea exploatarii, dar cu toate astea as fi participat in Piata Universitatii macar pentru a putea scanda alaturi de 6000 de oameni "DEMISIA" !
Cred ca se greseste acreditand ideea ca toti manifestantii au "suflet" de ecologist, cred ca, de fapt, in Piata Universitatii sunt toti cei care s-au saturat de iresponsabilitate, de copy/paste, de demagogie, de incompetenta .. de USL!

Au luat bani, tre' sa voteze, nu pot da comisionul inapoi

Cel mai rau lucru este starea de indecizie din politichia romaneasca. Daca vor sa faca proiectul, sa-i dea drumu' si sa-l apere cu argumente, ca sunt. Daca nu, sa refuze si sa le plateasca alora 2 miliarde de dolari.

@Tragicomedian-au luat bani.......

Pai,daca aia au facut exploatare fara autorizatie,cine la
cine da banii?Da',apropo de argumente,zi-mi si mie cateva.
Sper ca nu marjezi pe somajul din zona.

Romania nu e de vanzare!

Sa dea comisioanele inapoi!

.

Domnilor de la ziare.com, Oprescu nu este de vină pentru acest proiect? Mai deliberați!

...

Despre "Legea speciala" dedicata RMGC aveti noutati ? E mai rau decat mi-as fi putut inchipui vreodata.
Ca sa vand totusi un pont vrednicilor nostri colegi al caror job e sa informeze pobulatia, va rog sa-mi permiteti sa va anunt ca, desi nimeni nu s-a ostenit sa va spuna (adica nici guvernul, nici parlamentul, nici vreo alta autoritate), proiectul cu pricina a fost depus pe data de 06.09.2013 (vineri, 6 septembrie 2013) la Senat, intru analiza si grabnica aprobare. Pe sest, cum altcumva?
Numar de inregistrare B560/2013, ca sa va crut de-o osteneala in plus ...

@TaraVrancei-postare ora 19,35

Niciodata nu-i prea tarziu.Pe sestache cam fac totul.Nu e nici prima nici ultima oara.Vom avea un argument in plus
sa le cerem demisia.La vedere si nu pe sestache.

Aurul din Apuseni apartine romanilor!

Daca minele din Apuse trebuie redeschise, resursele sa fie exploatate de statul roman, nu de straini.

................

Minerii din Romania nu predau căstile

10.000 de oameni au participat duminică la Ziua Minerului, sărbătoarea traditională a mineritului care are loc in fiecare an la Rosia Montană, pentru a cere tuturor parlamentarilor să voteze in favoarea proiectului minier de aici. Solidaritatea minerilor veniti din aproape toate judetele care au industrie extractivă puternică, din peste 50 de comunităti din Hunedoara, Maramures, Gorj sau Alba, a fost impresionantă.

Sustinătorii mineritului transmit romanilor următorul mesaj: “Romani, fiti alături de noi. Veniti la Rosia Montană să vedeti realitatea si nu vă lăsati manipulati de protestele tinerilor lipsiti de griji din Piata Universitătii. Rosia Montană e in Apuseni! Noi ne apărăm dreptul la muncă si vrem să ne decidem singuri soarta, fiti alături de noi!"

au facut zgomot ca sa acopere argumentele

e clar ca ONGistii care organizeaza protestele astea au mintit si au manipulat. altfel nu imi explic de ce nu vorbesc despre parerea oamenilor din zona. ca motii cer de ani de zile pornirea proiectului minier! nu imi explic de ce nu vorbesc de faptul ca asemenea proiecte se fac in tari ca Finlanda sau Suedia! au facut mult zgomot ca sa acopere orice argumente!

 

@Samson - intrebari!!!

-de ce vorbesti in numele motilor si al rosienilor?
-de ce nu raspunzi la intrebarile prof. univ. dr. Afrodita Iorgulescu?(http://www.ziare.com/rosia-montana/proiect/rosia-montana-nu-e-de-vanzare-proiectul-trebuie-oprit-interviu-cu-prof-univ-dr-afrodita-iorgulescu-1254762)

@Wolfman-@Samson-intrebari

Tulai Doamne,da ce-ti facu draguta,crestinu aista?Lasa-l sa
voroveasca cat vre,ca doara gura lumii-i sloboda.

