Ponta, despre proiectul Rosia Montana: Respingere urgenta la Senat, apoi la Camera

Luni, 09 Septembrie 2013, ora 14:29
6110 citiri
Ponta, despre proiectul Rosia Montana: Respingere urgenta la Senat, apoi la Camera

Seful guvernului a anuntat luni ca proiectul Rosia Montana va fi trimis spre votare in Senat, acolo unde USL avand majoritate, va fi probabil respins.

De asemenea, premierul Victor Ponta a anuntat ca nu se va mai forma o comisie de dezbatere a proiectului Rosia Montana in parlament si ca acesta va intra direct in Senat pentru a fi supus la vot.

Premierul a declarat ca a decis urgentarea votului intrucat liderii politici s-au pronuntat deja in ceea ce priveste acest proiect.

"Poate ca ar fi fost mai bine sa existe o dezbatere mai lunga dar daca s-a luat decizia, s-a luat. Azi trebuie sa intram la Senat. Sa intram rapid in procedura de respingere. Apoi se respinge si la camera si gata", a declarat Victor Ponta.

Antonescu asteapta explicatii de la Ponta in legatura cu anularea sedintei Birourilor Permanente

In ceea ce priveste planul initial de a infiinta o comisie parlamentara in cadrul careia sa se dezbata proiectul Rosia Montana, Victor Ponta a declarat ca o astfel de masura nu isi mai are rostul.

"Ce rost mai are sa facem comisie daca s-au pronuntat liderii politici inainte de dezbatere? Ce sa faci, sa ii razgandesti? Nu cred ca ii mai razgandesti. (...) Trebuie votat in sensul de respins in Senat si apoi in Camera Deputatilor. Nu are rost sa mai agitam lucrurile degeaba", a mai spus premierul.

Crin Antonescu: Proiectul Rosia Montana nu poate fi sustinut, trebuie retras sau respins (Video)

Primul ministru a tinut sa explice din nou faptul ca in ceea ce priveste guvernul, proiectul trebuia aprobat, pentru ca firma in cauza sa nu dea in judecata statul roman. De aceea, executivul a trimis proiectul in Parlament pentru a fi votat.

Ponta, despre respingerea proiectului Rosia Montana: O sa platim toti despagubirile

"Majoritatea parlamentara este impotriva. Era esential pentru mine ca acest vot sa se dea de catre Parlament pentru ca altfel vor exista procese. Este vorba de niste angajamente luate de domnul Basescu si guvernele anterioare", a mai declarat Victor Ponta.

In ceea ce priveste votul parlamentarilor PSD, Ponta a spus ca fiecare social democar va vota asa cum considera.

Intrebat despre declaratiile lui Crin Antonescu in care liberalul a sustinut ca este impotriva proiectului, premierul spune ca nu s-a suparat.

"Nu ma pot supara. Pana la urma presedintele Basescu a sustinut proiectul pentru ca avea alegeri prezidentiale. Acum, domnul Antonescu nu mai sustine proiectul, tot ca are alegeri prezidentiale. Acestea sunt chestiuni politice", a continuat Victor Ponta.

In ceea ce priveste locurile de munca pe care compania care dorea sa exploateze la Rosia Montana le promitea oamenilor din zona, premierul a declarat: "Eu ca prim-ministru trebuie sa gasesc alte solutii pentru investitii straine si locuri de munca".

Citește și:
Replica primită de Victor Ponta, după reproșuri legate de Roșia Montană. ”Tăurile sunt pline cu apă, nu contaminate, ca în cazul proiectului minier”
Replica primită de Victor Ponta, după reproșuri legate de Roșia Montană. ”Tăurile sunt pline cu apă, nu contaminate, ca în cazul proiectului minier”
Fostul premier Victor Ponta spune că cei care au protestat la Roșia Montană "nu i-a mai durut nici în cot de viaţa" oamenilor şi de faptul că "lacurile contaminate în urmă cu zeci de ani...
Klaus Iohannis susține aderarea Ucrainei la NATO. Mesajul de ultimă oră al președintelui României
Klaus Iohannis susține aderarea Ucrainei la NATO. Mesajul de ultimă oră al președintelui României
Președintele României, Klaus Iohannis, a postat pe Twitter un mesaj legat de cererea Ucrainei privind aderarea în regim de urgență la Alianța Nord Atlantică. ”Împreună cu...