Scandal pe Rosia Montana: Marincea, despre procesul cu RMGC: Pot doar sa ma hartuiasca

Marti, 12 Noiembrie 2013, ora 17:56
3349 citiri
Scandal pe Rosia Montana: Marincea, despre procesul cu RMGC: Pot doar sa ma hartuiasca
Foto: Facebook/Stefan Marincea

Fostul director general al Institutului Geologic Roman (IGR), Stefan Marincea, se apara de acuzatiile aduse de Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), care vrea sa il dea in judecata pentru afirmatii false si defaimatoare.

Compania sustine ca Marincea a declarat la audierile in Comisia speciala din Parlament ca RMGC a falsificat harta achizitionata de la IGR, pentru a face disparuta falia Cornei, care se afla sub viitorul iaz de decantare.

RMGC sustine ca are si dovada in acest sens, anume exemplarul original, intocmit de Institut in anul 1979, la scara 1:50.000.

"Respingem categoric acuzatia falsificarii vreuneia dintre harti, acuzatie formulata de catre fostul director general al IGR", au spus reprezentantii companiei, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Scandal pe Rosia Montana: Fostul director de la Institutul Geologic, dat in judecata de Gold Corp.

In replica, Marincea a declarat ca nu a mentionat atunci ca RMGC a falsificat harta respectiva, ci doar a semnalat acest fapt, insa nu a indicat un vinovat concret.

"Ei nu pot sa contrazica faptul ca exista falia Cornei - dar daca vor sa faca asta, atunci sa dea in judecata IGR pentru harta respectiva, nu pe mine pentru ca le-am spus un detaliu de pe harta si am constatat ca geolog ca pe harta din memoriul lor de prezentare, pe care si-o asuma, nu mai exista nicio falie.

E harta IGR si eu nu pot sa fiu dat in judecata pentru ca imi apar harta. Pot doar sa ma hartuiasca, dar eu nu i-am acuzat de fals, eu am zis doar ca este un fals daca nu mai apare falia Cornei (pe harta din memoriul de prezentare, desi pe cea initila exista - n.red.), pentru ca legea copyright-ului permite doar autorului sa modifice opera, iar in acest caz e vorba de IGR. Eu am vorbit despre modificarea unei harti, in contextul legii copyright-ului", a sustinut Marincea, pentru Ziare.com.

El isi aminteste ca nu a spus in fata Comisiei ca cei de la RMGC ar fi sters falia de pe harta, ci doar ca pe harta initiala IGR apare falia Cornei, iar pe cea din memoriul de prezentare, nu.

"Pot sa fie erori materiale sau interpretari ale declaratiilor predecesorului meu, care sustinea ca nu exista. Ce urmaresc cu aceasta chestie? Sa isi creasca actiunile si sa ma hartuiasca pe mine, vazand ca au aliati in Guvernul Romaniei, pentru ca nu imi dau seama de ce statul roman nu isi apara angajatii. Insa statul poate comanda un studiu independent, eu nu am bani sa-l fac", a completat Marincea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marincea apara acuzatii RMGC, #scandal RMGC Marincea, #scandal RMGC harti , #proiect