@ Samson nu t-ai säturat de comentariile ...

Jddioate pe care le face.
Dute la culcare.....aaaaaaa nu ajutä nimic
cänd te trezesti nu ai sä fi mai destept.

22.25 Sunt peste 10.000 de manifestanti !

Scriam mai sus ca protestul a depasit motivatia Rosia Montana, ca este de fapt un protest anti USL. Ma inselam. Este un protest impotriva INTREGII clase politice si tot ceea ce inseamna ea.. incompetenta, iresponsabilitate, aroganta, nepotism, intr-un cuvant INEPTOCRATIE. Manifestantii inca nu constintizeaza. Dar prevad o miscare continuua, antisistem, de genul celei din Bulgaria.

Nici foamea,nici saracia,nici..

...n-ar justifica o catastrofa cu cianuri.Romania este o tara cu seismicitate ridicata,asa ca:paza buna, trece primejdia rea.

Romania nu e mosia clasei politice, iar romanii

nu sunt prostii satului pe care-i poti manipula si duce de nas. Politicienii au confundat bunacredinta a romanilor cu prostia si dezinteresul. A venit timpul sa plece!

Viata nu se negociază pentru că nu are pret.

Eu cred cu toată fiinta că există ALTERNATIVĂ la un proiect distrugător cu exploatare ce manevrează sute de mii de tone de cianură, si care isi propune să dinamiteze un munte si să-l dizolve in cianuri.

Multumesc cu tot sufletul tuturor participantilor.
Hai, uniti in Bine, stiu că se poate.

Intrebari

De ce pe vremea lui Ceausecu se putea extrage aur in cantitati rezonabile fara a se aduce prjudicii mediului.
De ce trebuie sa se extraga rapid cu proceduri inacceptabile in tarile dezvoltate acest aur ca in cativa ani sa nu mai ramana nimic,iar generatiile viitoare sa nu beneficieze de acesata resursa.
De ce,cine are interesul,sa ne batem joc de propia nostra tara propiul nostru mediu de viata.
De ce trebuie musai ca 1000 de oameni din zona sa aiba locuri de munca cand tradatorul de neam iliescu secondat de p.roman au pus pe drumuri zeci de mii de oameni de la mari intreprinderi din Buc si din tara.
De ce azi nu putem extrage doar noi ROMANII aurul nostru prin procedurile vechi dar sigura.
De ce tradatorii iliescu si roman au inchis minele si nu le-au lasat pe mai departe sa functioneze cu romani pentru romani.

@Samson22-au facut zgomot......

Io,mi-s neam de motogan,omule.Pe la mine prin sat nu prea am auzit pe nime'sa voroveasca ceva de bine pentru guvernele astea iar despre Ponta numa' de bine n-auzi.Meri mataluta pe la Poiana Horii,Arieseni,Scarisoara si ce-o sa-ti auda urechile ai sa pomenesti si nepotilor,daca ai.

ROSIA PONTANA si rondul de noapte ........

Oare o fi inteles premierul ce mare deranj se pregateste pentru EL ? findca purtatorii de pancarte si mesaje duplicitare, nu mai striga acelasi JOS BASESCU ! si nici nu vin pe la A3 sa stea cu GADEA (costum gri ca cacarau) la o sueta .
Si totusi ai cui sunt acesti oameni , daca ai lui BOC , NU SUNT ?
Ca astia vad ca scriu frumos si nu au tarnacoape ca ai lui Iliescu ...dar, striga JOS GUVERNUL !

cam asa

cam asa e si cu protestele in bucuresti. mai mul sunt contra lui onta. economia are oricum nevoie de investitii

nu sint un adept al lui Iliescu si mai ales al ..

nu sint un adept al lui Iliescu si mai ales al ..USLasilor insa de data asta d-l Iliescu are dreptate!!! o fi el comunist vechi si cu state vechi in KGB..dar acuma are dreptate. copii aceea care erau in strada si cei care li sau alaturat nu prea stiu multe..despre procesele tehnologice de extragere al aurului.Sa lasam Specialistii sa vorbeasca si nu politrucii!!!

Vad pe aici reclama asta tampita "minieritul salveaza economia"

Nicaieri in lume minieritul nu a salvat, ba dimpotriva, a adancit mizeria economica in tarile care l-au practicat. Vezi Africa,
vezi Anglia, Norvegia unde litrul de benzina este mai scump ca la noi si la Bulgari (care n-au petrol).
Peste tot in lume minieritul a dus la monoindustrie, cu cortegiul ei de saracie, criminalitate, mizerie, etc. Vezi minieritul din Valea Jiului, din Baia Mare, chiar din Rosia Montana, care i-a condamnat la monoindustrie si stagnare, etc.

 

Pentru cine-i nou in dezbatere pe ziaredotcom

Samson este aici de vreo 2-3 ani si de cand am urmarit stirile despre Rosia Montana, el a postat doar aceleasi aberati, fara dovezi. El atat e setat sa spuna: "investiti, gold, sus rmgc, jos opozantii." Nu incercati sa dialogati cu el, e doar un bot.

bot, adica "botz" sau "b...u" ?

Fii clar, omule !

Politicienii se cred vesnici, cred ca pot face ce vor in tara

Iata ca nu este asa. Chiar in aceste vremuri in care USL guverneaza fara opozitie, au o majoritate covarsitoare in Parlament, romanii le arata ca exita. Felicitari celor care au iesit in strada.

Daca romanii ar fi fost "altfel":

1. astazi am fi avut alt guvern
2. fostii comunisti ar fi disparut din structurile de stat
Aurul este al romanilor, dar foarte putine tari detin tehnologia necesara exploatarii lui (Africa de sud, Australia, USA, Canada)
Sigur ca protestele sunt binevenite, dar usl-ul a castigat ultimele alegeri in decembrie trecut, deci de "o schimbare" intr-un rastimp atat de scurt, nu cred ca poate fi vorba. Din pacate.

context

nu mai e acelasi context. avand in vedere dependenta economiei de imprumuturi si lipsa locurilor de munca, reluarea mineritului ar ajuta

40 t (40.000 kg) cianura / zi ;cu 1 gr omori un om ;Astia au minte?

2 (Doua) TIR-uri cianura /zi. Astia spun ca fac baraje.... Si unde se duce cand ploua, cand se sparge barajul, cand pleaca astia in tara lor ?
Oameni buni ! 40 to/zi=14.500 to/an= un vapor super otrava! =145.000 to/10 ani= 10 vapoare. Ce baraj ???

 

Despre ce vorbim ? 10 vapoare cu super otrava cianura in 10 ani ?

Dar exploatarea va dura 20 ani, sau mai multi; otrava nu este biodegradabila in timp. Ramane in mediu.
Asta este problema; traficul de deseuri toxice este mai rentabil ca traficul cu droguri; la Aro Camulung, in loc fabrica depozit reziduri toxice importate.
Am ajuns noi ultimii oameni din lumea asta ?!

 

NU SUNTEM ultimii oameni!!!

SI E TIMPUL sa o aratam!!!

@Wolfman-nu suntem ultimii oameni...

Dumneavoastra traiti cu impresia ca sunteti tratat ca fiinta umana?Va inselati amarnic.Mai faceti sapaturi.

USL-ul pe marginea prapastiei

Si asta numai din vina si datorita maretului conducator.
Inca odata se dovedeste ca interesele lor sunt mai presus
de interesele noastre.Neocomunistii lui Iliescu cel cu fata umana isi arata adevarata fata.Este cazul si momentul sa ne lase in pace si sa plece,de tot.Sa iasa din viata politica,sa mai mearfa odata la Stefan Gheorghiu sau la Moscova sau unde vor dori muschii lor
si sa se recicleze.Domnule Ponta,Dati-va demisia,pana
cand nu va demisioneaza poporul.

 

@mcgogosica 19:12

- Wolfman , cred vrea sa spuna ca nu accepta asta !

Aici nu merge pe crezute tovarase activist Nicu

Nu te poti juca cu vietile minerilor si familiilor lor!!!!
Doar voi comunistii stiti cel mai bine ce forts sunt minerii!!!!

Mineritul salvează economia Semnează și tu petiția Nu semnez nimic !

La ARO Campulung au zis ca vor face Aro care va concura Land Rover acasa la el, ca tremura America de frica.
Apoi au vandut,masurat,impartit, taiat (ca-n biblie), iar acum in locul fabricii este Depozit reziduri TOXICE Importate.
Asa si astia cu 1 (unu) vapor cianura/an ! Trezestete ROMANE !

 

pai cand eu va zic ca cu muzica asta au nenorocit toata tara

si acum se asteapta ca prosteala sa mai tina macar o data inainte sa se mute toti politicienii la monaco ca Mitrea care a vandut hotelurile din statiuni pe un euro si acum e mare domn la monaco si romanul plateste,la fel si patriciu voiculescu vantu si majoritatea politicienilor .astai v-au ingenunchiat si voi tot cu ei .ce oameni....

300 de tone aur ala ar schimba statutul de milog al romanului

alt fel ar vorbi cu FMI BE,si alte state. 300 nu is bani multi dar sunt esentza sistemului monetar care mai devreme sau mai tarziu se v-a intoarce la origini.dar cat timp isarescu o sa sa stea la BNR Romania nu o sa vada raza de lumina .la baia mare aveam acelas contract cum vor sa faca la rosia montana, si?! romania nu a luat nimic esmeralda s-a schimbat numele si au continuat extractia la ukrainieni, iar noi am ramas cu lacul de cianura si 60 milioane amenda de la UE cand s-a spart barajul si cianura a ajuns in tisa.103 tone a lasat ceausescu 103 avem si acum ca lui isarescu ii e frica sa creasca rezerva , mai bine o dam americanilor si israelului sa faca aia cardanul gros .

 

Eram la Baia Mare cand s-a spart barajul la Gold nu stiu cumSA

A fost o tragedie si la noi (dar nu s-a zis, presa aservita) si la unguri, care au facut mare scandal.
In prostia mea nu le-am dat dreptate, atunci. Cine a platit ? Statul roman 63 mil euro amenda, nu actionarii straini ai Gold nu stiu cum.
Asa va fi si acum: tot noi ca pr...stii vom plati oalele sparte, vom fi otraviti, gazati (emana cianuri in aer, nu stiati ??) si pusi sa si platim tot (si batuti, si f...ti, si cu banii luati".

cand vad atata lume pentru o cauza nobila

este a doua oara in viatza cand ma simt mandru ca sunt roman, prima a fost cand a cazut psd si a castigat basescu,mare, imensa dezamagire .Acum sunt mandru de romanii , sper sa ajunga pana in varf si sa invingem chiar daca nu clasa politica a primit primul sut in boase de la aia de credeau ca o sa i poata cumpara mereu cu 3 mici si o galeata de plastic .

Fara mici si bere,fara pachete cu pui si faina...

Ma bucura ca avem tineri care nu pot fi mituiti politic.Asta ne mai da o speranta.

 

@conti-fara mici si bere,fara pachete cu pui si faina...

Omule,tu nu-i cunosti pe alesii nostri.La alegerile
europarlamentare,ai sa vezi ca pluseaza.Rien ne va plus.
Les jeux sont feits.

@Conti - asta este cel mai mare castig al

demonstratiilor din aceste zile! In sfarsit, in Romania, o idee scoate lumea in strada. Ma bucura sa vad ca sunt tineri, destepti si ca pot articula mai mult decat o propozitie. Adica exact electoratul pe care USL (de fapt toate partidele) nu or sa il aiba niciodata! Poate este asta un semnal si spiritul civic va renaste la roman. Si se va iesi in strada si pentru lucruri care nu tin de burta si nemobilizati de cei 50 RON sau sticla de alcool oferita de baietii lui Hrebengiuc.

Astea nu-s sperante!

La alegeri nu se duc, stau acasa. Acuma urla, dar sa-i intrebati daca au votat si cu cine au votat in decembrie.
Prin urmare, tot pensionarii, bugetarii si dogarii raman cheia castigarii alegerilor. Pe primii, alesii ii mituiesc cu pui si faina, pe ultimii, cu pensii speciale. Iar bugetarii vor fi amenitati cu datul afara sau ademeniti cu promisiunile majorarilor salariale.

Cine sa-i motiveze?

Ponta sau Antonescu? Blaga? Presedintele PMP Tomac?
Sunt oameni care ar putea sa ii atraga. Dar sunt imprastiati in toate partidele, nu au functii foarte importante, si pe deasupra, nici nu au curajul de a se rupe si a incerca ceva nou. Mereu auzim la TV ca un partid nou nu are nicio sansa, ca nu are infrastructura. O spune chiar si presedintele Basescu dar asta nu l-a impiedicat sa infiinteze PMP!
Avem oameni, avem electorat, putem sa scapam odata pentru totdeauna de "emanatiile" FSN, dar nu avem curaj.

In noiembrie 1990, la primul miting AC...

... au iesit intre 500.000 si 800.000 de oameni. Si? Peste 2 ani, Ilici primea al doilea mandat.

- Oamenii sunt extrem de usor de manipulat, in ambele sensuri.

@Tragicomediat

Nu mai suntem in anii '90, Roamnia si romanii s-au schimbat. Romania in rau, din cauza clasei politice neo-comuniste, romanii in bine, incep sa-si cunoasca drepturile, sa cunoasca regulile democratiei si sa intelega ce trebuie sa fie si ce trebuie sa faca politicienii. Copilaria s-a sfarsit!

Nu pentru Rosia Montana ! Astia mane, tekel, fares, ca-n biblie

Si noi ramanem tot ca pro...tii ! Masurat, impartit, taiat (Proorocul Daniel). Masurat bogatiile tarii,
impartit intre ei (TOTI Guvernantii), taiat prin lege pentru ei tot, si pentru noi plata si inhalare cianura toxica emanata in aer si pe pamant.
Vom inhala nu numai in Transilvania, ci si in Arges, Bucuresti, Iasi, vanturile bat aleatoriu si vom manca si crap de Dunare toxic. Sa nu mai vorbesc de Marea Neagra unde mergem toti la plaja, sau de pestele pe care il vom manca de aici.
Nu mai viorbesc nici de Muntii Nostrii, care vor arata ca un peisaj martian.

 

sul.fa

ponta e marea dezamagire a celor care au votat usl-ul;e duplicitar,mincinos,neserios,el si majoritatea celor din psd si pnl;,,lupii tineri' sunt mult mai periculosi decat comunistii securisti care ne-au condus;astia tineri taie cu briciu,nu se joaca..

 

jav....re tinere, incompenti, trufasi, marginiti si lasi

Astia nu stiu ce e grebla, chiar daca calca pe dintii ei. Nu stiu ce e munca, au fost bugetari din tata' fiu.
Ei cred ca banii sunt in bugetul statului, si ala trebuie sa le dea; nu stiu ca noi alimerntam bugetul, decat ca ceva abstract.

Gadea si cu Badea si Teo fac si azi oficiul de toalete publice...

cu gurile larg deschise...este gratis !nu trebue 0.50 lei !

 

restul

si restul de si mai multe mii si milioane sustin dezvoltarea economica, investitiiles i crearea de locuri de munca ca asa intram in randul tarilor normale

 

decizii

cum sa fii ca tarile dezvoltate cand noi nu suntem in stare sa luam o deciize asupra unor investitii in 13 ani


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor